SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

VYBERTE SI VELIKOST KOBERCE – UČIŇTE SPRÁVNÉ ROZHODNUTÍ

pondělí 7. září 2020

Najít tu správnou velikost pro své pokoje v rámci široké nabídky a různých velikostí koberců, které jsou k dispozici, může být nervy drásajícím úkolem. Velikost koberce hraje důležitější roli, než si mnoho lidí uvědomuje. Ideální rozměry zajišťují, že místnost je vizuálně přitažlivější a vytváří harmonický celkový obraz. Níže jsme pro Vás shrnuli nejdůležitější tipy a triky, abyste nemuseli dlouho hledat a přemýšlet. Takže i Vy můžete najít koberec, který je dokonale přizpůsoben Vašemu prostoru.

OBSAH

  • Je to všechno o velikosti - koberce v různých rozměrech
  • Taková velikost koberce, se kterou se cítíte dobře – vybavte vhodně své prostory
  • Velikost koberce pro složitější místa

 

JE TO VŠECHNO O VELIKOSTI - KOBERCE V RŮZNÝCH ROZMĚRECH

Různá čísla a rozměry v popisu koberce poskytují hrubý odhad, jaký prostor bude koberec zabírat, ale jen velmi málo lidí z nich získá přesnou představu o tom, zda se vybraný kus hodí do jejich vlastních interiérů. Výběr správné velikosti koberce proto může být pro mnohé utrpením. Existuje však několik jednoduchých triků, které můžete použít k nalezení dokonalých rozměrů pro své pokoje. V závislosti na oblasti, do které chcete umístit svého nového společníka pro každý den, máme užitečné tipy, pomocí kterých můžete rychle a snadno vybrat správnou velikost.

Obecně však lze předem říci: Velké místnosti těží z velkých koberců, malé místnosti září méně prostornými kousky. Barva může také přidat na efektu Vašeho koberce. U malých místností je lepší použít světlé a jednoduché barvy. Totéž platí pro velmi plné a silně zdobené oblasti. Vhodnou volbou může být například zelený nebo bílý koberec. V případě velkých pokojů je však nutná kreativita. Neobvyklé vzory a barvy dodávají místnosti více struktury a pohodlí, které se často ztrácí na prostorných plochách. Jasně červený koberec by zde mohl vytvořit tu správnou náladu a propojit místnost do jednotného celku.

 

TAKOVÁ VELIKOST KOBERCE, SE KTEROU SE CÍTÍTE DOBŘE – VYBAVTE VHODNĚ SVÉ PROSTORY

Koberec se používá zejména ke zkrášlení obytných prostor, jako je obývací pokoj, jídelna a ložnice. Zejména v těchto místnostech je důležité zvolit správnou velikost koberce, aby bylo dosaženo požadovaného efektu. Klasická umístění jsou v rezidenční skupině. Ve většině případů se koberce v obývacím pokoji používají ke spojení pohovky a obývacího stolu do optické jednotky. Totéž platí pro jídelní soupravu a postel, včetně bočních stolků. Pro ideální určení správné velikosti koberce je nejlepší změřit rohové body Vaší nábytkové skupiny a zvolit koberec, který je přibližně o 3 až 5 cm delší. Tímto způsobem na něj pohodlně umístíte nábytek a vytvoříte útulné vymezení.

K tomu jsou zvlášť vhodné koberce o rozměrech 200 x 300 cm. Ty jsou obvykle dostatečně velké, aby vytvořily z Vašeho nábytku úhledné jednotky a oddělily je od zbytku místnosti. Ale i menší koberec, který je například umístěn přímo pod stolem v obývacím pokoji, může pomoci strukturovat místnost. U obdélníkového stolu může koberec stejného tvaru nastavit vizuální akcenty. Co třeba například koberec 150 x 150 cm? Zde je vyžadován jistý instinkt. Existuje mnoho různých možností ve Vašich prostorách, které čekají na Vaše objevení.

 

VELIKOST KOBERCE PRO SLOŽITĚJŠÍ MÍSTA

Máte podlouhlou chodbu nebo byste chtěli zdůraznit jisté vymezení prostor? Pak může být „běžcový“ koberec správnou volbou pro tyto poměrně obtížné oblasti. Podobně podlouhlý tvar běžce podtrhuje Váš rovně lemovaný prostor a poskytuje mu vynikající základ, který zajišťuje vřelé přivítání, zejména ve vstupních prostorách. Tento typ koberce může také pomoci zvýraznit podlouhlý regál nebo skříň a vizuálně jej podtrhnout.

Ti, kteří mají rádi neobvyklé věci, se mohou také spolehnout na kulatý koberec. Pokud jej umístíte uprostřed velké místnosti, uděláte z něj ideální poutač, který upoutá pozornost každého. Co třeba například kulatý koberec o rozměrech 120 cm? Nechte se inspirovat četnými možnostmi a nenechte si ujít vynikající pohodu a hřejivý pocit pod nohama, a to ani v obtížných oblastech.

 

Nechte se inspirovat různými velikostmi koberců a dejte svým povrchům šanci plně využít jejich potenciál. Objednejte si svůj nový koberec v ideální velikosti od společnosti BRICOFLOR a brzy budete těžit z většího pohodlí a pohody ve všech pokojích.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům