Close icon

BOHO DEKO: NAŠE NÁPADY PRO PODLAHY A STĚNY

úterý 28. dubna 2020

Bohémský styl se vyznačuje svobodným a nekonvenčním způsobem života v duchu živého hippie. Interiérový nábytek přesvědčí pestrou směsí produktů jakoby z blešího trhu, vzorovanými třásněnými koberci a čerstvými rostlinami, které okouzlí každou místnost neformálním způsobem. Nábytek sestává především z přírodních materiálů, jako je dřevo, které rádo vytváří známky nostalgie. To vše je Boho deko.

OBSAH

  • Zařízení ve stylu Boho: perfekcionismus v nedokonalém stylu
  • Podlahy pro interiér ve stylu Boho
      • Parkety pro přírodní kouzlo
      • Autentické laminátové podlahy jako atraktivní alternativa
      • Korkové podlahy pro vybavení šetrné k životnímu prostředí
      • Útulný ráj díky textilnímu koberci
  • Pomocí tapety vytvořte individuální a kreativní stěnu
  • Dekorace Boho: nábytek s duší

 

ZAŘÍZENÍ VE STYLU BOHO DEKO: PERFEKCIONISMUS V NEDOKONALÉM STYLU

Individualita a kreativita ve spojení s nádechem romantiky - to je styl vybavení Boho deko. S hravými ozdobnými doplňky a útulným domácím textilem se spojuje lehkost a vyrovnanost, zatímco orientální vzory a perské koberce vyzařují spíše tuláctví a kosmopolitismus. Pro autentický vzhled Boho byste měli používat především přírodní materiály, včetně dřeva a lnu.

 

PODLAHY PRO INTERIÉR VE STYLU BOHO DEKO

Stejně jako nábytek by podlahové krytiny měly být také vyrobeny z přírodních materiálů, kdykoli je to možné, a proto jsou především vhodné tvrdé podlahové krytiny, jako jsou parkety nebo korkové podlahy, přičemž v laminátových podlahách najdete přirozeně inspirovanou alternativu. Koberec je vhodný také, a to díky svému textilnímu povrchu pro návrh oázy blahobytu.

 

PARKETY PRO PŘÍRODNÍ KOUZLO

BerryAlloc Noble "Eiche Residence Weiss gebürstet geölt"

Přírodní podlahy z pravého dřeva znamenají stabilitu a vysokou kvalitu v kombinaci s ušlechtilým designem. Je k dispozici v mnoha druzích dřeva, pokud jde o interiérový design, neexistují žádná omezení, přičemž Boho deko přichází samo o sobě zejména prostřednictvím teplých dekorů s rustikálním tříděním. Jednoduchý vzhled parketové podlahy lze vylepšit měkkými textiliemi pro domácnost, ozdobnými doplňky do domácnosti nebo poutavými tapetami.

Atraktivní design je zakončen různými praktickými vlastnostmi. Na jedné straně parkety vykazují vynikající odolnost, takže si můžete podlahu užívat i po letech používání. Na druhé straně řešení tvrdé podlahy zaujme svou ekologickou výrobou a je také mimořádně zdravou možností, z níž těží zejména alergici.

 

AUTENTICKÉ LAMINÁTOVÉ PODLAHY JAKO ATRAKTIVNÍ ALTERNATIVA

BerryAlloc Finesse "62001260 Charme Černá"

Přirozenou alternativou k parketám je laminátová podlaha, která kombinuje funkčnost a design s praktickými vlastnostmi. Díky vícevrstvé struktuře se laminát vyznačuje působivou tvarovou stabilitou, takže si můžete užívat podlahy i po letech intenzivního používání. Navíc řešení tvrdé podlahy zaujme prvotřídními akustickými hodnotami, které vytvářejí příjemně klidnou atmosféru v každé místnosti.

 

KORKOVÉ PODLAHY PRO VYBAVENÍ ŠETRNÉ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ

Stejně jako parkety, korková podlaha je přírodní alternativou. Díky použití obnovitelných, ekologicky šetrných korkových zdrojů je tvrdá podlahová krytina biologicky rozložitelná, recyklovatelná a zcela přírodní. Materiál je získáván z vnější kůry korkového dubu, ze které je korek oddělen od kmene každých devět let. Tento proces nepoškodí dub ani v nejmenším, protože kůra se může po tomto procesu regenerovat. Kromě prvotřídních hodnot udržitelnosti má korková podlaha také řadu praktických vlastností a autentický vzhled. Tepelné a akustické výhody zajišťují teplé a příjemné životní prostředí a znatelné zvýšení kvality bydlení.

Podlaha je k dispozici v mnoha korkových dekoracích i v živých reprodukcích dřeva, kde si můžete vybrat mezi různými zrny a druhy dřeva. Pro autentický interiér Boho deko - jako u parket - jsou zvláště vhodné vzory v teplých barvách.

 

ÚTULNÝ RÁJ DÍKY TEXTILNÍMU KOBERCI

Balsan Desert "710"

Sotva existuje podlahová krytina, která vyzařuje tolik pohodlí jako koberec, a proto je textilní klasika vhodná pro útulný Boho deko styl. Zejména koberce v přírodních tónech země vytváří harmonický základ pro design interiéru. Kromě toho textilní podlahové řešení přináší některé praktické vlastnosti. Tímto způsobem koberce účinně izolují kročejový hluk a mají obzvláště jemný účinek na Vaše klouby. Kromě toho působí textilní povrch jako prachový filtr a zajišťuje tak znatelné zvýšení kvality vnitřního vzduchu.

 

POMOCÍ TAPETY VYTVOŘTE INDIVIDUÁLNÍ A KREATIVNÍ STĚNU

Správná tapeta může vyprávět příběh a tímto způsobem dát každému pokoji individuální vzhled. Kromě klasických obyčejných tapet, kterými lze vylepšit vhodnou dekoraci Boho deko, jsou tapety se vzory zvláště vhodné pro interiérový design v bohémské eleganci. Květinová tapeta zase navazuje na svobodu a přirozenost bohémského nábytku.

 

BOHO DEKO: NÁBYTEK S DUŠÍ

Tapeta 364622 A.S. Création Boho Love

Od orientálních lemovaných koberců po polštáře vyrobené ve stylu mozaiky nebo batiky po tapiserie s etnickými tisky - bohémské domácí textilie zajišťují pohodlí a lehkost. Charakteristické boho dekorace najdete také v rámci dřevěných doplňků. Neměly by chybět ani individuální rysy, protože dávají celému zařízení osobní kontakt. Ve smyslu svobody a klidu bohémská elegance také nestanovuje žádná pravidla při výběru nábytku, přičemž původní nálezy z blešího trhu a nostalgický vintage nábytek vytvářejí individuální nádech, zatímco přímý interiér je spíše nevhodný pro autentický Boho deko vzhled.

Bohémský styl má také rád domácí dekorační prvky, díky kterým je každá oblast jedinečná. Ústřední barevný motiv je tvořen přírodními tóny země, jako je hnědá, olivová nebo béžová, v kombinaci s malými akcenty v intenzivnějších barvách, včetně světle žluté a tyrkysové.

Fototapety la bohème 2 DD113317 Livingwalls Walls by Patel

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům