SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

ŠEDÁ SEDAČKA – KTERÝ KOBEREC JE PRO NI TEN PRAVÝ?

čtvrtek 11. února 2021

Antracit, taupe nebo betonová šedá - šedé nuance se staly nepostradatelnou součástí interiérového designu. Existuje dobrý důvod, proč je barva, která byla kdysi odsouzena jako nudná nebo pochmurná, tak populární. V závislosti na zbytku designu místnosti může šedá vyvinout svou vlastní estetiku, takže jednotlivé koncepty místností lze realizovat pomocí šedé barevné palety.

Šedá pohovka, která se ráda stává ústředním bodem obývacího pokoje, a tím významně ovlivňuje náladu místnosti, je proto ideálním kusem nábytku pro širokou škálu živých nápadů. Abyste dotvořili svůj koncept osobního pokoje, uvádíme několik nápadů, jak můžete svou šedou pohovku dovedně zkombinovat s kobercem.

 

ŠEDÁ, ŠEDÁ, ŠEDÁ - TO JE MÁ BARVA - KOBEREC A SEDAČKA V SYMBIÓZE

Koberec Amazonka 103009 Šedá/Modrá

Každý, kdo pro sebe plně objevil paletu šedých barev, si přijde na své díky zařízení tón v tónu. Vzhledem k tomu, že šedým nuancím mohou dominovat teplé i studené tóny, lze vytvořit útulné a především stylové prostředí s většinou šedými bytovými doplňky.

Protože šedá barva vždy přináší určitou sofistikovanost a zajímavé kouzlo. Šedý koberec je ideální pro kombinaci se šedou pohovkou. Zde si můžete vybrat mezi jednoduchými útulnými koberci a neobvyklými koberci se vzorem. Díky univerzálnosti šedé lze jednotlivé odstíny úžasně kombinovat.

 

DOBRÝ PÁR: ŠEDÁ BARVA A KOBEREC SE VZOREM

Koberec Amazonka 082005 Slonovina/Zlatá

Protože většina šedých pohovek vypadá velmi jednoduše a diskrétně, můžete na koberci ukázat více odvahy, pokud jde o vzor a barvu. Díky univerzálnosti šedých odstínů je zde k dispozici široká škála vzorů. V ideálním případě byste však měli zvolit koberec se vzorem, jehož design také vykazuje několik šedých barevných odstínů. Barevný tón prochází celým interiérem a místnost vypadá jednotně a harmonicky. Velmi barevné koberce bez šedých nuancí lze nicméně stimulovat kombinací se šedou pohovkou.

 

SETKÁNÍ S ORIENTEM - KOMBINUJTE ŠEDOU S ORIENTÁLNÍM KOBERCEM

Koberec Amazonka 110013 Červená

Kombinace orientálního koberce se šedou pohovkou je nadčasově krásný pár, který se perfektně hodí téměř k jakémukoli životnímu stylu. Vzhledem k tomu, že koberec v orientálním stylu je klasikou domácí výzdoby, lze jej použít pro širokou škálu živých konceptů. Vzhledem k tomu, že je orientální koberec často spojován s arabskými nocemi, jsou obzvláště vhodné pohovky v teplejších odstínech šedé, jako je taupe. Designéři se však stále více spoléhají na velmi moderní interpretace orientálního koberce, takže Vaší fantazii se meze nekladou.

 

RETRO A VINTAGE KOBEREC - NOSTALGIE SE MÍSÍ S MODERNOU

Podobně jako kombinace orientálního koberce a šedé pohovky je spárování vintage koberce a šedé pohovky stimulující kombinací. V závislosti na Vašem vkusu jsou pro koberce ve stylu vintage možné různé designy, kterými můžete své pokoje doladit. Vzhledem k tomu, že šedé pohovky bývají velmi jednoduchými kusy nábytku nebo velmi čistými designovými pohovkami, jsou nostalgické koberce s trendy ošumělým nebo použitým vzhledem tím ideálním k šedé pohovce.

 

 

STRUKTURA PO CELÉ PODLAZE - KOMBINUJTE ŠEDOU BARVU S GEOMETRICKÝM KOBERCEM

Vzhledem k tomu, že šedé pohovky si rádi nacházejí místo ve velmi moderním zařízení, lze je kombinovat také s koberci v geometrickém nebo grafickém stylu. Zejména u trendy skandinávského stylu bydlení se stále více používají geometrické vzory a šedé odstíny. V módním industriálním stylu se také používají četné šedé tóny, které vstupují do moderní symbiózy s přímými konturami a vzory.

ZKOMBINUJTE SPECIÁLNÍ KOBEREC SE ŠEDÝM GAUČEM

Díky zdrženlivému kouzlu šedé pohovky ji lze také skvěle kombinovat s neobvyklými a speciálními koberci. Speciální koberce přesvědčí buď velmi poutavým designem, bohatou paletou barev nebo neobvyklým tvarem. Díky tomuto materiálu se však koberec stane skutečným poutačem. Například kožené koberce inspirují extravagantním vzhledem, zatímco kožešinový koberec z imitace kožešiny ví, jak spojit určité rustikální kouzlo s původními styly. Šedý gauč přebírá část své rustikality z kožešinového koberce a promění jej ve skutečně trendy životní doplněk.

 

3D KOBEREC & ŠEDÉ SOFA - TŘI ROZMĚRY PRO VAŠE ČTYŘI STĚNY

Koberec Amazonka 096013 Hnědá

Ti, kteří si pokoje zařizují raději trochu neobvykleji, si přijdou na své s 3D kobercem, který lze díky svému často městskému a industriálnímu kouzlu nádherně kombinovat se šedou pohovkou. Často se zde používají geometrické vzory, které umožňují design velmi moderního a trendy interiéru. Koberec ve 3D stylu okouzluje svou neobvyklou hrou stínů a kontur a zajišťuje tak velmi zvláštní vkus, který je dokonale završen šedým gaučem.

 

RELAXUJTE VE SVÉM ŠEDÉM POKOJI S MĚKKÝMI KOBERCI

Koberec Amazonka 006002 Světle Modrá

Pokud oceníte útulnou a bezpečnou atmosféru, jsou měkké koberce s vysokou výškou vlasu zvláště vhodné pro kombinaci s Vaší šedou pohovkou. Nadýchané koberce přicházejí v pastelových odstínech, které posilují uvolněný a vzrušený vzhled. Pastelové barvy v kombinaci se šedou pohovkou jsou obzvláště vhodné pro severský nebo námořní vzhled a vypadají velmi svěže a uvolněně. S plyšovými měkkými koberci můžete na šedé pohovce zažít útulné hodiny a užít si příjemnou a útulnou atmosféru k odpočinku a relaxaci.

Zpět k příspěvkům