SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

KOMBINACE ZVUKOVÉ IZOLACE A PODLAHOVÉHO VYTÁPĚNÍ S LAMINÁTEM – TIPY OD PROFESIONÁLŮ

pondělí 24. srpna 2020

V následujícím článku vysvětlíme, jak můžete získat ještě více klidu a pohodlí z Vaší laminátové podlahy díky kombinaci zvukové izolace proti kročejovému hluku a podlahového vytápění s Vaší podlahou.

CO JE KROČEJOVÝ HLUK A PROČ JE POTŘEBA JEJ IZOLOVAT?

Kročejový hluk je forma zvuku přenášeného strukturou. Je vytvářen chůzí po podlaze a je také přenášen do zdí, a tedy do sousedních místností, a dokonce i do bytu pod Vámi. Tvrdá povaha laminátu a plovoucí instalace mají zesilující účinek na hluk vytvářející se z chůze. Chcete-li získat klid a harmonii ve svých čtyřech stěnách, je vhodné vybavit laminát izolací proti tomuto hluku. Kromě toho mohou další vrstvy materiálu kompenzovat malé nerovnosti v substrátu a dát laminátu rovnoměrný a krásný tvar.

 

IZOLACE KROČEJOVÉHO HLUKU PRO LAMINÁT: JAKÉ EXISTUJÍ LAMINÁTOVÉ IZOLACE A JSOU MEZI NIMI ROZDÍLY?

V oblasti izolace proti hluku jsou v zásadě tři hlavní kategorie: izolační podložky z plastu, korku a dřeva. Vysoce kvalitní podložky z polyethylenu a polystyrenu, jako je Viscoh Air nebo Viscoh Air Plus. Ty jsou speciálně navrženy pro použití s ​​laminátovými podlahami a zapůsobí na jejich tepelnou propustnost a enormní zvukovou izolaci. Kromě toho je tato zvuková izolace kročejového hluku navržena s parotěsnou zábranou. Ta přináší další výhody, jako je ochrana proti vlhkosti a regulovaná tepelná vodivost.

 

Izolační podložky z korku a dřevěných vláken jsou mnohem dražší, protože se jedná o přírodní produkty. V závislosti na výrobci nelze pro podlahové vytápění použít veškerou zvukovou izolaci proti hluku. Pokud tedy chcete své pokoje vybavit laminátem a topným systémem, měli byste si před nákupem určitě zkontrolovat informace výrobce.

 

HODÍ SE LAMINÁT NA PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ A ZVUKOVOU IZOLACE

BerryAlloc Eternity "62001332 Canyon Světlá"

Laminát je v zásadě k oběma požadavkům vhodný díky své robustní struktuře a přírodnímu izolačnímu materiálu, který se instaluje na podlahové vytápění. Tepelná odolnost, podklad a instalace parotěsné zábrany jsou rozhodující pro vhodnost laminátové podlahy, kterou jste si vybrali.

 

Tepelný odpor: Pro optimální teplo a funkci laminátových prken by hodnota tepelného odporu neměla překročit 0,15 m²K / W. Čím nižší je tato hodnota, tím je struktura vhodnější pro podlahové vytápění. Příklad malého výpočtu: Laminát Wineo 300 "LA018 Ascona Pine Grey" má celkovou tloušťku 7 mm a má tepelný odpor 0,06 m² K / W. K dispozici je také 2 mm silná zvuková izolace kročejového hluku Viscoh Air Plus s tepelným odporem 0,053 m² K / W. Výsledek s 0,133 m² K / W je ideální pro pokládání laminátu na podlahové vytápění.

 

Podlaha: Laminátové podlahové vytápění lze instalovat na anhydritový potěr i na cement. U podkladu věnujte pozornost hodnotám výrobce ohledně maximální vlhkosti v potěru. U nového potěru je vhodné počkat přibližně 30 dní před položením laminátu na podlahové vytápění, dokud měření CM neodpovídá předepsaným hodnotám.

 

Wineo 300 "LA013C Modern Hickory" (S izolací kročejového hluku)

Parotěsná zábrana: Pro dosažení optimálního a teplého výsledku by parozábrana měla být při pokládce laminátu na podlahové vytápění vždy dodatečně integrována. Pokud nemáte zvukovou izolaci kročejového hluku s již zahrnutou parotěsnou zábranou, jako je tomu v případě zvukové izolace Balterio Comfortsound Base. Parotěsná zábrana je PE film, který chrání laminátovou podlahu před substrátem a chrání ji tak před vlhkostí. Trh nabízí velké množství modelů a velikostí - obecně je dostačující celková tloušťka dva milimetry. Laminátové podložky slouží především jako tepelná izolace a snižují hlučnost. Při nákupu se proto ujistěte, že je zvuková izolace vhodná pro podlahové vytápění.

 

Doufáme, že se nám podařilo Vám objasnit, proč je kombinace podlahového vytápění a zvukové izolace kročejového hluku užitečná a praktická pro laminátové podlahy.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům