Close icon

Vinylová podlaha: Jaký typ se hodí do obývacího pokoje?

pátek 15. března 2019

Každý, kdo si uspořádá svůj byt, bude dříve nebo později čelit důležité otázce: Která podlaha nejlépe vyhovuje obývacímu pokoji? Starý koberec nevypadá dobře a není snadné ho udržovat, když chcete něco nového, PVC role potom nevypadají příliš atraktivně. Díky optimálnímu řešení problematiky nové podlahy v obývacím pokoji bude tento článek vysvětlovat a jasně dokládat, proč je vinylová podlaha do obývacího pokoje fantastickým nápadem.

JAK JE MOŽNÉ DOSÁHNOUT MODERNÍ PODLAHY VE VAŠEM POKOJI?

Vzhledem k tomu, že obývací pokoj je jednou z hlavních místností v bytě, je podlaha vystavena vyššímu zatížení než v ložnici nebo na chodbě. Kromě toho se může stát, že se na podlahu vylije káva nebo čaj.

Proto musí být podlaha stabilní a snadno čistitelná. Například, laminátové podlahy bobtnají pod vlivem kapaliny - to není nejlepší volba pro podlahu do obývacího pokoje. Také tloušťka nosné vrstvy by měla být alespoň 0,20 mm, ještě lépe 0,30 mm, aby byla zajištěna dlouhotrvající životnost.

Podlaha v obývacím pokoji je intenzivně využívána každý den, je důležité ji udržovat a čistit snadným a rychlým způsobem, zejména když jsou v domě lidé s alergiemi na prach. Nová vinylová podlaha je proto neklouzavá, snadno čistitelná a udržovaná, ovšem také trvanlivá a hypoalergenní, navíc zakončena krásným vzhledem. Vinylové podlahy mají všechny tyto vlastnosti.

Při správné třídě použití je prakticky nemožné je poškodit nebo poškrábat a ve srovnání s parketami s podobným vzhledem jsou obvykle mnohem atraktivnější, jelikož nevyžadují žádné pravidelné leštění a lakování, tudíž nemusíte utrácet za další výdaje. Vzhledem k tomu, že mají měkký a pružný povrch, nabízejí také vynikající pohodlí při chůzi a stání, stejně jako vynikající akustiku v místnosti.

Tarkett Starfloor Classic "5925016 Erable Natural"

Vinylová podlaha má obrovskou škálu různých realistických designů. Můžete si vybrat ze široké škály dřeva a minerálů, stejně jako retro vzhled a lesklé kovy nebo textilie, z nichž každá má autentickou strukturu, která se často nedá odlišit od původních materiálů. Panely se zkosením hran jsou také k dispozici jako možnost a poskytují ještě realističtější vzhled.

Velmi oblíbené jsou především autentické repliky různých druhů dřeva, jako je dub, borovice, bříza a mnoho dalších. Často jsou také k dispozici v provedení jako lodní podlaha nebo ve venkovském stylu, díky kterému můžete domovu vytvořit nádherný rustikální charakter.

KTERÁ VINYLOVÁ PODLAHA JE NEJLEPŠÍ PRO VÁŠ OBÝVÁK?

Protože existuje mnoho způsobů instalace vinylové podlahy, pečlivě zvažte, která metoda je pro Vás nejlepší. Můžete použít připojení click systémem nebo lepený vinyl, dále také tzv. Loose-Lay nebo velmi oblíbený samolepicí vinyl. Samozřejmě, že click verze je populární, protože vinylová podlaha lze pokládat stejným způsobem jako u komerčního laminátu. Loose-Lay a samolepicí laminát se snadno instalují a dobře se s nimi pracuje i při rychlé demontáži. V případě pevných instalací je vhodnější lepený vinyl, ale poté je lepší, pokud pokládání provádí profesionál. Můžete se proto rozhodnout, co nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Senso Rustic "0306 Muscade"

SAMOLEPÍCÍ VINYLOVÉ DÍLCE

Jednoduché, a navíc velmi efektivní řešení rekonstrukce podlahy je využití prken, které disponují samolepícími zadními stranami. Tyto vinylové dílce jsou ze spodní strany opatřené vrstvou lepidla citlivého na tlak. Při jejich pokládce tedy stačí jednoduše strhnout ochrannou fólii a přilepit je na zem. Vinyl podlaha díky tomuto systému nevyžaduje žádné speciální vybavení ani dovednosti, naopak je ideální pro domácí kutily, a je vhodný pro běžné domácí použití.

Mezi největší výhody této samolepící podlahy patří nenáročná údržba, excelentní přilnavost a voděodolnost. Naše rozmanité dekory, které jsou Vám k dispozici, zajistí Vašemu povrchu ten nejlepší vzhled. Průkopníky v tomto oboru jsou především firmy Tarkett a Gerflor. Samolepící podlaha těchto výrobců se vyznačuje různorodým designovým výhledem a zvláště pak snadnou instalací.

SAMOLEŽÍCÍ VINYLOVÁ PODLAHA (LOOSE LAY VINYL)

Tento typ vinylové podlahy je vynikající kombinací lepené a plovoucí podlahy. Důvodem je, že ačkoli k jejímu položení nepotřebujete lepidlo ani jiné pojivo, velmi silně přilne k podložce díky velkému spodnímu tření.

Loose lay vinyl systém je tak efektivní a dílce drží tak pevně, že může působit jako by byly díly k podlaze přilepené. Nicméně k montáži se žádný druh lepidla nepoužívá, což z tohoto druhu pokládky činí snadnou variantu pro každého. Při instalaci dlaždic a prken i jejich odstraňování nezůstávají žádné zbytky.

VINYLOVÁ PODLAHA LEPENÁ

Nejoriginálnějším způsobem pokládání vinylové podlahy je lepený vinyl. Instalace není snadná a vyžaduje spoustu dovedností a know-how. Podklad pro vinylové podlahy lepené musí být zcela rovný, protože i malé částice mohou být viditelné na povrchu díky malé celkové tloušťce.

Po instalaci však lepicí vinyl nabízí mnoho výhod, které žádná jiná vinylová podlaha nemůže přinést: Designová vinylová podlaha lepená má enormně malou konstrukční výšku. Obvykle to jsou jen 2 mm. Díky tomu je lepicí vinyl ideální podlahou pro renovaci a zvláště pak i pro využití v bezbariérových prostorech, jelikož není nutné brousit dveře a navíc přechod do jiných místností je téměř neviditelný.

VINYLOVÁ PLOVOUCÍ PODLAHA S CLICK SYSTÉMEM

Plovoucí vinylová podlaha funguje na principu click systému, díky kterému se stala oblíbenou pro svou jednoduchou a efektivní instalaci. Jedná se o nejjednodušší a okamžitý systém položení podlahy.

Plovoucí vinylová podlaha má velmi jednoduchou montáž a perfektně ji zvládnete sami. Při rekonstrukci prostor jednotlivé díly jednoduše přizpůsobte rozměrům Vaší místnosti. Dlaždice, které jsou ke snadnému zaklikávání vyrobené, postupně zasuňte do sebe pomocí drážek a přesvědčte se, že brzy máte hotovo. Nebude k tomu potřebovat žádné speciální nářadí ani mimořádné schopnosti.

PÉČE O VINYLOVÉ PODLAHY

Vinylové podlahy mají obvykle na povrchu povrch vrstvu PUR+, která je činí odolnými vůči nečistotám, a proto se snadno čistí a udržují. Častá péče nemá negativní vliv na kvalitu podlahy.

Mnoho podlah vinylových designérů má další bariéru proti vlhkosti - to může být důležité pro rozlité nápoje, protože nemůžete poškodit dlaždice u základny nebo způsobit plíseň. Při nákupu věnujte pozornost informacím od výrobce.

V našem článku jsme Vám chtěli ukázat, že existuje mnoho důvodů, proč vinylová podlahapředstavuje tu nejlepší možnost pro obývací pokoj. Navštivte náš internetový obchod a získejte řadu fantastických designů od známých značek, díky kterým bude Váš obývací pokoj kreativní a zároveň s osobním interiérem.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům