SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

HLEDÁTE ODOLNÉ KOBERCE? MÁME NĚCO PRO VÁS!

úterý 25. června 2019

Jsou krásné, načechrané a udržují vaše nohy v teple – odolné koberce budou v roce 2019 opět v kurzu, pokud jde o útulný interiérový design. Historie koberců sahá až do několika století před naším letopočtem. Dříve byly známy a milovány mnohem déle na Středním východě než v Evropě. Jeho známou formu - válečkový výrobek, obdržel až v průběhu padesátých let. Nicméně tento materiál je možné zakoupit také v podobě dlaždic – kobercových čtverců.

V našem příspěvku vám chceme ukázat vhled materiálů a dát vám doporučení, abyste mohli najít svůj odpovídající koberec.

POLYAMID: BEZPEČNÝ A TUHÝ MATERIÁL PRO HORNÍ VRSTVU

Pro každý materiál je pro vzhled a funkčnost rozhodující horní vrstva nebo nosná vrstva. V koberci mohou mít vlákna přirozený původ, včetně např. bavlny, vlny nebo kokosu.

Dále existují syntetická vlákna, jako je polyamid, polyester nebo polypropylen. Ty mají výhodu oproti přírodním vláknům, že jsou vodotěsné a mají obzvláště vysokou pevnost, houževnatost a tuhost. Navíc je zde dobrá chemická odolnost. Syntetické vlákno má vynikající odolnost a obrovskou barevnou sílu, což z něj činí ideální materiál pro odolné koberce. Prvotřídní vlastnosti se však také odrážejí v ceně - u odpovídajících produktů obvykle musíte platit více - odolné koberce jsou dražší.

 

PŘÍZE JAKOŽTO ZÁKLADNÍ MATERIÁL

Čím hustší tkanina koberce, tím vyšší je počet nubů, tím vyšší je kvalita koberce. Nicméně, typ příze také závisí na tom, jak vysoce kvalitní koberec nakonec je. Delší příze, které jsou definovány jako vyšší podlaha nemohou být velmi těsně tkané. To může mít vliv na vzhled koberce. Nakonec kratší příze jsou robustnější ve srovnání s delšími. V číslech: Rozteč 1 až 10 není tak dobrá jako výška 5 až 64, protože má méně hustý povrch. Zatímco zvýšená hustota se jeví jako velmi příjemná, krytiny s malým rozložením jsou vhodné zejména pro židle a schodiště.

 

TKANÉ NEBO NE?

Dvě nejběžnější výrobní metody jsou tkaní a vyšívání. V prvním, dva systémy nití, osnovy a útky, jsou zkříženy v pravých úhlech. Řetěz je považován za nosič a útkové nitě jsou taženy od jednoho okraje k druhému přes celou šířku tkaní.

Když všívací jehly přinášejí nit do základního materiálu z tkaniny nebo rouna, jehly jsou uspořádány v šířce krytu a současně propíchnou základní materiál. Před opětovným vyjmutím jehel je zavedená příze držena na místě pomocí chapadel. To vytváří smyčky (chomáčky) na horní straně všívané látky. Tímto způsobem se vytvoří smyčkový koberec. Pokud budete řezat smyčky nožem, bude to semiš.

 

ODOLNÉ KOBERCE A JEJICH VLASTNOSTI

Koberec Adria "001 BraunNatur"

Plsť je textilní tkanina vyrobená z neuspořádaného, ​​obtížně oddělitelného vláknitého materiálu a nepatří do tkaných textilií. Má enormní elasticitu, pružnost v tlaku a odolnost, takže se nevyskytují žádné vrásky. Plsť je zvukotěsná a izolovaná proti teplu a chladu. Dalším znakem plsti je těžká hořlavost. Dokonce i při přímém ohni se tkanina bude lepit pouze od asi 320 stupňů. To má obzvláštní výhodu pro kobercové podlahy, které musí mít alespoň třídu požární ochrany B1. Materiál má také odpuzující složku, stejně jako vysokou absorpční schopnost, která umožňuje látce absorbovat kapaliny a opět je uvolňovat.

Velurové koberce jsou obzvláště měkké a mají načechraný povrch. Nejvyšší vrstva tvořená smyčkami je rozříznuta. Povrch smyčky vyrobený z polyamidu je skutečně nejodolnější a prokázal se jako obzvláště pružný.

Kolekce: Balsan Signature

BARVENÍ A JEHO VÝHODY

Polyamidové příze jsou původně bílé a získávají určité barvy pouze v průběhu procesu zpracování. „Řešení barvené“ je speciální proces, kdy v důsledku syntetických přízí, barevné pigmenty se přidávají tak, že barvení probíhá uvnitř vláknitého materiálu. S touto výrobou vlákna lze získat řadu pozitivních vlastností:

  • Lepší odolnost proti UV záření
  • Ochranu proti blednutí a žloutnutí
  • Zaručení trvalé stálobarevnosti
  • Snadnou údržbu
  • Zlepšenou hygienu

 

Tyto textilní podlahové krytiny s řešením barvených vláken jsou položeny, a to díky svým vynikajícím vlastnostem bez váhání v pokojích se zvláštním důrazem.

 

NAŠE DOPORUČENÍ PRO VÁS

Obecně platí, že třída použití je velkým problémem při nákupu kobercové krytiny. Pro objekt s vysokým provozem (NK 33) je příkladem model Balsan „170 Persée“. Koberce třídy 22 (NK 22) jsou vhodné pro instalaci v soukromých obytných oblastech s normálním používáním. Koberec Pisa „001 břidlicově šedý“ můžete využít v obývacím pokoji a jídelně, ale také v chodbě svého bytu. Také pokrývá užitné třídy 23 & 32 (NK 23, NK 32), které jsou vhodné pro obytné prostory a oblasti objektů. Patří mezi ně ohnivzdorné koberce, například Balsan Carrousel „220“, což je zvláště vhodné pro děti.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům