Close icon

NÁMOŘNÍ STYL – NÁPADY PRO AUTENTICKÉ ZAŘÍZENÍ

pondělí 18. ledna 2021

V zařízení v námořním stylu si můžete po celý rok užít uvolněnou náladu, jako na dovolené a zároveň těžit ze stylového interiéru. Zejména v obývacím pokoji a ložnici zajišťuje styl námořního vybavení pohodlí a vytváří tak prostředí, které Vás zve k relaxaci a odpočinku. Námořní styl si však přijde na své také v koupelně.

OBSAH

  • Námořní styl: Užijte si pocit z dovolené po celý rok
  • Tapety v námořním stylu: Různé dekory pro design námořní stěny
  • Jednoduchost, elegance a styl: Jednoduché tapety
  • Vytvořte námořní styl s pruhovanou tapetou
  • Tapeta ve dřevě: Vzhled námořní místnosti s rustikálním nádechem
  • Nejlepší podlahové krytiny pro námořní styl
  • Parkety: Přírodní, ekologické, vysoce kvalitní
  • Laminát: Přírodní alternativa se vzhledem dřeva
  • Vinylová podlaha: Symbióza designu a funkčnosti
  • Dekorativní prvky pro námořní styl

 

NÁMOŘNÍ STYL: UŽIJTE SI POCIT Z DOVOLENÉ PO CELÝ ROK

Zejména námořní prvky, přírodní materiály, jako je dřevo, pruhované vzory a barevné schéma, které se primárně skládá z modré, bílé a červené, mohou proměnit každou oblast ve Vašem domě v námořní ráj. Uvolněnou atmosféru můžete vytvořit pomocí námořních tapet, podlahových krytin se vzhledem dřeva a námořních dekorativních prvků.

 

TAPETY V NÁMOŘNÍM STYLU: RŮZNÉ DEKORY PRO DESIGN NÁMOŘNÍ STĚNY

Tapeta může položit základ vkusného a stylového interiérového designu. Pro námořní interiér jsou obzvláště vhodné obyčejné tapety, které zajišťují jednoduchou eleganci, pruhované tapety v modré, bílé a červené barvě, stejně jako rustikální tapety se vzhledem dřeva. Pokud se chcete více zaměřit na obložení stěn, můžete si také vybrat stylové tapety se vzorem s motivy kotvy, plachetnice nebo mušlí. Například s tapetou 342424 A.S. Création Designdschungel 2 by Laura N. položíte základ pro námořní design interiéru v moderním geometrickém vzoru. Tuto tapetu lze také velmi dobře kombinovat s obyčejnou tapetou v modré nebo bílé barvě. Jednobarevná tapeta poskytuje vizuální rovnováhu s poutavou tapetou se vzorem, takže je vytvořen harmonický celkový obraz. Tapeta 8559-60 A.S. Création New England 2 a tapeta 365732 A.S. Création Authentic Walls 2, které kombinují modré barevné schéma s rustikálním vzhledem omítaného dřeva, mohou proměnit Váš obývací prostor v námořní ráj pohodlí.

JEDNODUCHOST, ELEGANCE A STYL: JEDNODUCHÉ TAPETY

Jednoduchá obyčejná tapeta může jemně dodat Vašim stěnám námořní styl. Můžete si vybrat mezi mnoha barvami - především různými odstíny modré, červené a bílé - optikou a strukturami, které zajišťují jednoduchou eleganci a díky své jemné optice podtrhují ostatní prvky námořního interiérového designu. A co teprve tapeta 30526-5 A.S. Création Liberté, která boduje jednoduchým krémově bílým tónem, který je opticky zakončen jemnou strukturou. Případně tapeta Esprit 936196 | Esprit 12, která má také filigránskou strukturu, ale v tomto případě v jemné pastelové modré barvě, která zajišťuje námořní design interiéru.

 

VYTVOŘTE NÁMOŘNÍ STYL S PRUHOVANOU TAPETOU

Pruhované vzory jsou ústředním prvkem námořního stylu. Pruhy v různých odstínech modré nebo červené na bílém pozadí dodávají Vašemu obytnému prostoru námořní nádech. Z tohoto důvodu jsou pruhované tapety obzvláště vhodné pro námořní interiér. I zde si můžete vybrat mezi různými dekory, které se liší v závislosti na barvě, tvaru a šířce pruhů. Například tapety 948311 Livingwalls Styleguide Natur a tapety 354123 A.S. Création Côte d’Azur s jednoduchým modrým barevným schématem a jednoduchým pruhovým vzorem pro námořní vkus. Tapeta 32990-2 Innova Memory 3, která má naopak šedé a bílé barevné schéma, poskytuje subtilní námořní design stěny.

 

TAPETA VE DŘEVĚ: VZHLED NÁMOŘNÍ MÍSTNOSTI S RUSTIKÁLNÍM NÁDECHEM

Tapeta 365732 A.S. Création Authentic Walls 2

Dřevěné tapety jsou trendy již několik let, a to z dobrého důvodu. Vzhledem ke svému jednoduchému a rustikálnímu vzhledu je tapeta ve dřevěném vzhledu vhodná pro různé trendy interiérového designu, včetně námořního stylu. Obložení stěny boduje obzvláště autentickým vzhledem a tímto způsobem přináší do Vašich čtyř stěn kus přírody. Takže například tapeta 95370-1 A.S. Création Dekora Natur 6 dodá Vašemu bydlení přirozené kouzlo, aniž by prostor působil přetíženě. Opotřebovaný vzhled v kombinaci s bílou barvou navíc poskytuje rustikální nádech. Alternativně můžete také použít tapetu 959141 A.S. Création Best Of Wood’n Stone 2nd Edition nebo tapetu 899927 A.S. Création Il Decoro, které obě vylepšují vzhled přírodního dřeva pomocí jednoduchých modrých detailů, aby dodávaly realistické stěně námořní vkus.

 

NEJLEPŠÍ PODLAHOVÉ KRYTINY PRO NÁMOŘNÍ STYL

Volba vhodné podlahové krytiny je jedním z ústředních prvků designu místnosti. Podlahové krytiny se vzhledem dřeva jsou vhodné zejména pro vybavení v námořním stylu. Můžete si například vybrat parkety ze skutečného dřeva nebo se rozhodnout pro jiné alternativy, jako jsou laminátové nebo vinylové podlahy, které kombinují atraktivní a autentický design s některými mimořádně praktickými vlastnostmi.

 

PARKETY: PŘÍRODNÍ, EKOLOGICKÉ, VYSOCE KVALITNÍ

Parkety jsou jednou z klasických podlahových krytin. Kromě stylového vzhledu nabízejí parketové podlahy řadu dalších výhod, jako je značná životnost, rozměrová stabilita a vynikající odolnost. Současně je věnována pozornost výrobě šetrné k životnímu prostředí, abyste si mohli bez váhání užívat tvrdou podlahovou krytinu. Kromě toho parkety vypadají obzvláště vysoce kvalitně. Máte také na výběr z mnoha dekorů a různých druhů dřeva s různými jakostmi povrchu. Rustikální stupně s prasklinami a suky jsou zvláště vhodné pro námořní zařízení, protože vypadají obzvláště přirozeně. Námořní dotek Vaší podlahy však mohou poskytnout také jednoduché dekory s jemnějším vzhledem. A co třeba parketová podlaha Berry Alloc Ecoforest „Oak Country Milano Brushed Matt Lacquer“, která boduje světlou barvou a zdrženlivým vzhledem. Alternativně můžete také zvolit například parketovou podlahu Joka 435 SB Kingston „E3802 Oak Vanilla“, která vypadá extrémně přirozeně díky světlému dekoru, viditelným uzlům a barevným rozdílům.

 

LAMINÁTOVÁ PODLAHA: PŘÍRODNÍ ALTERNATIVA SE VZHLEDEM DŘEVA

Quick-Step Impressive Ultra "IMU1853 Dub pískovaný přírodní"

Laminátové podlahy jsou extrémně autentickou alternativou k podlahám ze skutečného dřeva a kombinují atraktivní design s některými extrémně funkčními vlastnostmi, včetně značné trvanlivosti, snadnosti péče a rozměrové stability. Můžete si také vybrat mezi mnoha designy pro laminát. Kromě klasického vzhledu dubu v reálném životě máme také laminátové podlahy ve vzhledu buku, jasanu nebo javoru a mnoho dalších rozmanitých dekorů. Design laminátu se může lišit nejen výběrem optiky přírodního dřeva, ale také různými barevnými odstíny a spárami, které jsou k dispozici ve tvarech „U“ a „V“ a tvoří velkou část vzhledu tvrdé podlahové krytiny. Laminátová podlaha Berry Alloc Original HPL „62001356 Light Maritime Oak“ v jemném šedobílém tónu je obzvláště vhodná pro vybavení v námořním stylu, které se dokonale kombinuje s barevným řešením námořního designu místnosti a podtrhuje námořní dekorativní prvky zařízení. Ale také tmavší, rustikální dekory, jako je Meisterdesign Laminate LC 55 „Cracked Oak Terra 6439“ nebo Joka 331 ND Madison „2801 Oak Castle“, mohou proměnit Váš obývací prostor v námořní wellness ráj.

 

VINYLOVÁ PODLAHA: SYMBIÓZA DESIGNU A FUNKČNOSTI

Ve vinylových podlahách najdete moderní a obzvláště praktickou alternativu, která je zároveň extrémně univerzální. Elastické podlahové řešení kombinuje design a funkčnost a současně boduje stabilitou i tepelnými a akustickými výhodami. Navíc se vinyl obzvláště snadno čistí a udržuje. Můžete si vybrat mezi různými variantami, z nichž každá má různé výhody. Samolepicí vinylovou podlahu lze lepit velmi snadno a bez použití složitých nástrojů, zatímco variantu volně položeného lze jednoduše volně položit. Obzvláště praktický je tzv. zámkový vinyl, který lze snadno položit - pokud uslyšíte stejnojmenný zvuk „click“, víte, že instalace proběhla úspěšně - a je také extrémně stabilní. Zejména živé dekory se vzhledem dřeva, které dodávají Vaší podlaze přirozené prostředí, mohou vytvořit námořní styl, například samolepící vinylové podlahy Senso Urban Vintage Style "0301 Céruse Blanc" a Senso Rustic Antique Style "0394 White Pecan" od Gerfloru Vám mohou dát podlahu s námořní atmosférou.

 

DEKORATIVNÍ PRVKY PRO NÁMORNÍ STYL

Motivy ukotvení, plachetnice, mušle, záchranné kruhy - dekorativní prvky mohou také dát Vašemu obytnému prostoru námořní nádech a vytvořit tam relaxační pocit z dovolené. Aby se zdůraznil přirozený prvek námořního interiérového designu, nábytek by měl být primárně tvořen dřevem, přičemž několik vintage prvků poskytuje útulný nádech. Koberce mohou Vašemu obytnému prostoru také něco poskytnout a zajistit tu správnou míru pohodlí. A co třeba vlněný koberec Amazonas 061002 Natural/Cream, který boduje jemným pruhovým vzorem a jednoduchým barevným schématem, a tak dokonale zapadá do námořního interiéru.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům