SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

PARKETY: RŮZNÉ TYPY A JEJICH VÝHODY

středa 6. března 2019

Parkety: různé typy a jejich výhody

Když se rozhodnete nainstalovat dřevěnou podlahu do vašeho domova, vězte, že jste provedli tu nejlepší volbu. Na rozdíl od laminátových desek jsou parkety investicí, která se po dlouhá léta vyplácí, přidává do interiéru luxus, zvyšuje komfort a pocit jistoty.

 

Vzhledem k dostupnosti dřeva v mnoha odrůdách rozumíme, že volba nejvhodnějšího produktu pro váš domov může být výzva. Proto vám chceme usnadnit rozhodnutí a prezentovat zde nejdůležitější modely parket a jejich výhody.

 

PŘÍRODNÍ BARVY SE SKUTEČNÝMI DŘEVĚNÝMI PODLAHAMI

Hlavní rozdíl mezi typy dřeva, který je již na první pohled viditelný, je jejich jedinečný vzhled a barva. To významně ovlivňuje konečný efekt parkety ve vašich pokojích.

Joka 545 LDX Calgary

Použití lehkých materiálů, jako je javor či bříza, které dokonce přicházejí v jemných odstínech béžové, se budou týkat skandinávského stylu. Červený odstín mají buková a třešňová prkna, která vyzařují přirozené teplo a poskytují pocit bezpečí. Každý, kdo chce ozdobit svůj domov v rustikálním stylu, by měl mít podlahy z ořechového dřeva a robinia. Jejich hnědá barva vytváří útulnou atmosféru, která zvýší pocit uvolnění.

 

VLASTNOSTI DUBU

Dub není jen tak pro nic za nic jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů dřeva na trhu. Dubové parkety jsou ideální pro barvení, takže se často vyskytují ve velmi odlišných odstínech. Počínaje neutrálními beigy až po stylově šedou a hnědou, dubová prkna nabízí velmi širokou škálu dekorů.

 

Je to také strom, který se vyskytuje v Evropě, proto jsme se pro něj rozhodli, jelikož si můžeme být jisti, že je zpracováván na místě, a tím zachováváme potřebné bezpečnostní normy. Při výběru typu dřeva by mělo být kritérium kvality nejen jedním z kritérií. Dřevěné parkety mají strukturu, která dodá každému místu jedinečný charakter.

 

HARD PARKETY JSOU SILNÉ PARKETY

Při výběru parkety musíme postupovat podle zamýšleného účelu jejich užití, v závislosti na množství dopravy v dané místnosti je třeba zvolit tvrdost parkety. Správná volba vám umožní lépe užívat pevnou dřevěnou podlahu.

Ter Hürne Bright Collection

Trvanlivost podlahy se určuje pomocí speciálního experimentu, během kterého se ocelová koule spustí na základnu, měřený výsledek se pak porovná s měřítkem. Toto se nazývá hodnota Brinelli, která byla pojmenována na počest vynálezce tohoto experimentu, Johana Augusta Brinelliho.

Brinelliho stupnici můžete použít jako vodítko při výběru vhodné dřevěné podlahy pro konkrétní povrch. V používanějších oblastech, jako je chodba, doporučujeme odolné parkety napři z akácie nebo dubu. Vysoká hustota materiálu zvyšuje odolnost proti zářezu v parketách, což přispívá k delší životnosti materiálu.

 

Pokud hledáte dřevěnou podlahu pro méně využívanou místnost, můžete snadno využít střední tvrdé dřevo, kterým je ořech nebo třešeň.

 

Borovice, získaná z hornatých oblastí Rakouska, je k dispozici v kolekci Weitzer Parkett. V ideálním případě se hodí do ložnice, jelikož je z měkkého dřeva. Vůně silic, pocházející z borovicového dřeva, má pozitivní vliv na zdraví a pohodu.

 

VÝBĚR SPRÁVNÉHO TYPU DŘEVA ZNAMENÁ TAKÉ VÍCE POHODLÍ

Různá povaha podlah ovlivňuje i technické vlastnosti - tepelnou vodivost. Tato funkce ukazuje, jak dobře podlaha vede teplo. Zdá se, že zdánlivě banální vlastnost rychle získává na důležitosti, když zvážíme použití topných systémů.

 

Aby bylo podlahové vytápění účinné, tepelný odpor parket nemůže být příliš vysoký. Také v této kategorii je dub oblíbený, vzhledem k tomu, že dobře funguje při dosažení získané teploty na povrchu.

Joka 535 LD Calgary "E5020 Textured oak alpin V2"

Kromě toho mají tyto vlastnosti také dřeva jako jsou třešeň a vlašský ořech, díky čemuž dobře fungují s podlahovým vytápěním. Jejich teplý odstín je harmonizován s dosaženou teplotou. Jiné typy dřeva mohou být také použity, zejména v kombinaci s plným připojením k povrchu země.

 

Bez ohledu na volbu vždy dodržujte pokyny výrobce, aby instalované topné systémy nepoškodily desky.

Doufáme, že jsme vám přiblížili typy dřevěných podlah a výhody každého typu parket.

 

Chcete-li znát naši nabídku, podívejte se na náš obchod nebo nás kontaktujte. V naší nabídce najdete vysoce kvalitní parket Joka, který kombinuje německé řemeslo s atraktivním designem.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům