Close icon

WC PRO HOSTY – JEDNODUCHÉ NÁPADY PRO NAVRHOVÁNÍ MALÉ KOUPELNY

pondělí 16. srpna 2021

Navrhování malé koupelny může představovat určité potíže, protože v nejmenším prostoru by měl být prostor pro sprchu, umyvadlo, toaletu a úložný prostor. Místnost by však měla působit co nejpříjemněji a nejpohodlněji. Také toaleta pro hosty potřebuje několik nápadů, aby byl pokoj vkusně navržen. Protože i malé a údajně nedůležité části domu nebo bytu si zaslouží přitažlivé zacházení. Doufáme, že Vám tento příspěvek poskytne cenné tipy a triky ohledně designu stěn a podlah v koupelnách.

NÁPADY PRO MALÉ KOUPELNY – CO JE POTŘEBA

Agrob Buchtal Focus Royal "281140H weiß" (30 x 60 cm)

Při navrhování malých koupelen často vyvstává následující otázka: Jak zvládnu zkombinovat toaletu, sprchu, umyvadlo a koupelnový nábytek, aniž by pokoj vypadal zcela přeplněný, podsaditý nebo nepohodlný. Různí výrobci nyní nabízejí možnosti zařízení koupelny, aby se ušetřilo místo. Kromě kombinací vany a sprchy je v malých koupelnách nápadem použití umyvadel a toalet, které jsou dokonale přizpůsobeny příslušnému prostoru. Výrobci stále častěji reagují na stísněné životní podmínky ve městě a nabízejí nápady pro toalety pro hosty v menších formátech.

 

JAK VNÉST DO MÍSTNOSTI SVĚTLO - SPRÁVNÁ BARVA PRO MALOU KOUPELNU

Mirage Haiku "HM01 Pearly" Natur (60 x 60 cm)

Při navrhování malé koupelny, nebo v podstatě každé malé místnosti, byste měli vždy používat světlé barvy. Díky tomu působí místnost prostorně, otevřeně a přátelsky. Proto je nejlepší zvolit do koupelen světlé obklady a bílé barvy stěn, aby se vytvořila příjemná atmosféra. Různé emulzní barvy jsou ideálně přizpůsobeny podmínkám ve vlhkých místnostech. Je také důležité, abyste nevybírali přehnaně bujné vzory nebo barevné kontrasty. S jednobarevnými dlaždicemi Vám tedy dobře poradíme. Abyste vytvořili jednotný a jasně strukturovaný obraz místnosti, měli byste se také vyhnout očividným barevným kontrastům. Nejlepší je zůstat v jednom a tom stejném barevném schématu, abyste vytvořili harmonickou koupelnu v malém formátu.

Pokud chcete vnést světlo do tmy malé koupelny, měli byste věnovat pozornost také osvětlení. Kromě povinného stropního osvětlení lze velkorysou atmosféru navodit nepřímým osvětlením, hracími světly a osvětlením nábytku. Chcete-li vyzdobit malou koupelnu, měli byste zvolit odpovídající bytové doplňky a ručníky v harmonických barvách. A také víme: použití mnoha a velkých zrcadel naznačuje hodně prostoru, a proto by nemělo chybět v nápadech pro vybavení malé koupelny.

 

MALÉ KOUPELNY A STĚNY - JAK NAJÍT SPRÁVNÉ OBKLADY KOUPELNY

Mirage Jewels "JW15 Onyks" Natur (60 x 60 cm)

V koupelnách a toaletách pro hosty stále převládá používání dlaždic. A to z dobrého důvodu, protože dlaždice do koupelny se snadno čistí, jsou zvláště hygienické a protiskluzové. Obklady lze využít i opticky, zejména v menších koupelnách. Kombinace různých rozměrů a barev jsou ideální pro zvýraznění a kontrast jednotlivých oblastí. Nevybírejte však příliš ostré kontrasty, protože ty mohou místnost rychle zaplnit.

Formát dlaždic lze navíc použít k vizuálnímu roztažení místnosti. Velkoformátové výrobky lze použít k obkládání malé koupelny. Při vertikální instalaci lze místnost vizuálně natáhnout na výšku, zatímco horizontální položení může místnost natáhnout na šířku. Jelikož je však u obkladů pro toalety pro hosty nutné nařezat více obkladů na míru, rozhodně byste je měli nechat pokládat specialistou.

 

MALÉ KOUPELNY A WC PRO HOSTY V PŘÍRODNÍCH MATERIÁLECH

Mirage Nau 2.0 "NA01 Fado" Natur (20 x 120 cm)

Přirozenost a povědomí o životním prostředí jsou také stále důležitější v interiérovém designu. Přírodní vzhled a přírodní materiály jsou také opticky trendy. Pokud si chcete zařídit svou malou koupelnu, výběr se v žádném případě neomezuje na bílou keramickou a latexovou barvu. Použití dřevěné optiky je zvláště užitečné pro malou koupelnu se sprchou, která vyžaduje určitý faktor dobrého pocitu. Vyberte například vysoce kvalitní dlaždice s dřevěným vzhledem a navrhněte malou koupelnu se sprchovým koutem. Přírodní barvy a struktury dřeva zajišťují pohodlí a útulnost.

Pokud má Vaše koupelna dostatek prostoru pro vanu, jsou koupelnové obklady se vzhledem dřeva ideálním řešením pro oázu pohody a malého lázeňského pocitu. Máte na výběr mezi jemnými zrny nebo rustikálními strukturami dřeva, světlými nuancemi nebo tmavě hnědou. Zvláštní výhodou obkladů s dřevěným vzhledem v koupelně je, že můžete kombinovat stylový vzhled skutečného dřeva s vlastnostmi snadno udržovatelných obkladů. Při pokládce parket nebo laminátu v koupelně byste měli být opatrní. V kolekci Mirage Koru například najdete autentické obklady na toaletu pro hosty nebo malou koupelnu s dřevěným vzhledem. Velmi atraktivní je také kombinace obkladů s dřevěným vzhledem a klasické bílé barvy na zeď. Za tímto účelem mohou být obklady stěn připevněny ve výšce ramen.

VINYLOVÉ PODLAHY V KOUPELNĚ - JAK NAVRHNOUT SOUČASNOU KOUPELNU

Gerflor Senso 20 Lock "1095 Lumber Taupe"

Pokud jde o podlahu malé koupelny, ani zde nejste omezeni výběrem obkladů. Ostatní podlahy jsou také skvělé pro vytvoření malé koupelny. Zde je důležité, abyste věnovali pozornost takzvané „vhodnosti pro mokré místnosti“. Některé laminátové a vinylové podlahy mají například technologii známou jako Aqua-Stop. U téměř všech podlahových krytin byste se však měli stojaté vodě vyhnout nebo ji okamžitě odstranit, aby se podlaha v koupelně dlouhodobě nepoškodila.

Vinylová podlaha se také stále více používá k návrhu toalet pro hosty a malých koupelen. Velká rozmanitost dekorů umožňuje realizaci individuálních designových nápadů, a proto Vás zve ke stylovému vybavení i malých koupelen. Dřevěná optika může u vinylových podlah také bodovat autentičností. Zvláště pokud chcete navrhnout malou koupelnu se sprchovým koutem, vinylová podlaha může pomoci, protože podlaha je teplá pro nohy a pohodlně se po ní chodí a na rozdíl od dlaždic Vás zve k chůzi naboso. Designová podlaha z kolekce Gerflor Senso 20 Lock je například ideální pro vkusný záchod pro hosty s dřevěným vzhledem.

 

NAVRHNĚTE SVÉ MALÉ KOUPELNY MODERNĚ – VYTVOŘENÍ NADČASOVOSTI V NEJMENŠÍM PROSTORU!

Mirage Tribeca "TB01 Watts" Natur (30 x 60 cm)

Pokud chcete navrhnout malou koupelnu moderně, těžte ze současného trendu bydlení. Protože koupelnovému vybavení v tuto chvíli dominují světlé barvy, jasné linie, otevřené struktury. To je téměř ideální pro design toalety pro hosty nebo malé koupelny, protože světlé barvy a jasné struktury mohou způsobit, že místnost vypadá prostornější a upravenější. Moderní koupelnové obklady jsou k dispozici ve všech myslitelných vzhledech, strukturách a rozměrech. Zpravidla jsou však pro moderní koupelny upřednostňovány větší dlaždice o rozměrech 60x120 nebo 30x60 cm, zatímco ve sprše jsou stále oblíbené mozaikové dlaždice.

Mirage Glocal "GC04 Type" Natur (60 x 60 cm)

Ačkoli je pro moderní zařízení vybráno méně přírodních tónů, jemné krémové a béžové tóny jsou díky svému přirozenému vzhledu oblíbené. Dlaždice se vzhledem přírodního kamene v kombinaci s bílou barvou na zeď mohou také vypadat velmi současně. Průmyslový trend se nezastaví ani u nápadů na malou koupelnu. Mnoho výrobců nabízí moderní obklady s betonovým vzhledem, které zajišťují současný vzhled. Díky trendovým dekorům se vinylové podlahy také hodí jako moderní podlahová krytina v malé koupelně.

U tmavě šedých dlaždic však použijte několik světlých barev pro svěží akcenty, aby místnost nepůsobila jako squat. Vždy je třeba poznamenat, že výrazné kontrasty opticky zabírají spoustu místa. Koupelnové nápady pro malé koupelny vždy zahrnují použití několika světlých odstínů. Pokud stále oceňujete průmyslové obklady v tmavě šedé nebo stylové obklady v černé barvě, měli byste spoléhat na obzvláště dobré a promyšlené osvětlení, které z malé koupelny udělá moderní místnost.

 

TAPETA V KOUPELNĚ JAKO IDEÁLNÍ VARIANTA OBKLADU STĚN

Pokud jde o to, aby byla malá koupelna moderní, stále oblíbenější jsou také tapety. I zde byste měli udělat nejlepší volbu se světlými barvami a jemnými, jasně strukturovanými vzory. Navíc ne každá tapeta je vhodná do koupelny. Pro návrh toalety pro hosty nebo malé koupelny byste měli použít vliesové tapety s povrchovým materiálem vyrobeným z vinylu. Díky své rozměrové stabilitě a často vysoké odolnosti proti oděru je lze skvěle použít jako tapety do koupelny. Buďte však opatrní: Tapety do koupelny by neměly být umístěny v bezprostřední oblasti sprchy. Dlaždice jsou zde jednoznačně lepší volbou. Některé vzory však lze použít k vizuálnímu zvětšení místnosti nebo přidání struktury do koupelny. Díky široké škále barev můžete také skvěle využít jednotlivé barevné efekty při návrhu malé koupelny.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům