Close icon

ŠVÉDSKÉ TAPETY – IDEÁLNÍ DESIGN PRO RELAXOVANÝ ŽIVOT

pondělí 14. září 2020

Skandinávský styl zařízení jedinečným způsobem kombinuje přirozenost a klid s aktuálností a jemností pomocí vintage vkusu. Kromě jemných barev, geometrických vzorů, květinových akcentů a přírodních materiálů zaujme severský vzhled svými přímými liniemi a lehkostí. Švédské tapety jako podkategorie skandinávských tapet se liší zejména velmi filigránským a jemným designem a zdrženlivými nuancemi. Četné květinové vzory připomínají tradiční švédské vzory, jako je kůň Dala, a zavedou Vás do fantastických světů knižních hrdinů Astrid Lindgrenové.

KDE SE PROTÍNÁ KLASIKA S MODERNOU: ŠVÉDSKÉ TAPETY JAKO NADČASOVÝ TREND

Švédské tapety jsou ideální pro zařízení ve stylu Hygge nebo Scandi a očarují většinou velmi jemnými a klidnými vzory v květinovém nebo geometrickém stylu. Zatímco skandinávské tapety obecně rády přesvědčují svěžími vzory v jemných odstínech, švédské tapety jsou rezervovanější a potěší stěny svou jemnou, ale elegantní nostalgií. Módní obklady stěn vždy bodují s určitou afinitou k přírodě a oslavují současný i dřívější design.

 

ŠVÉDSKÉ TAPETY: DECENTNOST JAKO VYJÁDŘENÍ STYLOVÉHO ŽIVOTA

Zvláštním prvkem švédské tapety je jemná paleta barev. Pastelové tóny jsou nejen absolutními trendovými barvami ve světě skandinávského designu, ale také okouzlují módou, interiérovým designem a popkulturou. Světelné nuance vytvářejí obzvláště lehký a svěží zážitek z místnosti a zajišťují otevřenou a příjemnou atmosféru. Švédská tapeta v růžové nebo světle modré barvě může také vypadat trochu hravě a romanticky. Zde jsou obzvláště žádané přirozenější nuance, jako je krémová, béžová, slonová kost a světle šedé tóny, které zajišťují poněkud modernější, ale přesto velmi přirozené a uvolněné prostředí.

 

PROZKOUMEJTE FLORU ŠVÉDSKA NA STĚNÁCH: KVĚTINOVÉ TAPETY VE ŠVÉDSKÉM STYLU

Tapeta 357533 Esprit Home Esprit 13

Na rozdíl od skandinávských tapet se švédské tapety zaměřují zejména na květinové dekory, které jsou většinou velmi filigránové a ve světlých barvách. Severské květinové tapety jsou často navrženy v grafickém stylu skandinávských dětských knih, jako jsou Pippi Dlouhá Punčocha nebo Děti z Bullerbynu. Jemné akvarely a filigránský design květů a listů podtrhují vzdušný, lehký a uvolněný charakter švédských tapet.

Graficky upravené švédské tapety s květinovými vzory Vás vezmou na procházku borůvkovými poli ve švédských lesích a vytvoří symbiózu nostalgie, moderního, grafického designu a přirozené lehkosti. V A.S. Création Geo Nordic najdete od všeho něco, od retro tapet ve skandinávském stylu po jemné květinové tapety ve švédském vzhledu, které dokonale dotvoří Váš severský interiér.

 

ŠVÉDSKÉ TAPETY S KVĚTINAMI

Tapeta 367191 Livingwalls Paradise Garden

Kromě graficky řešených švédských tapet s květinami jsou působivé také jemné květinové tapety s velmi filigránským a poněkud jednodušším designem, které zaručují uklidňující interiér díky jednotnému designu a světlé paletě barev. Kromě barev, jako je bílá, světle šedá a krémová, poskytují pastelové odstíny jako starorůžová, světle modrá, máta a jemná žlutá.

Jemné květiny a pupeny vytvářejí nenápadný obraz romantické flóry Švédska, zatímco filigránové větve a rostliny vytvářejí trochu dynamiky. Květinové švédské tapety jsou také ideální pro kombinaci klasiky a moderních bytových doplňků s přírodním vkusem a vzrušujícím kouzlem Skandinávie.

 

SPLYNUTÍ DVOU TRENDŮ: ŠVÉDSKÉ TAPETY V RETRO VZHLEDU

Zejména švédské tapety často přesvědčí výpůjčkami z retro a vintage stylu. Severské retro tapety v květinovém stylu jsou vhodné zejména pro vybavení ve venkovském stylu nebo v interiérech velmi milujících přírodu. I zde často najdete jemné květiny v nenápadných barevných schématech a filigránových ozdobách. Zvláštním důrazem zde jsou také tapety s použitým a ošuntělým vzhledem, které kombinují kouzlo zašlých časů se současnými vzory. Od jemných grafických interpretací květinových tapet až po rustikální tapety pro venkovské domy nabízí švédská tapeta širokou škálu možností designu stěn.

 

DESIGN V PŘÍRODNÍM OBLEČENÍ: ŠVÉDSKÉ TAPETY VE LNĚNÉM VZHLEDU

Švédská tapeta nemusí jen bodovat, pokud jde o design. Lněná optika je zde také oblíbeným designovým prvkem, který zajišťuje zdrženlivý a vzrušující vkus. Některé ze švédských tapet mají dokonce autentický pocit lnu. Trochu rustikální a matný vzhled vytváří pocit tepla a bezpečí. Lněné prádlo navíc představuje velmi přízemní a přirozený styl a lze ho také použít pro kombinace přímosti a přirozenosti. V kolekci Linen Style od A.S. Création najdete některé skandinávské tapety s lněným vzhledem, které bodují svými geometrickými vzory a stylovou paletou barev.

 

ŠVÉDSKÉ TAPETY S GEOMETRICKÝM VZOREM

Kromě květinových vzorů jsou švédské tapety často zdobeny také jemnými geometrickými vzory. Geometrické tapety ve švédském stylu také bodují filigránským a jemným vzorem a jemnými barevnými schématy. Od kulatých vzorů až po trojúhelníky a čtverce zde najdete vše, abyste vytvořili moderní prostředí, aniž byste se museli vzdát značné porce přirozenosti a nenápadnosti.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům