Close icon

EKOLOGICKÉ PODLAHY – OBJEVTE NEJLEPŠÍ KORKOVOU PODLAHU PRO VÁS

středa 14. října 2020

Po svém triumfu v 70. a 80. letech ztratila korková podlaha popularitu, ale nyní je zpět lepší a ekologičtější než kdy dříve. Jako 100% přírodní produkt má tento materiál řadu vynikajících vlastností, díky nimž je Váš domov ještě pohodlnější a příjemnější. Trh vzkvétá a hledání správné ekologické podlahy je nejvyšší prioritou. Abychom Vám pomohli udržet přehled o mnoha značkách a designech, tento blogový příspěvek Vám poskytne přehled nejlepších designů podlah.

KORKOVÉ PODLAHY CORTEX - VYNIKAJÍCÍ KVALITNÍ EKOLOGICKÉ PODLAHY Z NORIMBERKA

Bavorský rodinný podnik Cortex je jedním z předních prémiových výrobců podlah s korkovou technologií (cork tech). Výrobce se svými korkovými podlahami pyšní nejvyššími standardy kvality udržitelné výroby, trvanlivostí podlahové krytiny a příjemným životním zážitkem. Pro větší stabilitu v každodenním životě mají některé výrobky také robustní vinylové vrstvy, jako je Aquanatura, které jsou také neškodné pro Vás a životní prostředí. Přitom je 100 % bez PVP a změkčovadel.

Díky synchronnímu ražení jsou povrchy těžko odlišitelné od skutečných materiálů. Ty slouží nejen jako ochrana proti vlhkosti a zátěži, ale díky své univerzální struktuře nabízejí také širokou škálu optiky a designu. To Vám dává četné možnosti designu pro Váš domácí nebo komerční projekt.

Cortex má v současné době na trhu tři rozsáhlé sbírky korkových podlah: Cortex Corknatura, Aquanatura a Veranatura. U všech se jedná o korkové ekologické podlahy s vysoce kvalitními vlastnostmi:

 

  • Různé užitné třídy 22-33
  • Protiskluzný povrch
  • Antistatický povrch
  • Vhodné pro kolečková křesla
  • Zpomalovač hoření
  • Bezproblémová kombinace s podlahovým vytápěním
  • Jednoduchý a inovativní systém pokládání DIY

S touto značkou také profitujete ze záruky výrobce 25 let v rezidenčním sektoru a 15 let v komerčních oblastech (při platných podmínkách).

 

EKOLOGICKÉ PODLAHY CORKNATURA

Cortex Corknatura UV Pro "BJ03022 Sprint Lakovaný"

Kolekce Corknatura je tím nejvhodnějším řešením pro Váš domov díky snadné instalaci se zámkovým systémem, díky níž je život mnohem jednodušší. Má vysokou vrstvu opotřebení, která Vám umožní cítit se sebevědomě ve své dlouhověkosti a životnosti a přitom stále žít na vysoké úrovni. Tyto ekologické podlahy mohou být vhodné také pro komerční použití díky užitné třídě 23 a 31. Třída požární odolnosti Cfl-s1 a Efl-s1 zajistí, že Váš dům bude v bezpečí před jakýmikoli požárními hrozbami. Povrchové těsnění se liší v závislosti na kolekci, ať už je to Natur, UV-Pro nebo CM-Pro. Můžeme Vám nabídnout záruku nejlepší ceny při vysoké poptávce.

 

KORKOVÉ PODLAHY AQUANATURA DO VAŠICH PROSTOR

Cortex Aquanatura "JSW8002 Dub Pobřežní"

Aquanatura je revoluční systém PressFit, ve kterém společnost Cortex vyvinula silný systém zámkového spoje využívající kompresní vlastnosti korku. ClickFit technologie PressFit zahrnuje stlačování korku v zámkových spojích, když je pod tlakem, a následném rozšíření po připojení, aby se vytvořila extra silná vazba. Jedná se o jednoduchý a snadný proces, který Vám ušetří čas při instalaci. A co víc, díky jeho korkové podložce není potřeba žádná akustická nebo tepelná podložka.

Tyto ekologické podlahy se perfektně hodí pro Vaši koupelnu s hladkým povrchem, který bezproblémově zapadá do tohoto prostoru. Hladké barvy jim dodávají moderní špičkovou povrchovou úpravu. Díky své vynikající tepelné izolaci, pokud máte podlahové topení, udrží Vaše bosé nohy v teple po relaxační koupeli nebo sprše. Díky odolnosti proti skluzu DS jste si jisti, že jste na mokré podlaze v bezpečí.

 

PRÉMIOVÁ ŘADA VERANATURA DO KAŽDÉHO PROSTŘEDÍ

Tato řada Cortex pro korkové podlahy je prémiovější. Některé z technologií a specifikací, které z ní dělají špičkovou kvalitu, jsou třída požární ochrany Bfl-s1 a 5 různých vrstev, díky nimž je robustní pro komerční použití. Má také komponenty tlumící hluk a zalisovanou instalaci. Díky své tvarové stabilitě ≤ 5 % je podlaha připravena pro všechny Vaše potřeby a díky povrchové úpravě PU se neuvěřitelně snadno čistí. To jsou jen některé z vlastností, které dávají této kolekci 25letou záruku výrobce.

Cortex Veranatura "BHYF001 Dub Jura"

Jak můžete vidět, Veranatura se perfektně hodí do každého prostředí, může svým designovým vzorem a hladkým povrchem oživit jednoduchou místnost. Vědět, jaké podlahy se ve Vašem domě nejlépe hodí, je důležité nejen pro Vás, ale i pro nás. Věříme, že nákup jakékoli podlahy je osobní zkušeností a měl by být co nejjednodušší. Tato jednoduchost by měla přesahovat během této cesty i do procesu instalace. Úžasným aspektem podlahové krytiny Veranatura je její schopnost zaklapnout a zacvaknout na místo s minimálním úsilím.

 

HEBO KORKOVÁ PODLAHA - SOFISTIKOVANÁ KVALITA

Pro firmu Hebo je spokojenost zákazníků na prvním místě. Korkové podlahy jsou opatřené korkovým logem. Při pravidelných testech se testuje kvalita přísad. Pokud vybíráte ekologické produkty, zde máte jistotu. Nepřekonané tepelné vlastnosti, příjemný a měkký povrch dělají z prefabrikovaných parket Hebo korkovou podlahu, která Vám dodá vždy příjemný pocit. Korek je skvělý izolant tepla, a také perfektní volbou pro alergiky. Jeho profesionální zpracování zaručuje dlouhotrvající a zdravý produkt, který je k dispozici v mnoha různých provedeních. Některé kolekce nabízejí nebarvené korkové parkety, jiné pak přinášejí výrobky v ušlechtilých tónech, které ozvláštňují každou místnost.

Vybírat můžete z kolekcí Hebo Kontrast, Classic a Premium, přičemž u všech využijete moderní a inovativní instalační systém UNICLIC, díky němuž lze pokládku provést snadno a rychle bez lepení. Ohnivzdornost, odolnost vůči kolečkovým židlím či kompatibilita s podlahovým topením je pro tyto produkty samozřejmostí.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům