SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

Sportovní podlahy: Jaký zvolit povrch?

čtvrtek 18. října 2018

Při navrhování tělocvičny jsou sportovní podlahy důležitější než samotné stroje. Jsou to totiž ony, které chrání osobu, jež cvičí, před nebezpečným uklouznutím nebo zátěží a zajišťuje bezpečnost během cvičení. Dalším faktorem při rozhodování o výběru nejlepší podlahy je snadné čištění, montáž a rychlost výměny v případě poškození. Všechny tyto ukazatele by měly být zohledněny při plánování výstavby společného místa pro cvičení.

VLASTNOSTI, KTERÉ BY PODLAZE URČITĚ NEMĚLY CHYBĚT

Úhledný design interiéru zajistí spokojenost a motivaci zákazníků. Navíc podlaha v tělocvičně, která je odolná vůči těžkému vybavení uvnitř a různým druhům barvení, bude atraktivní. Je dobře známo, že většina potenciálních zákazníků před zakoupením předplatného do posilovny či tělocvičny věnuje pozornost tomu, zda bude prostředí nejen bezpečné, ale i čisté.

Fortelock 2050 Light Diamant "zelená"

Při zvedání závaží nebo při pohybu z jedné místnosti do druhé je možné spadnout nebo sklouznout. Právě proto by sportovní podlahy měly vypadat nejen hezky a čistě, ale také by měly mít protiskluzové vlastnosti a obecně být bezpečné. Lidé pohybující se po nich by se měli cítit příjemně nejen v botách, ale i naboso. Další výhodou obložení tělocvičny dlaždicemi je zvuková izolace místnosti, protože zvuky vydávané sportovním zařízením nebo jiné zvuky jistě nebudou napomáhat uvolnění takového místa.

V každém druhu podnikání, včetně sportovního odvětví, je strategie řízení nákladů velmi důležitá. Podlaha s velmi vysokými parametry, u níž je komplikovaná a drahá péče, určitě nepřinese zisky. To ale není případ kolekce Fortelock Light. Snadné čištění a údržba jsou předpokladem kvalitních dlaždic. A co víc, snadná montáž nebo výměna poškozené součásti přinese zisky rychleji.

JAKOU BARVU SPORTOVNÍ PODLAHY SI VYBRAT?

Podlaha z dlaždic je pro tělocvičnu zcela univerzální, ale také praktické řešení. Výrobci nabízejí širokou škálu barev a schopnost kombinovat různé barvy a vytvářet tak jedinečné vzory, což zákazníkům poskytne komfortní cvičení a současně elegantní atmosféru v místnosti.

Sportovní podlahy by měly být charakterizovány pečlivě vybranými barvami, protože i to ovlivňuje kvalitu cvičení. Výběr barvy závisí na tom, do jaké místnosti je určen. Lehké, jasné a neutrální barvy uklidní naše klienty, zatímco silné odstíny, jako je červená, vás motivují k jednání. Při výběru správné barvy pomůže pečlivá analýza účelu místnosti. Nicméně je třeba pamatovat na rovnováhu barev, protože příliš mnoho intenzivních barev v interiéru nejen neposkytuje plánovaný účinek, ale také unavuje nebo zhoršuje odhodlání lidí, kteří zůstávají v místnosti.

ZÁKLADY JEDNODUCHÉ MONTÁŽE

Na trhu jsou k dispozici různé typy obložení dlaždic. Během montáže doporučujeme dodržovat pokyny výrobce a zakoupit zařízení, které potřebujete k instalaci (najdete v přiložených pokynech). Je třeba mít na paměti, že výběr typu a barvy dlaždic je pouze prvním krokem při navrhování sportovního prostoru. Správná instalace zajistí, že sportovní podlahy budou sloužit po mnoho let. Nejoblíbenější dlaždice jsou ty se zámkovým systémem. Po správné přípravě podlahy, tzn. jejím vyrovnání a vyčištění, je možné dlaždice instalovat rychle a bez problémů, což nám umožní začít svou činnost téměř okamžitě.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům