Close icon

ZVUKOVÁ IZOLACE KROČEJOVÉHO HLUKU PRO TVRDÉ PODLAHOVÉ KRYTINY

pondělí 23. listopadu 2020

Plánujete ve svém domě položit novou dřevěnou podlahu a chcete kromě kvalitního vzhledu a kvality ve svých pokoích zajistit ještě více klidu a relaxace? Máme odpověď a není to tak obtížné, protože životní komfort lze snadno zvýšit, pokud se použije správná zvuková izolace pro laminát a parkety. A jak najít správnou izolační podložku? Vysvětlíme Vám to v dnešním blogu.

CO JE ZVUKOVÁ IZOLACE KROČEJOVÉHO HLUKU A JAKÉ JSOU JEJÍ VÝHODY?

BerryAlloc Eternity "62001332 Canyon Světlá"

Izolace proti kročejovému hluku nebo izolační podložka je silná nebo tenká izolační rohož, která splňuje několik úkolů současně. Na jedné straně je zde redukce kročejového hluku, který přenáší nepříjemné zvuky a vibrace do sousedních místností. Snížením hluku nejen vytvoříte více klidu a pohody v každodenním životě, ale také uspokojíte své sousedy. Izolační rohož současně zajišťuje instalaci plovoucí podlahy vyrovnáním malých nerovností podpovrchu pro rovnoměrný vzhled podlahy. A díky své tepelně izolační schopnosti snižuje kročejová „neprozvučnost“ chlad spodní podlahy jako pozitivní vedlejší účinek a poskytuje příjemně teplou podlahu.

JAKÉ POŽADAVKY MUSÍ SPLNIT DOBRÁ ZVUKOVÁ IZOLACE?

  • Konstrukční požadavky, jako je ochrana před vlhkostí, vyrovnání nerovností a propustnost tepla. Pro zajištění optimálního účinku a trvanlivosti Vaší podlahy je důležité znát podklad a zahrnout ho do plánování. Zatímco minerální podklad potřebuje bariéru proti vodní páře, dřevěná podlaha by na druhé straně mohla utrpět četná poškození.
  • Požadavky na použití ve formě dynamického a trvalého zatížení. Pokud plánujete umístit těžké kusy nábytku do místnosti, měla by mít zvuková izolační podložka vyšší mez zatížení než v místnostech, které jsou např. neprůchozí. Obecně lze říci, že čím vyšší je zatížení podlahy, tím kvalitnější zvuková izolace by měla být nainstalován.
  • Akustická opatření - vnímaný zvuk by měl být snížen v samotných místnostech a v přilehlých místnostech. Dobrá kročejová zvuková izolace zde dosahuje hodnot 17 dB a více. Vzhledem k různým způsobům využití obytných prostor je nutné různé snížení hluku.

Která zvuková izolace kročejového hluku se hodí pro parkety a laminát?

Viscoh Air Plus izolační podložka pro laminát a parkety

V zásadě: čím tvrdší podlaha - tím účinnější a silnější je potřebná zvuková izolace. Pokud chcete pokládat parkety nebo laminát plovoucím způsobem, můžete v závislosti na typu podkladu použít PE fólii pro izolaci proti kročejovému hluku na měkké podlaze. To je často zaměňováno s PE fólií, která se používá čistě jako parozábrana. Pokud je betonový povrch tvrdý, doporučujeme použít silnější rohož z polyethylenu a polystyrenu, jako je Viscoh Air nebo Viscoh Air Plus. Obě izolační podložky mají nízkou úroveň propustnosti tepla a nabízejí optimální zvukovou izolaci. Kromě toho jsou tyto dvě izolační rohože navrženy s parozábranou, což přináší další výhody, jako je ochrana proti vnikání vlhkosti z podzemí a řízená tepelná vodivost.

BerryAlloc Ambition "Oak Natural Eden"

Trochu jiné to je, pokud chcete kombinovat parkety nebo laminát a podlahové topení. V tomto případě byste měli skutečně použít PE fólii s izolací proti kročejovému hluku, protože ta není tak snadno hořlavá a nedeformuje se při vzniku tepla. Pamatujte, že kročejová "neprozvučnost" a podlahové vytápění lze použít společně pouze tehdy, pokud tepelná propustnost podlahového vytápění nepřesáhne hodnotu 0,15 m²K / W.

V každodenním životě, obklopení hlukem a četnými zvuky, usilujeme o více odpočinku a relaxace. Kročejová izolace Vám umožní a zároveň zvýší komfort bydlení ve Vašich čtyřech stěnách. Doufáme, že s informacemi od našeho průvodce a s vhodnou kročejovou izolací pro Vaši parketovou nebo laminátovou podlahu vytvoříte ve svém domě příjemnou atmosféru, abyste se cítili dobře.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům