Close icon

PARKETY VS. KOBEREC – KTERÁ PODLAHA DO LOŽNICE JE NEJLEPŠÍ?

pondělí 17. srpna 2020

Statisticky vzato trávíme asi třetinu dne v ložnici. Proto se musí jednat o nejpohodlnější místnost ve Vašem domě s co nejpříjemnější a nejteplejší atmosférou vyzařující harmonii. Pokud se ptáte sami sebe: „Měl bych do své ložnice položit koberec nebo parkety?“ Pak doufáme, že Vám náš dnešní příspěvek pomůže vyřešit Váš problém.

PODLAHA DO LOŽNICE - VÝHODY PARKET

Dřevo je přírodní materiál, který má zdravý vliv na klima v místnosti. Zejména naolejované parkety „dýchají“, absorbují vlhkost ze vzduchu a znovu ji uvolňují. Z tohoto důvodu je parketová podlaha požehnáním pro všechny alergiky a je ideální pro ložnice díky svému pozitivnímu vlivu na vzduch i v noci. Na rozdíl od koberců se dřevěné parkety neznečistí tak snadno a vždy mají antistatické vlastnosti. Prach a další alergeny nemají ve Vaší ložnici prakticky žádnou šanci.

Čištění lakovaných parket v ložnici je na rozdíl od koberce jednoduché a bezproblémové. Prach a jiné nečistoty lze rychle odstranit pomocí vysavače a všechny skvrny zmizí při otření vlhkým hadříkem. Naolejované parkety vyžadují trochu více úsilí, které je třeba čas od času ošetřit speciálními přípravky pro péči, aby citlivější povrch na rozdíl od laku zůstal krásný a trvale stabilní.

Při správné péči o Vaše parkety zůstane tato vysoce kvalitní přírodní dřevěná podlaha po mnoho let krásná. Pokud parkety ztratí lesk po několika letech aktivního používání, můžete jednoduše vrchní vrstvu brousit a znovu získat krásnou a silnou dřevěnou podlahu. To je obrovská funkční a finanční výhoda ve srovnání s kobercem s životností přibližně 10 let.

 

PODLAHA DO LOŽNICE - VÝHODY KOBERCE

Na rozdíl od dřeva vytváří krásný útulný koberec (ať už v roli nebo jako kobercové dlaždice), jako je Balsan nebo Schatex Simply Soft pohodlný povrch, útulnou atmosféru a teplý, příjemný pocit nohou v ložnici. A díky rozmanitosti barev a struktur jsou možnosti designu této podlahové krytiny téměř neomezené.

Díky měkké a teplé opotřebovací vrstvě není zapotřebí žádné další podlahové vytápění. Díky tomu máte pohodlí ve své ložnici 365 dní v roce a teplé nohy za výrazně snížené náklady.

Ve srovnání s parketami je koberec snadno položitelný a díky nižší instalační výšce obvykle dveře nevyžadují dodatečné nastavení.

Dalšími výhodami koberce v ložnici jsou výrazně nižší cena, zlepšená akustika v místnosti snížením hluku v místnosti a zvuků z chodidla a také snížení obsahu jemného prachu ve vzduchu v důsledku struktury vláken.

SOUHRN

Koberec nebo parkety v ložnici? V zásadě jsou obě podlahové krytiny vhodné pro tuto méně využívanou místnost. Oba povrchy jsou vhodné pro alergiky a poskytují atraktivní vizuální a hmatové akcenty ve Vaší ložnici. Co tak například kombinace parket a koberce pro vizuální a jasně definovaný efekt? S těmito dvěma podlahovými krytinami nemáte prakticky žádné omezení, co se týče designu v místnosti.

 

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

 

Zpět k příspěvkům