SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

Koberce a akustika – Perfektní řešení pro kanceláře, hotely

pátek 26. října 2018

Ať už jste doma, v práci, na dobré večeři, nebo ve městě v obchodech: pro mnoho lidí je tím, co byste si při těchto příležitostech chtěli užívat, především klid. A ten samozřejmě člověku chybí, pokud se nachází v místech, kde je příliš hluku.  Proto je potřeba vytvořit v místnostech více klidu, přičemž řešení je obsaženo již v nadpisu. Dosáhnout změny jde rychleji, než si myslíte. Počínaje objemy 75 decibelů (dB) se mnozí z nás začínají cítit nepohodlně, pro srovnání je normální konverzace těsně pod 60 dB. Velký rozsah není proto určen pro zajištění hlasitého zvuku na pozadí. Nicméně mít správné podlahy, speciálně koberce, může mít větší vliv, než byste mohli očekávat.

TVRDÉ POVRCHY JAKO LAMINÁT NEBO PARKETY MOHOU ČASTO VÉST KE ZHORŠENÍ SITUACE V RÁMCI HLUKU V MÍSTNOSTI

Hledání správné podlahy pro vaše prostory není jen otázkou vizuální estetiky. I pokud se vám líbí, můžete často špatně pochodit s tvrdým povrchem. Tyto povrchy si totiž do domácnosti často vybíráme kvůli několika hlavním aspektům, jako jsou snadná dostupnost a instalace, jednoduché čištění a také rozumný poměr mezi cenou a hodnotou. Příkladem může být tzv. click-laminát, který je plovoucím zařízením, které funguje bez použití lepidla, ale má i jednu velkou nevýhodu: mezi potěrem a podlahovou krytinou je tenká vrstva vzduchu. V této vrstvě vzduchu má zvuk možnost houpat se a šířit. Proto se důrazně doporučuje, aby byly tyto podlahy vždy položeny v kombinaci s izolací zvuku chodidel. Ale i tak je dřevo, na rozdíl od koberce, považováno za extrémní zvukový vodič a pomáhá šířit vibrace jak vertikálně, tak horizontálně.

V oblasti podlahových krytin se zde rozlišuje mezi takzvaným zvukem chodidel a chůzí nebo prostorovým zvukem. Zatímco nárazový zvuk odkazuje především na zvuk, který je přenášen do sousedních místností, prostorový zvuk popisuje přenos zvuku v místnosti. Patří sem samozřejmě kroky, ale také hudba, vlastní řeč nebo zvuk televize. Pokud je prostorový zvuk špatně izolovaný, tyto zvuky nejsou jen hlučné, ale především nepříjemné. Tyto výrazy jsou však často synonymem, a proto má váš zvukový efekt také dopad na krok.

KOBERCE A AKUSTIKA - PERFEKTNÍ PROTI HLUKU - S KOBERCOVÝMI PODLAHAMI A KOBERCOVÝMI OBKLADY POSTAVTE ZVUKU BARIÉRY

Lepší řešení se nabízí s textilními podlahovými krytinami, jako jsou koberce nebo kobercové dlaždice. Ty mají měkký, ohebný povrch, na němž se zvuk neodráží. Naopak, taková podlaha absorbuje dokonce i zvuk, který se přepravuje ve volném prostoru. To platí i pro zvuky z ulice nebo od sousedů. I u těchto podlah je často možné provádět plovoucí instalaci, ale obvykle mají zadní vrstvu, která je také textilní povahy a navíc izoluje. Proto není instalace tak náročná.

Na rozdíl od tvrdých podlahových krytin se nemusíte spoléhat na další izolaci proti hluku z vlastních kroků, zejména proto, že snížení zvuku vysoce kvalitních výrobků má obvykle lepší hodnoty než jednoduchá podkladová podložka. Chcete-li dostat veškerý nárazový hluk z podlahy, doporučuje se celoplošné lepení měkkého plechu.

Pro srovnání, abyste dosáhli stejného výsledku pro tvrdé povrchy, musíte položit tvrdou podlahu o tloušťce 60 cm.

ZKUŠENOST BALSAN CONFORT+ A SONIC CONFORT INOVATIVNÍ ZÁKLADNÍ NÁTĚR PRO AKUSTICKÝ KOMFORT

Ale také v oblasti textilních podlahových krytin jsou někdy rozdílné světy mezi jednotlivými značkami a výrobci. Francouzský výrobce Balsan vyčnívá z davu a zapůsobí inovativními textilními podložkami, které se zaměřují na pohodu při chození naboso. Zde společnost opět rozlišuje mezi širokým archovým zbožím a výrobky v podobě dlaždic, aby přesně vyhovovala potřebám v různých místnostech.

BALSAN LES BEST & BALSAN SIGNATURE S PRAKTICKÝM KOMFORTEM

Balsan Acoustic Confort+

Dvě nádherné sbírky Balsan Les Best a koberec Balsan Signature, standardně dodáváme s kvalitními vzory + zpět. Vše je vyrobeno ze 100% recyklovaného polyesteru. Koberce tak jsou nejen příjemně měkké, ale i šetrné k životnímu prostředí. Hřbet kombinuje výhody klasické pěny s klasickými materiály. To usnadňuje položení webového zboží, ale také jeho opětovné odstranění, a zároveň má výrobek delší životnost. S plošnou hmotností 300 g / m² nabízí kromě nosné vrstvy příjemný povrch. Confort+ dosahuje částečného snížení nárazového zvuku 26 dB - 33 dB.

To dokonale zapadá do ušlechtilé podlahy Les Green s měkkým povrchem, který jen čeká na Vás, až po něm začnete chodit.

Díky své vysoké třídě 23 nebo 32 pro komerční sektor je tato podlaha ideální pro váš domov. Může se však použít i v menších prodejních místnostech, jejichž zatížení je větší. Díky obrovské dostupnosti v 50 variantách můžete navrhnout své prostory podle libosti. Tento výrobek zajišťuje snížení ztráty zvuku až o 29 dB.

BALSAN SIGNATURE JE VAŠÍ VOLBOU PRO MENŠÍ HODNOTY HLUKU NA PRACOVIŠTI

Díky nejvyšší třídě 33, můžete využít tuto podlahu i v silně navštěvovaných prostorách. Průmyslová vhodnost pro invalidní vozík a jeho těžká hořlavost z něj činí perfektního společníka v kanceláři, kde neustálé telefonní hovory a další zvuky mohou rychle vést k nedostatečné koncentraci. Opět najdete velký výběr kolem 28 dekorů, díky nimž se nemusíte bát návštěvy zvenčí.

SE SONIC CONFORT A VYSOCE KVALITNÍMI KOBERCOVÝMI DLAŽDICEMI SE BUDETE MÍT LÉPE

Acoustic Sonic Confort

Dokonce i moderní kobercové dlaždice se „nenechávají zahanbit“. Vybrané sbírky, jako Balsan Batik, Stoneage a Pilote² byly vybaveny silným Sonic Comfort, dvojitou tkaninou na podložce, která zajišťuje dobrý odpočinek pro vás. Zde je ekologická vrstva z 80 % recyklovaných polyesterových vláken aplikována na první krok, takže je dvakrát bezpečnější. Nadto, jako vždy, je položena měkká textilní vrstva, která pohlcuje další zvuk.

Balsan Stoneage a Pilote² jsou navrhovány tak, aby povrchové struktury, vyrobené z kvalitního froté, vydržely i na frekventovaných místech, kde především plní nelehkou úlohu. Díky dvojité zádi je vrstva vzduchu pod nimi stěží viditelná, takže můžete počítat s redukcí zvuku od 24 dB do 26 dB.

Můžete získat ještě větší zvukovou izolaci s kolekcí Balsan Batik, která snižuje hlasitost zvuku až o 27 dB. I když ji můžete použít pro komerční použití, tento výrobek se svou užitkovou třídou 32 poskytuje základnu luxus 4 s jeho povrchem z měkkých vláken, které Vám vytvoří pravé pohodlí.

VELKÝ VÝBĚR VHODNÉ PODLAHY SNIŽUJÍCÍ HLUK – NYNÍ OBJEVUJTE V BRICOFLORU

Jak můžete vidět, nabízí se Vám všemožné příležitosti, abyste se mohli obklopovat útulným a naprostým klidem. Zatímco naše koberce a kobercové dlaždice jsou zvláště vhodné, najdete v našem případě také velký výběr zvukové izolace, pokud dáváte přednost tvrdému povrchu. Objevte nyní náš komplexní sortiment a vezměte si design svého prostředí do svých rukou ještě dnes!

 

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům