Close icon

JAPONSKÁ DEKORACE: NAŠE NÁPADY PRO VAŠE VYBAVENÍ

čtvrtek 21. května 2020

Jednoduchý lineární nábytek vyrobený z přírodních materiálů, doplněný vzrušujícím doplňkem do domácnosti - to je to, co charakterizuje japonský styl. Přineste minimalistický dotek východoasijského nábytku do svých pokojů a zjistěte, jak to vypadá, když české domácnosti vládne japonská dekorace.

OBSAH

  • Vybavení v rovnováze: Jin a Jang interiérového designu
  • Správná podlaha pro interiér Dálného východu
      • Parkety: přírodní klasika
      • Laminát: autentičnost vzhledu a pocitu
      • Korková podlaha: přírodní design, se kterým se cítíte dobře
      • Vinylová podlaha: všestranný společník
  • Čas na změnu scenérie: tapety v japonském stylu
  • Japonská dekorace: méně je více

 

VYBAVENÍ V ROVNOVÁZE: JIN A JANG INTERIÉROVÉHO DESIGNU

Tapeta 340891 Lars Contzen Artist Edition No. 1

Japonská dekorace vyzařuje klid a relaxaci, které jsou perfektní, když se vrátíte domů po dlouhém a únavném dni a chcete si jen odpočinout. Minimalistický styl vybavení v kombinaci s jednoduchým obývacím příslušenstvím vytváří rovnováhu v designu interiéru. Speciální design obytných prostorů vytváří harmonizaci lidí s jejich okolím v duchu konceptu Feng Shui. Pro interiér inspirovaný Japonci se používají především přírodní materiály, jako je papír, bambus, sláma nebo dřevo, zatímco interiér září prostřednictvím stavby inspirované přírodou. Minimalistický styl umocňují pompézní zahradní a krajinářské architektury.

 

SPRÁVNÁ PODLAHA PRO INTERIÉR DÁLNÉHO VÝCHODU

Podlaha tvoří základ interiéru a směřuje k jeho designu. V kombinaci s japonskou dekorací přicházejí jednoduchá a přirozená řešení podlah, včetně parketových, laminátových a korkových podlah. Případně si také můžete užít praktických výhod a stylového designu vinylové podlahy.

PARKETY: PŘÍRODNÍ KLASIKA

V souladu s minimalistickým nábytkem parkety ladí s ušlechtilým designem a jednoduchým vzhledem. Tímto způsobem lze tvrdou podlahovou krytinu doplnit o vzrušující bytové doplňky nebo moderní tapety. Skutečná dřevěná podlaha však není jen opticky výhodná - charakteristické vlastnosti parketové podlahy jsou stabilita a vysoká kvalita. Podlahu si tak můžete užít i po letech intenzivního používání. Jako přirozené řešení podlah také parkety zaujmou prvotřídními vlastnostmi, pokud jde o šetrnost k životnímu prostředí a udržitelnost.

Máte na výběr z mnoha dekorů v různých typech dřeva s různými typy povrchů. Pro podlahový design inspirovaný Japonskem jsou vhodné především jednoduché dekory s klidným nebo přirozeným tříděním dřeva. Zejména bambusové parkety mohou dát vašemu zařízení něco určitého.

 

LAMINÁT: AUTENTIČNOST VZHLEDU A POCITU

Díky četným přesvědčivým výhodám laminátová podlaha kombinuje autentický vzhled a funkční vlastnosti do jediné podlahové krytiny, která se může brzy stát vrcholem Vašeho interiéru. Laminát se vyznačuje vícevrstvou strukturou s neuvěřitelnou rozměrovou stabilitou a prvotřídními akustickými hodnotami, které výrazně přispívají ke zvýšení kvality života. Tyto výhody dokáže ocenit nejen japonská dekorace.

 

KORKOVÁ PODLAHA: PŘÍRODNÍ DESIGN, SE KTERÝM SE CÍTÍTE DOBŘE

Hebo Classic "Formentera Béžový Keramický Lak"

Stejně jako parkety, korková podlaha je přírodní alternativou. Základ tvrdé podlahy je vyroben z korku, který se získává z vnější kůry korkového dubu. Materiál je oddělen od kmene dubu každých devět let, a tak nedochází k poškození stromu. Najdete zde tedy materiál z korku, který je obnovitelný a biologicky rozložitelný a zároveň má prvotřídní hodnoty udržitelnosti. Korková podlaha je k dispozici v různých dekorech. Můžete si tedy vybrat mezi přírodními korkovými vzory a autentickými reprodukcemi dřeva. Kromě atraktivního vzhledu má tvrdá podlahová krytina i tepelné a akustické výhody, díky kterým je skutečným každodenním hrdinou.

 

VINYLOVÁ PODLAHA: VŠESTRANNÝ SPOLEČNÍK

Gerflor Senso Samolepicí Premium "0909 Balade Honey"

V rámci vinylové podlahy najdete moderní a praktickou alternativu, která kombinuje design a funkčnost v jedné podlahové krytině. Elastické podlahové řešení se vyznačuje vynikající stabilitou a tepelnými a zvukovými výhodami. Kromě toho lze podlahu čistit a udržovat bez velkého úsilí. Máte na výběr mezi lepenou a volně položenou verzí a také neuvěřitelně praktickým click vinylem, který Vám poskytne nové vysněné podlahy jediným zacvaknutím.

Vinylová podlaha je k dispozici v mnoha stylových provedeních, stejně jako celá japonská dekorace. Můžete si tedy vybrat mezi reprodukcemi dřeva inspirovanými přírodou, stylovým kamenným vzhledem a dalšími moderními vzory. Pro japonský interiér jsou zvláště vhodné jednoduché dřevěné nebo kamenné dekory, které mohou být vylepšeny přitažlivými ozdobnými prvky.

 

ČAS NA ZMĚNU SCENÉRIE: TAPETY V JAPONSKÉM STYLU

Tapeta 93871-8 Lutèce Authentic Walls

S tapetou můžete přinést své oblíbené motivy na zeď a ještě více tak okusit, jak vypadá japonská dekorace. Od klasické obyčejné tapety, která přesvědčí svým jednoduchým designem a ponechává prostor pro nápadný interiér, až po přitažlivou tapetu se vzorem, která vylepšuje jednoduchý nábytek a dává směr designu Vašich vlastních pokojů.

Květiny a rostliny patří mezi ústřední designové prvky japonského interiéru. Zejména třešňové květy mají v japonské kultuře vysoké postavení jako symbol krásy, probuzení a pomíjivosti. Můžete tak svůj domov transformovat květinovou tapetou v jemných barvách do stylového ráje s dobrým pocitem nebo nechat přijít jaro s motivem třešňového květu. Pokud chcete ve svých prostorech vytvořit přímočarost a pořádek, můžete také podtrhnout minimalismus východoasijského nábytku japonskou tapetou s geometrickým vzorem.

 

JAPONSKÁ DEKORACE: MÉNĚ JE VÍCE

Tapeta 358742 Livingwalls Djooz 2

S jemným a neutrálním barevným motivem, který je určován především černou a bílou, vytváří japonský interiér vyváženost nábytku. Celá věc je obohacena o vzrušující bytové doplňky a dekorativní interiéry. K tomu jsou zvláště vhodné lucerny a ozdobné prvky z bambusu. Vrcholem autentické japonské výzdoby jsou tzv. Shoji a Fusuma - papírové příčky. Kromě jejich primárního přínosu - prostorového oddělení - také zajišťují pořádek a působí jako pestrý dekorativní prvek.

Nábytek také sestává převážně z přírodních materiálů. Tansu nebo Hako-Zen se používají jako komody a úložný nábytek. Zatímco Tansu je tradiční japonský nábytek s vestavěnými zásuvkami, Hako-Zen je praktická krabička, kterou lze alternativně použít jako stůl. Japonská dekorace také využívá schodišťové skříně - tzv. Kaidan Tansu.

V jídelně japonský design interiéru znamená beznohé stoly, se kterými si můžete vychutnat stolování na podlaze Zaisu - také beznohé židle s opěradly. Také v ložnici je tradičně položen futon na podlaze místo postele, která je během dne uložena ve skříni.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům