Close icon

VÝŠKA VINYLOVÝCH PODLAH – VÝŠKA DĚLÁ ROZDÍL!

úterý 5. května 2020

Každý pokoj má jiné podmínky, které by neměly být opomíjeny při výběru podlahové krytiny. Technické vlastnosti se mohou velmi lišit, zejména u vinylových podlah. Chcete-li získat maximum ze svých pokojů, měli byste se vždy ujistit, že příslušný vinyl je optimálně navržen pro Vaše požadavky. Rozhodujícím faktorem zde může být konstrukční výška vinylových podlah, kterou bychom Vám rádi představili blíže.

OBSAH

  • Různé výšky pro různé požadavky
  • Potřeby pokrytí - typy vinylu pro různé oblasti
      • Praktický click vinyl - vytvořte pevný základ
        • Na co je click vinylová podlaha vhodná?
      • Všestranný lepený vinyl - robustní a odolný
        • Kde funguje lepený vinyl?
      • Samolepicí vinylová podlaha - rychlá instalace pro každého
        • Kdy lze použít samolepicí vinyl?
      • Konvertibilní volně položený vinyl - skvělý vzhled v malých prostorech
        • V které oblasti lze použít volně položený vinyl?

Vinylové podlahy s odpovídající konstrukční výškou v BRICOFLOR

 

RŮZNÉ VÝŠKY PRO RŮZNÉ POŽADAVKY

Gerflor Senso 20 Lock "1092 Cashew Brown"

Na trhu existuje mnoho různých typů vinylu, které se liší zejména svou výškou. Konstrukční výška označuje příslušnou tloušťku vinylu, tzv. "konstrukci". V závislosti na vinylu to může být mezi 2 a 5,5 mm. Každá konstrukční výška nabízí různé výhody, které stojí za zvážení. Při výběru vhodné instalační výšky byste měli zvážit nejen své vlastní potřeby, ale také specifické požadavky, které místnost a její použití kladou na podlahu.

 

POTŘEBY POKRYTÍ - TYPY VINYLU PRO RŮZNÉ OBLASTI

Bez ohledu na to, zda se jedná o koupelnu nebo obývací část, v gigantické řadě vinylových výrobků existuje vhodná podlahová krytina pro každou příležitost. Zatímco většina vinylových podlah má společné dobré základní vybavení, jejich technické provedení se výrazně liší. Vzhledem k rozsáhlému výběru značek a výrobců neexistují žádná omezení, pokud jde o možnosti designu. Abychom byli dobře informováni o tom, které vinylové podlahy Vám vyhovují, rádi bychom Vám představili nejběžnější typy vinylu a jejich konstrukční výšky a navrhli, pro co se nejlépe hodí.

 

PRAKTICKÝ CLICK VINYL – VYTVOŘTE PEVNÝ ZÁKLAD

Quick-Step Livyn Pulse Click Plus Chêne brise marine beige PUCP40080

Click vinylová podlaha je populární produkt. Díky jednoduchému systému „cvaknutí“ lze elastická prkna instalovat velmi jednoduše, a tak si na tuto činnost mohou troufnout i hobby řemeslníci. Přestože téměř každý výrobce má svůj vlastní click systém, princip je obvykle podobný. Prkna se spojí pod úhlem 45 ° a poté se jemně nakloní. Jakmile uslyšíte rovnoměrný cvakavý zvuk, potvrzuje to plynulé a stabilní ukotvení prken.

Kromě jednoduché instalace má click vinyl mnoho dalších výhod. Například má často integrovanou zvukovou izolaci proti nárazu, která výrazně snižuje všechny typy hluku. Navíc je elastický materiál chráněn speciální vrstvou proti opotřebení, která zabraňuje poškrábání a poškození oděrem. Díky mnoha výrobcům a značkám existuje široký výběr různých dekorů a vzorů, kterými můžete své pokoje vybavit nejlepším možným způsobem. Kromě rozvíjejících se interiérových trendů lze pomocí multifunkčních vinylových podlahových desek ideálně představit vyzkoušené styly.

 

Na co je click vinylová podlaha vhodná?

Quick-Step Livyn Pulse Click "PUCL40104 Eiche Baumwolle Natur"

Click vinyl má obvykle obzvláště výraznou konstrukční výšku. Výška vinylových podlah click se obvykle pohybuje mezi 4 a 5,5 mm. Vinyl s takovou konstrukční výškou může jemně vyrovnat drobné hrboly v podpovrchu. Požadavky na podkladový povrch jsou proto u click vinylu výrazně nižší než u tenké lepené vinylové podlahy. Silná struktura je extrémně robustní a lze ji snadno použít v těžce používaných oblastech. Před pokládkou podlahy byste měli věnovat pozornost příslušnému registru užitků podlahy, který je v konečném důsledku rozhodující pro napětí, které vinyl skutečně vydrží. Kromě vynikajících výhod má silnější konstrukční výška i izolované nevýhody. Například při pokládce může být nutné obrousit dveře nebo může docházet k narušujícím přesazeným hranám do jiných místností. Než si vyberete praktický click vinyl, měli byste se ujistit, že v cestě nejsou žádné překážky a že můžete provést renovaci podle plánu.

Click vinylová podlaha od Gerfloru je obzvláště všestranná. Díky různým designům a dekorům můžete ideálně uspořádat své pokoje a najít vhodnou podlahovou krytinu pro Vaše potřeby a požadavky na prostor. Například můžete vytvořit harmonickou atmosféru s Gerflor Vinyl Clic 30 v "0871 Bostonian Oak". Středně hnědý design dává místnosti příjemné teplo, aniž by vypadal příliš malý.

 

VŠESTRANNÝ LEPENÝ VINYL – VELMI ODOLNÝ

Gerflor Virtuo Classic 55 0039 Arco

Oblíbenou klasikou je lepený vinyl. Ten je zcela přilepen k povrchu pomocí speciálního disperzního lepidla. Díky tomu je vinyl extrémně odolný a navíc vodotěsný. Pokládání v místnostech se zvýšenou expozicí vody, jako je koupelna nebo kuchyň, je možné bez problémů. Na rozdíl od laminátu nemůže lepený vinyl bobtnat kvůli kontaktu s vodou, protože je vyroben výhradně z plastu. Kromě toho je odolná plocha obzvláště odolná proti poškrábání a poškození tlakem. To udrží Váš dekor ve zcela novém stavu i po letech používání. Výška vinylových podlah u lepeného vinylu se vyznačuje především výraznou nízkostí. Ta je obvykle 2 mm a dělá z lepené vinylové podlahy robustního každodenního společníka.

 

Kde funguje lepený vinyl?

Tarkett iD Click Ultimate 24775014 Light Oak Brown

Lepený vinyl je vhodný pro téměř každou oblast. Díky svému robustnímu povrchu lze všestranný vinyl použít mimo Váš obytný prostor také pro komerční nebo průmyslové prostory. V závislosti na užitné třídě, která ukazuje, jak silně může být vinylová podlaha frekventována, vinyl pro lepení vzdoruje téměř všem požadavkům a zůstává atraktivní, dokonce i za obtížných podmínek. Lepené vinylové podlahy mají zpravidla nejvyšší možnou užitnou třídu (23/33/42), a lze je proto používat různými způsoby. Nízká výška vinylových podlah u lepeného vinylu zaručuje snadnou instalaci. Dveře nemusí být broušeny a posun do ostatních místností zůstává odpovídajícím způsobem nízký.

Lepený vinyl je k dostání u různých dodavatelů. Oblíbenou variantou je lepený vinyl od společnosti Gerflor či Tarkett. Různé místnosti mohou být doplněny různými kolekcemi a vzory.

 

SAMOLEPICÍ VINYLOVÁ PODLAHA - RYCHLÁ INSTALACE PRO KAŽDÉHO

Samolepicí vinylová podlaha je šikovná kombinace lepeného vinylu a vinylu položeného vedle sebe. Podlaha má samolepicí podložku, která zajišťuje optimální přilnavost k povrchu. Po odstranění ochranného filmu na spodní straně lze vinylovou podlahu snadno připojit k povrchu. Samolepicí vinylové podlahy, které jsou vybaveny výhodami obou typů vinylových podlah, jsou mimořádně robustní a snadno se o ně stará. Samolepící vinylová podlaha, podobně jako lepený vinyl, má také nízkou instalační výšku. S pouhými 2 mm je ideální rekonstrukční podlahou a je vhodný pro širokou škálu aplikací. Nízká výška vinylových podlah u samolepicího vinylu je tedy jedním z hlavních důvodů, proč jej zakoupit.

 

Kdy lze použít samolepicí vinyl?

Samolepicí vinylová podlaha má zvláště odolné a robustní vlastnosti. Na rozdíl od click vinylu je samolepící vinyl pevně připevněn k povrchu, a proto může být vystaven většímu zatížení. V závislosti na přiřazené užitné třídě lze podlahu instalovat do silně využívaných obytných prostor i do středně frekventovaných podniků. Překrývající se vrstvou opotřebení je zabráněno poškození tlakem a oděrem. Pokud tedy plánujete spojit často používanou chodbu nebo obývací pokoj s praktickým vinylovým potahem, je to snadno možné.

Samolepicí vinylové podlahy jsou k dispozici v široké škále provedení. Dekorace jako Senso Natural Vintage Style "0323 Beech Honey" lze použít k realizaci nespočetných životních nápadů. Ať už jsou to malé místnosti nebo rozsáhlé oblasti, díky středně hnědému tónu můžete klasickým způsobem doplnit jakýkoli koncept nábytku.

 

KONVERTIBILNÍ VOLNĚ POLOŽENÝ VINYL – SKVĚLÝ VZHLED V MALÝCH PROSTORECH

Samoležící vinylová podlaha se vyznačuje zejména rychlou a snadnou instalací. Samoležící prkna přilnou k zemi kvůli své vysoké váze a nehrozí, že z ní sklouznou. Výměna podlahy je stejně snadná jako pokládka, jelikož po instalaci lze prkna zdvihnout a vyměnit stejně snadno. Výška vinylových podlah volně položeného vinylu je mezi 4 a 4,2 mm. To znamená, že drobné nerovnosti v podpovrchové vrstvě mohou být jemně vyrovnány a může být vytvořen rovnoměrný, vysoce kvalitní povrch podlahy.

 

V které oblasti lze použít volně položený vinyl?

Ačkoli volně položený vinyl kombinuje také robustní vlastnosti, tyto vinylové podlahy by se měly používat pro méně namáhané oblasti. Obzvláště malé a často namáhané oblasti těží z rychlé zaměnitelnosti prken a mohou být podle potřeby obnovovány nebo měněny. Volně položený vinyl je například ideální pro menší výstavní plochy nebo ložnice a šatny.

Gerflor Senso Clic Premium "0819 Industry"

Jedním z „obrů“ trhu v oblasti volně položených vinylových podlah je výrobce Forbo. Se dvěma různými kolekcemi získáte obrovský výběr, kterým můžete své pokoje optimálně vybavit a implementovat různé koncepce. S loose-lay vinylem od společnosti Forbo neexistují žádné limity pro Vaši kreativitu, a tak můžete svobodně navrhovat své nápady.

 

VINYLOVÉ PODLAHY S ODPOVÍDAJÍCÍ KONSTRUKČNÍ VÝŠKOU V BRICOFLOR

Pokud stále hledáte vinylovou podlahu s vhodnou konstrukční výškou, můžete snadno procházet náš online obchod BRICOFLOR. V našem sortimentu najdete téměř vše od velmi nízké po velmi silnou konstrukční výšku, takže si můžete vybrat zcela podle svých osobních preferencí.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům