Close icon

KORKOVÁ PODLAHA V DĚTSKÉM POKOJI – ZDRAVÉ, ŽIVÉ, BEZPEČNÉ A ÚTULNÉ PODLAHY

úterý 29. června 2021

Korková podlaha v dětském pokoji díky řadě technických aspektů poskytuje velmi kvalitní vlastnosti. Jako přírodní materiál působí korek teplým a příjemným dojmem, je šetrný k životnímu prostředí, má velmi dobré chování při hoření a je bez emisí a znečišťujících látek. Dítě tráví značnou část času ve svém pokoji a o to důležitější je, aby rodiče našli 100% vhodnou podlahovou krytinu pro dětský pokoj. V tomto pokoji si potomek bude hrát a dovádět, takže na rozdíl od obývacího pokoje musí podlaha vydržet mnohem více a splňovat následující kritéria:

  • Odolnost proti poškrábání a jinému poškození a odolnost proti vlhkosti,
  • Snadné čištění: Rozlitá voda nebo polévka, kresby fixkou nebo matčina rtěnka - to vše musí být rychle a snadno odstranitelné z povrchu podlahy,
  • Protiskluzová odolnost, která významně snižuje riziko poranění Vašeho dítěte,
  • Tlumení nárazů: Podlahová krytina by neměla dále zatěžovat páteř dítěte. Příliš tvrdá podlaha může navíc vést k rozvoji plochých nohou.

 

KORKOVÁ PODLAHA V DĚTSKÉM POKOJI A JEJÍ VÝROBA O POČÁTKU

Cortex Corknatura CM Pro "BJ22015 Lodní podlaha reverso"

Korkový dub je úžasný strom, který roste pouze ve středomořské oblasti Evropy a v některých zemích v severní Africe. Z jeho kůry se získává korek, který je nezbytný pro výrobu populárních podlahových krytin. Udržitelná těžba surovin spočívá v odstranění vločkových vrstev kůry z korkového dubu, což stromu nijak neškodí. Poté trvá asi 10 let, než kůra doroste. Odstraněné vrstvy kůry se suší několik měsíců. Suroviny se poté dezinfikují ve speciálních rychlovarných konvicích, promyjí se, znovu vysuší a rozemelou. Potom se výsledná hmota zahřeje na 350 stupňů, zlisuje a ochladí. Bloky lisovaného materiálu se uchovávají po dobu jednoho týdne, dokud nejsou zcela suché a slepené dohromady. Používá se k výrobě korkových podlahových desek a korkových dlaždic pro soukromé i komerční použití.

 

VHODNÁ KORKOVÁ PODLAH V DĚTSKÉM POKOJI PRO KAŽDÝ VKUS

Cortex Corknatura UV Pro "BJ03022 Sprint Lakovaný"

Pokud v dětském pokoji položíte teplou a útulnou korkovou podlahu, nepotřebujete žádné koberce ani podlahové topení. Tato jedinečná přírodní podlaha kombinuje technické a funkční výhody s mnohostrannou optikou. V zásadě se do této místnosti doporučují světlé podlahy, protože přinášejí hodně světla a přátelský vzhled a příliš nerozptylují děti při práci apod. Pokud chcete do dětského pokoje hledat tradiční korkovou podlahu, podívejte se blíže na desky od výrobců Joka, Hebo nebo Cortex. A co klasika jako Cortex Corknatura UV Pro "BLV0010 Spurt Schotter" nebo žulový přírodní trend "1291000 Mramor"? Podlaha Hebo Classic „Hortas stříbrošedý dýhovaný olej z tvrdého vosku“ Vám nabízí zase vzrušující betonový vzhled. Jak vidíte - výrobci Vám nabízejí velké množství možností s různým vzhledem, jak navrhnout Váš oblíbený dětský pokoj podle Vašich představ.

 

ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÁTELSKÉ, HYPOALERGENNÍ A VŠEOBECNĚ BEZPEČNÉ: KORKOVÁ PODLAHA V DĚTSKÉM POKOJI

Cortex Corknatura UV Pro "BJD3003 Spurt přírodní"

Korkové podlahy od známých výrobců se vyrábějí pouze z přírodních surovin, které jsou pro lidské tělo neškodné. Výsadby korkových dubů jsou běžné v oblastech, kde nedochází k průmyslovému a jinému znečištění. Ve výrobním postupu se nepoužívají žádné nebezpečné látky. Výrobky z korku nevydávají alergeny, které by mohly být škodlivé pro lidské zdraví. Struktura a chemické složení dodávají materiálu antistatické vlastnosti, což znamená, že povrch podlahy není elektrifikovaný a nepřitahuje prach - plusový bod pro alergiky v domácnostech.

Povrch podlahy je neklouzavý, takže zabraňuje pádu a zranění dítěte. Kvůli vlastnostem korkových podlah absorbujících nárazy je téměř nemožné se zranit nebo si na nich něco zlomit. Vynikající přilnavost je indikována vysokým koeficientem tření. Povlak tohoto materiálu je elastický, velmi pomalu se opotřebovává a nebojí se mechanických nárazů. Korkové výrobky jsou nehořlavé a disponují značnou trvanlivostí.

 

KORKOVÉ PODLAHY V DĚTSKÉ MÍSTNOSTI: ODOLNÉ, PRAKTICKY ELASTICKÉ A IZOLUJÍCÍ ZVUK

Od této chvíle mohou děti běhat naboso ve svém pokoji! Povrch korkové podlahy pro ložnice je teplý a udržuje optimální teplotu po celý rok. Tato podlahová krytina v místnosti slouží jako další zvuková izolace a snižuje hluk při chůzi v průměru o 53%. Korková podlaha v dětském pokoji je také tepelným izolátorem s nízkou tepelnou vodivostí. Díky porézní struktuře materiálu je korková podlaha známá jako nejtišší podlahová krytina. Povlak může tlumit hluk během hry dětí, takže si rodiče a sousedé mohou užít svůj klid a pohodu. Díky povrchovému těsnění lze korek na podlaze snadno vyčistit.

 

KORKOVÁ PODLAHA V DĚTSKÉM POKOJI A JEJÍ NEVÝHODY

Korek má jen dvě nevýhody. Povlak lze snadno řezat nebo propíchnout. Korkovou podlahu v dětském pokoji lze poměrně jednoduše poškodit ostrým předmětem, například nůžkami. Výměna tohoto materiálu se však provádí poměrně rychle doplňováním poškozené oblasti korkem a jejím vyhlazením. Jako každý materiál, korková podlaha bobtná, pokud je celé hodiny podmáčená a může se trhat.

 

TIPY NA ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBU KORKOVÉ PODLAHY V DĚTSKÉ MÍSTNOSTI

Hebo Classic "Madrid keramický lak"

Pravidelné čištění korkové podlahy v dětském pokoji ve světlých korkových barvách se příliš neliší od obvyklého čištění podlahy jiným nátěrem, pouze s tím rozdílem, že se nesmí používat velké množství vody. K vlhkému otření použijte měkký bavlněný hadřík. Před setřením se doporučuje použít vysavač s měkkým nástavcem, abyste odstranili prach a malé částečky písku nebo kamene, které mohou poškrábat korek.

Při výběru správného čisticího zařízení však musíte mít na paměti dva důležité body: Používejte čisticí prostředky, které neobsahují rozpouštědla ani agresivní chemikálie. K otírání nepoužívejte abrazivní čisticí prostředky, tvrdé nebo kovové kartáče nebo škrabky. Vezměte jemné čisticí prostředky, které je třeba zředit vodou. Je důležité okamžitě odstranit skvrny z různých potravin a nápojů, protože zůstanou na povrchu, pokud materiál není řádně utěsněn. Většina z nich se odstraní běžnou mýdlovou vodou. Odolné skvrny lze odstranit brusným papírem. Rolety nebo speciální lepicí fólie pomáhají snížit expozici Vaší korkové podlahy vůči UV záření - to znamená, že korková podlaha v dětském pokoji neztrácí svou barvu a zůstává dlouho v původním tvaru.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům