SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

NAŠE NÁPADY NA TAPETY DO HALY PRO ZAJÍMAVÝ VZHLED

pondělí 9. listopadu 2020

Chodby jsou jednou z nejrozmanitějších místností ve většině domovů, přičemž bývají v mnoha různých velikostech a vzhledech. V některých obydlích je chodba pouze malým prostorem mezi předními dveřmi a zbytkem domu, zatímco v jiných je to velká místnost s dveřmi vedoucími jinými směry. Některé domy nemají předsíň vůbec, což se nedá říct o téměř žádné jiné místnosti, kterou najdete v typickém domě. Tapety do haly jsou proto těžké na výběr, a tak jsme se pokusili shrnout několik tipů v tomto blogu.

Kromě velikosti mohou mít také různé zdroje světla, od přirozeně osvětlených prostor, které zachycují sluneční paprsky okny a skleněnými dveřmi, až po úplnou absenci jakéhokoli přirozeného světla. Každý typ haly vyžaduje jiný přístup, pokud jde o zdobení, a to jak z hlediska celkového vzhledu, tak přípravných prací, které provedete. Shromáždili jsme tedy několik užitečných rad, které by Vám měly poskytnout jasnější představu o směru, kterým se ve své chodbě chcete vydat.

 

TAPETY DO HALY - PŘÍPRAVA ZDÍ NA TAPETOVÁNÍ

První věcí, kterou je třeba vzít v úvahu, je Vaše aktuální obložení stěn. Pokud je hala čerstvě omítnutá, máte již dokonalý povrch a jste připraveni tapetovat, protože základní kontroly, jako je hledání různých poškození vodou, provede sádrokarton. Pokud stěna neobsahuje existující papír, ale je stará, může být zahájena příprava. Určitě stojí za to zaplnit všechny zjevné otvory nebo praskliny výplní a vyhladit je, abyste měli na tapetu pěkný rovný povrch. Nakonec, pokud je zeď již zaplněna tapetou, máte dvě možnosti. Tapetu můžete přilepit na tu stávající, což ale může vést k značné nerovnoměrnosti. Doporučuje se tapety proto odstranit a poté připravit stěnu výplní, abyste se ujistili, že Vaše tapety zůstanou konzistentní a dosáhnete požadovaného nového svěžího vzhledu.

Je také důležité zkontrolovat stěny, zda nevykazují známky úniku vody, které mohou pocházet z několika zdrojů. Do zdi může pronikat dešťová voda, která může vytvářet vlhký, zatuchlý zápach a bude mít vážný dopad na Váš projekt. Podle instalatérských specialistů Vás může také zpomalit prasklá roura, což platí zejména v případě, že za některou ze svých zdí zjistíte únik. Vaše tapetování se zastaví, pokud uvidíte známky prasknutí potrubí, proto je nejlepší vše důkladně zkontrolovat, jakmile odstraníte stávající papír. Malá netěsnost se může stát vážným problémem, a i sebemenší náznak uvolnění vlhkosti za zdí ovlivní lepicí vlastnosti Vašeho lepidla.

Jakmile je Vaše zeď připravena, můžete začít s výběrem a lepením tapety.

 

SPRÁVNÁ VOLBA NÁBYTKU JE ZÁKLAD

Ať už si vyberete jakoukoli tapetu, nezapomeňte se inspirovat stávajícím nábytkem. Pokud si necháváte svůj stávající nábytek, musíte se rozhodnout, zda jej doplníte. Například, pokud máte malou chodbu se stolem nebo zásuvkami na prádelník, budete chtít zvolit jasnější tapetu, abyste vytvořili pocit značnějšího prostoru. Ve větších chodbách s menším počtem vybavení buďte ambicióznější se vzory, abyste eliminovali pocit prázdnoty. Zvažte také tóny svého nábytku. Pokud máte borový vzhled, najděte tapety, které se hodí k Vašemu nábytku a zvýrazněte krásné přírodní zrno.

 

TAPETY DO HALY – ČAS NA OKÁZALOST

Jeden styl, který byste mohli zkusit vyzkoušet, zejména v menší chodbě, je okázalost. Majitel domu nemá tendenci trávit tolik času ve své hale, takže experimentování s barvami a strukturami je skvělou volbou. Vyjádřete se odvážnými růžovými nebo jinými nápadnými barvami, které vyčnívají ze zbytku Vašeho domova. Pokud je chodba dobře osvětlená, dejte si pozor na použití příliš velkého množství další barvy a odchýlení se od „experimentálního“ k „ozdobnému“. Některé z odvážnějších návrhů na tapetách moderní chodby vytvářejí dokonalou vyváženost okázalých, ale ne přehnaných tapet.

Zvažte také barvy v místnosti nebo místnostech, které vedou z Vaší chodby. Můžete si vybrat tapety, které doplňují nebo kontrastují s barvami v místnosti? Ano, protože ne vždy budete mít dveře zavřené, takže uvažování o pokojích vedoucích z Vaší haly je moudré.

 

PŘIZPŮSOBENÍ TAPETY PROSTORU

Při výběru tapety na chodbě byste měli vzít v úvahu věk a styl Vašeho domova. Například pokud máte ve Vaší nemovitosti dlaždicovou podlahu, moderní vzhled by byl nevhodný a špatně posuzován. V případě, že již máte pevnou podlahu, ujistěte se, že jste vybrali dobovou tapetu, něco, co zdůrazňuje prvky, které již v hale existují. Další věci, které je třeba vzít v úvahu, jsou výška Vašich stropů, styl schodišť v hale, a dokonce i styl dveří. Buďte soucitní s již existujícími instalacemi.

 

PRACUJTE S PROSTOREM A UPRAVTE JEHO VELIKOST POMOCÍ TAPET

Možná nemáte na chodbě přirozené světlo, nebo může být malé a omezené, ale k vyřešení těchto problémů můžete použít tapetu. Pokud máte málo přirozeného světla, zvolte jasnější barvy, aby se místnost tvářila světlejší. Pokud ztemníte, může to také vyvolat pocity omámenosti a klaustrofobie, zatímco dokonce i malá, tmavá oblast se díky správné tapetě na chodbě může zdát příjemná a jasná.

Podobně, pokud máte malý prostor, vyberte si tapetu, díky níž bude Vaše chodba větší. V našem článku s názvem „Tapety pro malé pokoje“ jsme vysvětlili, jak byste se měli vyhnout přeplněnému vzorovanému papíru v menších místnostech. Místo toho hledejte obyčejné barvy nebo dlouhé plynulé čáry vodorovné nebo svislé, aby se místnost cítila vyšší nebo širší.

 

TAPETY DO HALY V PŘÍRODNÍM VZHLEDU

Na chodbě uděláte svůj první krok zvenčí domů, takže možná pracujte s motivy vnějšku. Tapety s efektem dřeva nebo cihlovým efektem mohou vytvořit skvělý vintage vzhled a přicházejí v řadě stylů a palet, které vyhoví různým velikostem místností a požadavkům na osvětlení. Pokud je použití dřevěného vzoru příliš zřejmé, proč nevybrat něco, co má venkovní vzor. ​​Je možné použít zelené nebo rostlinné vzory k rozmazání hranic mezi vnitřkem a venkem. Ty fungují obzvláště dobře ve světlejších prostorech, takže přechod z venku dovnitř proudí Vaším domovem. Možná také vyzkoušíte průmyslovou barvu, například šedou tapetu na chodbě, abyste vyvolali přírodní prvky.

 

PRUHOVANÉ TAPETY NIKDY NEZKLAMOU

Pruhy jsou nadčasové, nikdy nevyjdou z módy, ale typ proužku, který používáte, může mít obrovský vliv na celkovou estetiku Vaší chodby. Použití úzkého proužku proti plné barvě může poskytnout moderní dojem, který by mohl dobře fungovat v novějším domě. Pruhy však přicházejí v mnoha různých tvarech a velikostech a vodorovně pomohou zvýraznit zvýšené stropy, a tak se Váš pokoj bude cítit vyšší.

Pro každou příležitost existuje pruh a nerovnoměrné bledé pruhy skandinávského designu jsou v tuto chvíli velmi populární. Spárování zjednodušujícího pruhu s moderní židlí by vytvořilo úžasně stylovou a bez námahy působivou chodbu, na kterou byste měli být hrdí.

 

TAPETY DO HALY – ZÁVĚR

Předsíň je možná místnost, ve které strávíte nejméně času, ale je to místnost, která Vás také přivítá za chladné zimní noci nebo pozdraví hosty, anebo v teplých letních odpoledních hodinách Vás přivítá do zahrady. Nastaví tón Vašeho domova a udělá první dojem na každého, kdo vstoupí. Musíte si dát čas na to, abyste si pořídili tu správnou tapetu na chodbě, abyste při každém otevření předních dveří zajistili správnou náladu. Zvažte všechny prvky, o kterých jsme zde mluvili, a nezvolíte špatně.

 

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům