Close icon

VINTAGE LAMINÁT – PRAKTICKÉ A ESTETICKÉ PODLAHY PRO NOSTALGICKÉ OKOLÍ

středa 7. července 2021

Na rozdíl od mnoha názorů, že pouze podlaha z přírodního dřeva může poskytnout obzvláště úspěšný vintage vzhled interiéru, my říkáme, že vysoce kvalitní vintage laminát je také velmi vhodný pro modernizaci Vašeho domova. V dnešním příspěvku jsme dali dohromady, čemu byste měli věnovat pozornost při navrhování místnosti s touto podlahou.

LAMINÁT MÁ MNOHO TVÁŘÍ A PŘESVĚDČÍ VÁS SVOU TECHNICKOU ÚROVNÍ

Ter Hürne Classic Line "Tile Georgetown T13"

Kromě parket patří také laminát do kategorie tvrdých podlahových krytin. Podobně jako prefabrikované parkety se laminátová prkna skládají také z několika vrstev, z nichž robustní dřevovláknitá deska bezpečně stabilizuje konstrukci a dekorativní krycí vrstva z potištěného papíru zdobí prkno na strukturovaném povrchu. Vzor nemusí vždy napodobovat skutečné dřevo, ale mimo jiné napodobuje i kámen, beton nebo dlaždice. Z tohoto důvodu jsou laminátové podlahy ideální pro pokládku v prakticky jakémkoli stylu interiéru.

Vzhledem k tomu, že UV paprsky nemohou materiál poškodit, prkna udržují své barvy trvale a zůstávají krásné. Laminátové podlahy jsou extrémně odolné, díky čemuž se používají v nejrůznějších soukromých a komerčních oblastech, v závislosti na třídách použití a oděru. Mezi další výhody těchto tvrdých podlah patří snadná údržba a nekomplikovaná instalace díky integrovanému zámkovému systému nebo celoplošnému lepení.

 

VINTAGE LAMINÁT V ATRAKTIVNÍM VZHLEDU PRO VÁŠ VKUS

Vintage je romantický styl a vyžaduje typické pastelové barevné schéma. Jako hlavní tóny se obvykle používají bílé, mléčné barvy, jako jsou podlahové desky Parador Laminate Classic 1050 V-4 „1601447 Oak Skyline white“ nebo Quick-Step Classic „CL1486 Ash White“, které Vám přinášejí další jemné kontrasty. Takový jasný design vyzařuje pocit lehkosti a vnáší do Vašich čtyř stěn další světlo a teplo. Známí výrobci jako Parador, ter Hürne, BerryAlloc či Egger Vám představí jedinečný vintage laminát, který obratně napodobuje měkké a teplé barvy dřeva a vzory kamenných dlaždic a tvoří dokonalý základ pro interiérový design ve v tomto stylu.

Jednou z vlastností tohoto trendu je poutavý věk nábytku, podlah a doplňků. Mírně popraskané barvy, opotřebované dřevo a vybledlé barvy dodávají na jejich kouzlu. Není však nutné používat pouze staré materiály. Díky moderním technologiím můžete dosáhnout efektu stárnoucích povrchů pomocí štětců a dalších. V bytě nebo domě ve stylu vintage dominují jasné barvy. Barvy by měly být měkké a tlumené, jako by v průběhu času přirozeně vybledly.

BerryAlloc Impulse "62001201 Retro Chic Modro Šedá"

Pokud jde o podlahy, vintage styl vyžaduje přírodní materiály, takže nejlepší podlahové krytiny pro to poskytují skutečné parkety nebo různý vintage laminát. Například některá krátká prkna od Paradoru mají jedinečný vzhled, který lze jen těžko odlišit od skutečného ručně broušeného a běleného dubu svým dekorativním vzhledem. Stylový, měkký šedý vintage laminát z kolekce Ter Hürne Trend Line „Oak Hotel California T03“ boduje klidným vzhledem a strukturovaným povrchem, který na povrchu jasně zobrazuje kartáčované dřevo. Všestranný úkos vytváří mezi panely malé spáry, což znamená, že celkový obraz lze jen těžko odlišit od skutečné dřevěné podlahy. Extrémně odolné laminátové podlahy kolekce BerryAlloc Impulse „62001092 Retro Chic Hell“ představují zástupce zcela jiného druhu. Nabízejí atraktivní alternativu pro ty, kteří nemají rádi dřevo. Designy v dlaždicovém vzhledu s ušlechtilým barokním vzorem mají speciálně upravený povrch, který byl vybrán tak, aby ladil s dekorem. To Vám dává pocit chůze po skutečném dřevě a kameni.

 

VINTAGE LAMINÁT, TAPETY A DOPLŇKY V TOMTO STYL

Vintage styl se v Evropě objevil od konce 19. do počátku 20. století. Na tento design prakticky neexistují žádná přísná pravidla a omezení. V interiéru ve stylu vintage nábytek a doplňky symbolizují minulost a dovedně se kombinují s moderními předměty. Při zdobení místnosti se pokouší použít pouze přírodní materiály. Míchání různých textur je povoleno. Můžete bezpečně kombinovat kované výrobky a dřevěné interiérové ​​prvky, stejně jako keramiku, s různými dokončovacími materiály.

Quick-Step Largo "LPU1663 Dub Dominicano Šedý"

Vhodnými předměty jsou například železné postele s kovovými knoflíky, květované ubrusy, těžké dubové komody, kožené kufry, toaletní stolky se stříbrnými prvky, zrcadla, květiny, hodiny a mnoho dalšího.

Vintage design interiéru však není jen o starožitných věcech a nábytku. Stěny, podlaha a veškerý dekor musí být navrženy tak, aby odpovídaly tehdejšímu stylu. I když jsme Vám již představili nejdůležitější vlastnosti a příklady vintage laminát, v našem online obchodě najdete také velké množství načechraných a útulných vintage koberců a atraktivních i zajímavých vintage tapet, které završují celkový obraz. I zde Vám doporučujeme zvolit tapety a doplňky v jemných světlých tónech, jako je světle růžová, světle modrá, světle zelená, žlutá atd. V obývacím pokoji můžete položit kulatý stůl s bílým ubrusem. Styl doplňují kukačkové hodiny na zdi a černobílé fotografie na polici. Vintage styl kombinuje různé styly, takže návrháři věří, že jde vlastně o vytvoření vlastního stylu, neboli jste autorem svého stylu. Kreativní představivost, umělecká svoboda a harmonie - to je recept na úspěch krásného vintage domácího designu.

 

Doufáme, že jsme vám dali několik návrhů na návrh vašich prostor. Pokud stále hledáte vhodný vintage laminát, možná by stálo za to podívat se na náš sortiment. K dispozici je široká škála prvotřídních laminátových krytin, které zaujmou jak vkusným designem, tak vynikajícími technickými přednostmi.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům