SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

VINYLOVÁ PODLAHA V OBÝVACÍM POKOJI – TYTO VLASTNOSTI VÁS PŘESVĚDČÍ

pondělí 20. dubna 2020

Chcete renovovat svůj obývací pokoj, ale ještě nevíte, která podlaha by měla vyzdobit nejdůležitější místnost v domě? Pak byste měli byste se nyní měli mít na pozoru. Níže vysvětlujeme, proč je vinylová podlaha v každém případě vhodnou volbou pro obývací pokoj a do jaké míry Vás vlastnosti pružné podlahy podporují v pohodlném bydlení.

OBSAH

  • Pohodlí do obýváku - spojte svůj obývací pokoj s vinylovou podlahou
      • Věrný každodenní společník - robustní vinylová podlaha
      • Nekomplikované řešení - rychlá údržba a čištění
      • Bezstarostnost s vinylovou podlahou - větší bezpečnost na všech površích
      • Útulnost - design podlahy v obývacím pokoji
  • Konvertibilní vinylová podlaha - rozsáhlá nabídka dekorů

 

POHODLÍ DO OBÝVÁKU – SPOJTE SVŮJ OBÝVACÍ POKOJ S VINYLOVOU PODLAHOU

Gerflor Senso Clic Premium "0819 Industry"

Obývací pokoj tvoří centrum každého bytu. Je to místo, kde se rodina schází, konají se zde oslnivé oslavy a obvykle tady také přijímáte své hosty. Obývací pokoj je proto místnost, která se musí každý den vypořádat se všemi druhy náporu. Pokud stojíte před projektem renovace, vyvstává otázka, která podlaha bude s největší pravděpodobností splňovat pravidelné výzvy obytné oblasti.

Přestože parkety mají obzvláště přirozené kouzlo, jejich povrch je obvykle příliš citlivý na nátlak každodenního života. Dlaždice jsou oproti tomu velmi robustní, ale postrádají útulnost, kterou životní prostor vyžaduje od podlahy. Koberec poté určitě vytváří pohodlí, ovšem je zcela nevhodný jako povrch obývacího pokoje. Pokud chcete podlahovou krytinu, která přebírá pozitivní vlastnosti příslušné varianty podlah, aniž by obsahovala její nevýhody, měli byste zvolit vinylovou podlahu. Díky své multifunkční povaze odpovídá elastická podlahová alternativa mnoha požadavkům a poskytuje Vám četné technické prvky do Vašeho obývacího pokoje.

 

VĚRNÝ KAŽDODENNÍ SPOLEČNÍK – ROBUSTNÍ VINYLOVÁ PODLAHA

V obývacím pokoji je nezbytná jedna věc: odolnost podlahy. Kromě těžkého nábytku, který je obvykle umístěn v obývacím pokoji, je podlaha vystavena také dynamickému zatížení různých sil každý den. Vinylová podlaha, stejně jako laminát, je označena tzv. užitnými třídami, které poskytují informace o její odolnosti. Většinu vinylových podlah lze snadno použít i v těžce používaných obytných prostorech, jelikož mají nejvyšší certifikace (NK – Nutzklasse – užitná třída 21-23). Kromě toho je vinylová podlaha často také schopna poskytnout služby komerční a průmyslové oblasti se svou výraznou robustností (NK 31-33 / 41-43).

Neustálý tlak těžkých pohovek nebo skříní, a dokonce i zuřící děti, tomu všemu dokáže odolat vinylová podlaha. Příslušný dekor je vždy chráněn vhodnou vrstvou proti opotřebení, která také chrání hladkost Vaší vinylové podlahy před poškrábáním a poškozením oděrem. Tímto způsobem získáte podlahovou krytinu jejíž nový povrch a stabilitu si můžete užít i po letech používání.

 

NEKOMPLIKOVANÉ ŘEŠENÍ – SNADNÉ ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA

V hektickém každodenním životě se může cokoliv rychle pokazit. Potřebujete podlahovou krytinu, která odpouští menší nepozornosti a vydrží kontakt s tekutinami. Protože vinylová podlaha je syntetický materiál, je známá nejen pro svou velmi snadnou údržbu a čisticí vlastnosti, ale také protože voda jí obvykle nezpůsobuje rychlé poškození. Skvrny lze snadno odstranit běžnými domácími čisticími prostředky a trochou vody bez poškození povrchu praktické vinylové podlahy. Některé z návrhových potahů mají dokonce neúnavnou odolnost vůči chemikáliím, takže i tvrdohlavé skvrny se mohou vyskytnout jen stěží nebo vůbec.

Výhody vinylu jsou také zřetelně patrné při pokládání nové podlahy. Designová podlaha je k dispozici s mnoha různými způsoby připevnění. Lepený vinyl je tradičně lepen a má takovou odolnost proti vodě, že může být také aplikován v koupelnách. Naproti tomu pro domácí a hobby řemeslníky je obzvláště vhodná click vinylová podlaha. Elegantní prkna lze pomocí několika jednoduchých kroků přivést na podlahu a okamžitě zaručit nejlepší držení a stabilní vzhled. Máte také na výběr volně položený vinyl nebo samolepicí verzi. Vždy byste však měli věnovat pozornost požadavkům, které na svůj prostor kladete. Pro Váš obývací pokoj jsou lepený a click vinyl perfektními společníky.

 

BEZSTAROSTNOST S VINYLOVOU PODLAHOU – VĚTŠÍ BEZPEČNOST NA VŠECH POVRŠÍCH

V nejlepším případě je vždy výhodné, když zvolená podlaha nejen dobře vypadá, ale má také určité bezpečnostní prvky. Vinylová podlaha v obývacím pokoji Vám poskytne nezbytnou péči, takže si můžete kdykoli sednout a relaxovat. Praktická designová podlaha je obvykle vybavena řadou vlastností, které Vám usnadní každodenní život a mohou mnohokrát zvýšit bezpečnost Vašich pokojů. Pokud dojde k požáru, je kouř zpravidla výrazně zadržován vinylem. Při nákupu vždy věnujte pozornost chování při požáru, které je nejlépe označeno označením Bfl-s1. Navíc vinyl často přichází s vysokou odolností proti skluzu, což zajišťuje nejlepší postavení ve všech situacích.

 

ÚTULNOST – DESIGN PODLAHY V OBÝVACÍM POKOJI

Každý, kdo přemýšlí o mnoha filmových večerech a rodinných shromážděních v obývacím pokoji, si rychle uvědomí, že obývací pokoj musí disponovat určitou útulností. Co se týče pohodlí, vinylová podlaha má co nabídnout. Elastický materiál se prezentuje jako měkká podložka a poskytne chodidlu mnoho pohodlí. Abyste nemuseli mrznout ani v chladných zimních měsících, je většina vinylových podlah vhodná i pro pokládku s podlahovým vytápěním vedeným teplou vodou.

Máte ve svém bytě přímé sousedy, které chcete chránit před hlukem? Vinylová podlaha v obývacím pokoji je vynikajícím řešením. Pružný materiál má často pozitivní vliv na zvuk místnosti i bez zvukové izolace nárazem a mnohokrát jej snižuje. Tímto způsobem budete nejen těžit z příjemně tichých vlastností vinylu, ale také Vám poděkují sousedé.

 

KONVERTIBILNÍ VINYLOVÁ PODLAHA – ROZSÁHLÁ NABÍDKA DEKORŮ

Kromě četných technických vlastností je základní věcí, kterou chcete, když měníte svůj obývací pokoj, samozřejmě také skvělý vzhled. Pokud se nechcete obejít bez přírodního vzhledu dřeva a kamene, ale zároveň se chcete vyhnout obtížným nevýhodám přírodních materiálů, můžete si s jistotou vybrat vinyl. Díky inovativním tiskovým a embosovacím procesům je elegantní designová podlaha skutečným talentem pro transformaci. Můžete získat vinyl s téměř libovolným provedením povrchu. Ať už je to klasický dubový dekor, masivní imitace třešňového dřeva nebo jemné repliky, s vinylovou podlahou nic není problémem. Nejjemnější zrna a jemné struktury jsou zpracovány na povrch věrně do detailů a lze je také hapticky zdůraznit pomocí dekorativní reliéfní struktury. Tímto způsobem lze elastická prkna jen těžko odlišit od jejich přirozených protějšků.

Můžete si být jisti mimořádně velkou nabídkou od francouzského výrobce Gerflor. Díky široké škále sbírek a designů vinyl z Gerfloru zaujme nejen vizuálně, ale je také technicky jedním z průkopníků na trhu.

Click vinyl od společnosti Tarkett také překvapuje širokou nabídkou kolekcí a technickými výhodami. Výrobce zvláště zaujme svými neobvyklými vzory dlaždic, jako je Tarkett Starfloor Click 30 „Retro Indigo“. Abstraktní výzdoba mozaiky zajišťuje rozmanitý design vašeho obývacího pokoje a dodává vašim povrchům živost a lehkost.

V našem internetovém obchodě BRICOFLOR najdete nejen širokou škálu výrobců, ale také vinyl v dřevěném nebo kamenném vzhledu. Jednoduše procházejte širokou škálu dekorů a najděte tu pravou vinylovou podlahu pro svůj obývací pokoj ještě dnes.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům