Close icon

LUXUSNÍ TAPETY DO OBÝVACÍHO POKOJE – 10 MODELŮ TAPET, KTERÉ ZMĚNÍ VNITŘNÍ INTERIÉR

pátek 18. října 2019

Luxusní tapety jsou skvělou alternativou pro nový design interiéru. Zejména v obývacím pokoji se doporučuje moderní tapeta, protože v této místnosti si můžete dovolit vyjádřit svou kreativitu a osobnost. Obývací pokoj je často ústředním bodem bytu nebo domu, a proto by měl být obzvláště příjemný a útulný. Designové tapety mohou udělat z vašeho obývacího pokoje poutavou místnost, protože nabízejí inovativní vzhled, módní barvy a jedinečné motivy. Bez ohledu na to, zda se jedná o moderní, romantickou nebo klasickou tapetu, doufáme, že vás inspirujeme k individuálnímu navrhování obývacího pokoje. Naše luxusní tapety vám s tím pomohou.

JEDNODUŠE ÚŽASNÉ: LUXUSNÍ GEOMETRICKÉ STĚNY

Organizované, jednoduché a moderní - to jsou atributy geometrické tapety. Široká škála návrhů zajišťuje pořádek a strukturovanou atmosféru, kdy s trochou akcentů získáváte efekt dynamiky. Moderní a jednoduchý vzor je vytvořen pomocí diamantů, kruhů a čtverců a dalších geometrických obrazců. Tapeta ESPRIT 365242 od ESPRIT Home kombinuje nejlepší vlastnosti dynamiky a jednoduchosti.

Trojúhelníkové vzory jsou letošním trendem interiérového designu a bublinové prvky dodávají jemný vintage nádech. Můžete také kombinovat moderní tapety s nejmódnějšími prvky, jako je nábytek, krovy a závěsné žárovky jako lampy.

Tapeta 365242 Esprit 14

LUXUSNÍ TAPETY V ART DECO STYLE - INTERIÉRY ZLATÉHO STYLU

Perfektním doplňkem místnosti se smyslně elegantním nábytkem je tapeta Art Deco, která se vyznačuje kombinací geometrie a květinových prvků. Art Deco styl nahradil secese kolem roku 1920 a elegantně syntetizoval funkcionalismus a vznešenou krásu. Můžete to vidět ve sbírce PALILA od A.S. Création v smyslných barvách, jako je tmavě námořnická modrá, antracit a intenzivní taupe. Tapety zdobené zlatými detaily a třpytivými přízvuky také dokonale přidají krásný styl.

V obývacím pokoji můžete oživit stěny a vytvořit atmosféru této extravagantní dekády pomocí elegantních tapet. Díky sametovému nábytku a zlatým doplňkům je v obývacím pokoji zaručen příjemný vzhled. Palmy a svěží zelené rostliny vytvoří příjemný kontrast s těmito ušlechtilými nástěnnými kryty.

Tapeta 363142 A.S. Création Palila

RETRO TAPETY – CESTOVÁNÍ ČASEM

Pro ty, kteří dávají přednost trochu sofistikovanější výzdobě, je ideálním řešením retro tapeta. Flower Power, Gypsy Feeling nebo Saturday Night Fever - vintage tapeta dodá nádech extravagance a optimistickou atmosféru v obývacím pokoji. Například tapeta s voštinovými vzory nebo polygony je perfektní volbou pro tapety ve stylu 60. nebo 70. let. Svěží barvy a klasická barevná paleta sedmdesátých let: žluté, oranžové, hnědé a zelené tapety ze 70. let poskytují živou atmosféru a dobrou náladu.

Kulaté vzory a bubliny, jako jsou ty, které se nacházejí na klasické tapetě 70. let, jsou ideální pro kombinaci moderního a starého nábytku. Starožitné doplňky a neobvyklý nábytek činí z obývacího pokoje malou časovou kapsli. Klasické designy, jako je nábytek Bubble Chair nebo nábytek Bauhaus, lze také dokonale kombinovat s vintage tapetami.

Tapeta 355913 A.S. Création Pop Colors

SKANDINAVSKÉ TAPETY V ŽIVÉM POKOJI

Módní a nadčasové skandinávské tapety vytvářejí v obývacím pokoji auru harmonie a relaxace. Designové tapety z dalekého severu v módě kombinují divokou povahu Skandinávie s městskou elegancí ve Stockholmu a Kodani.

Ve všech odstínech modré, mořské tapety zvětšují místnost a evokují záři moře. Se skandinávskými tapetami můžete do svého obývacího pokoje přinést pocit, že se blíží přírodě, jezerům, fjordům a lesům. S pomocí teplých a jasných odstínů, přírodních materiálů a svíček můžete vytvořit atmosféru v duchu dánské Hygge. Hygge znamená útulnost a příjemné dny. Zůstaňte doma a udělejte si pauzu v útulném obývacím pokoji, který vás vybízí k relaxaci a zpomalení díky jemnému stylu tapet.

Městský styl moderních tapet je dosažitelný jednoduchými vzory, které mohou mít někdy kovovou záři. Díky jemným barevným odstínům a grafickým návrhům je pokoj skandinávskou oázou. V A.S. Creation můžete vidět povědomí o skandinávském stylu.

 

Tapeta 367864 A.S. Création Scandinavian 2

LUXUSNÍ KVĚTINOVÉ TAPETY - S FLORISTICKÝM VZHLEDEM

Chybí vašemu pokoji energie a dynamika? Pak květinové tapety jsou právě pro vás. Ať už máte rádi květinové tapety nebo elegantní palmové listy - květinové vzory jsou nejen romantické, ale také mohou vytvořit městský styl.

Klasická květinová tapeta je však nedílnou součástí historie designu. Krásně navržené kytice ve světlých odstínech jsou zvláště vhodné pro uspořádání venkovského stylu nábytkem ze světlého dřeva a romantický design růže vytváří příjemnou náladu. Zpěv ptáků a šumění větru v korunách stromů lze dokonce slyšet pomocí tapety se vzhledem lesa. V diskrétní paletě barev a umělecky navržených dřevěných motivech si můžete odpočinout od stresu a každodenního hektického života v obývacím pokoji a přivést přírodu přímo k sobě domů.

Škála květinových tapet je široká: kromě květinových tapet najdete také tapety se stromy nebo tropické tapety a také asijské inspirované designy připomínající zenové zahrady, jako je tapeta 364984 Michalsky Living Dream Again od známého designéra Michaela Michalského.

Tapeta 364984 Michalsky Living Dream Again

TROPICKÉ TAPETY – EXOTICKÝ NÁDECH

Připojte se k nám na cestě hluboko do deštného pralesa a objevte exotický design vzdálených cest. Designy palm a džungle jsou hlavní atrakcí ve světě designu. Tapetový průmysl samozřejmě přijímá moderní interpretaci a nabízí bohatý výběr tapet džungle v obnovené verzi.

Podobně jako u A.S. Création, který ve spolupráci s blogerkou životního stylu Laurou Noltemeyer navrhl kolekci, která interpretuje exotický design moderním způsobem. A.S. Création Design Jungle 2 od Laury N. zahrnuje jemné tapety s květinovými a grafickými motivy a také poutavou tapetu z palmy inspirovanou popkulturou.

Někdy okouzlující a někdy zdrženlivější - díky designérské tapetě v džungli v obývacím pokoji je celoroční prázdninová nálada. Exotické vzory palmových tapet svědčí o teplu a vyzařování mladistvého kouzla. Svůj obývací pokoj můžete navrhnout velmi působivě pomocí tapet džungle s ptáky. Papoušci dávají barevné akcenty a dávají pocit svobody, jak by to mělo být v mladém a moderním obývacím pokoji.

Moderní tapety lze perfektně kombinovat se zlatými doplňky a nábytkem v jedné barvě, protože jinak se zdá, že místnost je rychle přeplněná. Jednoduchý nábytek je perfektním kontrastem k těmto dynamickým tapetám v obývacím pokoji.

Tapeta 341251 A.S. Creátion Designdschungel 2 By Laura N.

TAPETY SE ZVÍŘATY - MODERNÍ TAPETY S VLASTNÍ TVÁŘÍ

Tapety designérů v obývacím pokoji jsou stále populárnější, protože mohou rychle a snadno proměnit nudnou místnost v individuální a kreativní prostor. Témata zvířat jsou výrazem osobnosti, protože zvířata symbolizují různé rysy a emoce.

Tapety, které napodobují různé kožešiny a kůže, poskytují divoký vzhled bez lítosti. Takže tapeta tygr 365032 Michalsky Living Dream Again od návrháře Michał Michalsky dává výjimečně moderní vzhled. Leopardí vzhled hraje se směsicí elegance a mladistvé vzpoury, což zaručuje jedinečnou atmosféru v obývacím pokoji.

Ale také ptáci jako jeřáby, vlaštovky a kolibříci jsou k dispozici a mohou být prvkem moderní výzdoby. V kombinaci s elegantním ozdobením, tapety v obývacím pokoji poskytují smyslné elegance a stručné obrysy a čisté linie spojující minulost, přítomnost i budoucnost.

Tapeta 363173 A.S. Création Palila

BAROKNÍ TAPETY – KRÁLOVSKÁ ATMOSFÉRA V POKOJI

Sametové závěsy, lustry a stříbrné příbory - v takovém prostředí se díky designovým tapetám v dekorativním stylu můžete snadno cítit jako královna nebo král. Barokní tapeta jedinečným způsobem kombinuje historické ornamenty baroka a rokoka s moderními akcenty a současnými funkcemi.

Sbírky jako Architects Paper Kind of White od Wolfganga Joopa nabízejí četné vkusné dekorace. Úžasné kytice vás zavedou na cestu francouzskými hrady sedmnáctého století a změní váš obývací pokoj na nádherný interiér paláce.

Vysoce kvalitní, estetické a funkční barokní tapety jsou zvláště odolné, pokud jsou vyrobeny z textilních materiálů. Její ušlechtilý a sametový vzhled je další výhodou. Tapeta z textilního materiálu navíc izoluje a udržuje teplo v místnosti a potlačuje akustické signály. Příkladem kombinace historického designu, futuristických akcentů a vysoce kvalitních materiálů je kolekce Architects Paper Metallic Silk, která kombinuje kovové detaily a hedvábný charakter.

Tapeta 953723 A.S. Création Memory 3

DŘEVENÉ TAPETY - ZPĚT KE KOŘENŮM A PŘÍRODNÍMU DESIGNU

Pokud se vám líbí spíše jednoduché a nadčasové prvky, podívejte se na tapetu s přirozeným vzhledem. S dřevěnou tapetou dosáhnete účinku pouta s přírodou a světským šarmem. Přirozený vzhled je ideální pro uspořádání venkovského domu nebo skandinávského stylu. Dřevěná tapeta nejen vyzařuje teplo a poskytuje příjemnou atmosféru, ale je také levnější na instalaci než skutečné dřevěné panely. Výrobce A.S. Création respektuje udržitelnou výrobu a v duchu přírodních tapet nabízí A.S. Création Best of Wood`n Stone 2. vydání.

A.S. Création Best Of Wood`N Stone 2nd Edition

Kamenné tapety a tapety s konkrétním vzhledem způsobí, že váš obývací pokoj bude vypadat městsky. Díky rustikálnímu vzhledu cihel a tapet, které se podobají nenatřeným stěnám, jako je tapeta 30669-4 Daniel Hechter 4, vytvoříte půdní obývací pokoj s moderním stylem velkého města. Sofistikované modely tapet jsou ideální pro průmyslový styl s kovovými prvky a elegantním nábytkem.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům