Close icon

TAPETY PRO MALÉ POKOJE – NEJLEPŠÍ VÝBĚR TAPET!

úterý 14. dubna 2020

Svět tapet je bohatý - ať už jde o klasické pruhy, květinové vzory, moderní grafické dekory nebo zcela neobvyklé modely – dokáží splnit všechny přání interiérového designu. Někteří se však domnívají, že tapety jsou vhodné pouze pro velké a prostorné místnosti. V tomto článku bychom chtěli tuto pověru vyvrátit a ukázat Vám správné tapety pro malé pokoje. Rádi bychom také navrhli několik triků a nápadů, jak oživit malé místnosti atraktivními tapetami. Místnosti vzbudí dojem, že jsou otevřenější a větší.

VÝBĚR IDEÁLNÍ STĚNY PRO MALÝ POKOJ

V zásadě mějte na paměti, že jasné a chladné barvy mohou způsobit, že místnost bude otevřenější a prostornější. V malých místnostech byste měli raději používat jednobarevné nebo pouze jemné tapety se vzorem, aby nedošlo ke zmenšení místnosti. Proto jsou stěny obvykle natřeny bíle. Ale musí to být vždy bílá zeď? Díky několika trikům a při zohlednění rady interiérových dekoratérů lze malou místnost vyzdobit a rozšířit i pomocí velmi neobvyklých tapet. Tropické, skandinávské nebo vintage tapety ve výrazných barvách – i tohle jsou vhodné tapety pro malé pokoje.

 

WOW EFEKT: JEDNOBAREVNÁ VARIANTA PRO MALÉ POKOJE

Jednobarevné tapety jsou v zásadě vhodné zejména pro menší místnosti. Na rozdíl od vzorovaných tapet vypadají hladké tapety velmi klidně a klasicky, takže mohou být perfektním živým pozadím. To znamená, že můžete trochu experimentovat, pokud jde o zbytek interiérového designu. Obyčejná monochromatická tapeta je ideální pro moderní bytové doplňky a nábytek na míru. Pokud nemůžete najít tapetu ve své oblíbené barvě, A.S. Création také nabízí mnoho malovaných tapet.

 

IDEÁLNÍ VÝBĚR PRO KLIDNÉ MÍSTNOSTI

Pokud chcete vytvořit velmi klidnou a otevřenou atmosféru, jednobarevné tapety jsou dobrou volbou, aby místnostem daly tón. Místnost se tak jeví nejen mírně větší, ale také velmi harmonická a uvolňující. Barevný mix je pěkný, ale může rychle způsobit, že místnost bude vypadat neklidně a přetížená, což způsobí, že bude vypadat ještě menší. Proto je lepší vybrat tapetu ve své oblíbené barvě a dokonale sladit ostatní příslušenství a nábytek s Vaší novou tapetou. Pro relaxační výzdobu obývacího pokoje jsou k dispozici také jemné vzory, jemné struktury a diskrétní návrhy.

 

TAPETY PRO MALÉ POKOJE

Tapeta 363102 A.S. Création Palila

Pokud se Vám líbí Vaše stěny trochu pestřejší a živější, vzorované tapety jsou také vhodné pro malé místnosti. Je však třeba věnovat pozornost několika bodům, aby místnost nevypadala příliš chaoticky. Lehké, pravidelné a jemné vzory jsou vhodnější pro malé místnosti. Zde by měly být použity spíše diskrétní vzory než složité, nádherné dekory. Kromě toho ne všechny stěny v místnosti musí být vždy pokryty tapetou. U velmi působivých a luxusních návrhů je také vhodné věnovat pozornost zbytku interiérového designu.

 

PRUHOVANÉ TAPETY PRO MALÉ POKOJE

Pruhované tapety jsou absolutní klasikou ve světě módy a designu. A je to tak správně, protože pruhy jsou pravděpodobně nejjednodušším vzorem, který však může dosáhnout nejrůznějších efektů. Někdy to vypadá moderně, někdy elegantně a klasicky, někdy námořnicky. Pruhy jsou také populární tapetový vzor, ​​který lze kombinovat mnoha různými způsoby. Pruhovaná tapeta je ideální pro malé a zejména nízké místnosti, protože svisle probíhající linie mohou místnost vizuálně napínat. Při výběru pruhované tapety ji však nelepte na všechny stěny, protože pruhy s výrazným barevným kontrastem mohou mít dominantní účinek. Další tip, aby místnost vypadala trochu vyšší, je použití nízkého nábytku a několika vysokých nástěnných skříní.

 

JAKÁ JSOU ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO SESTAVOVÁNÍ MÍSTNOSTÍ?

Fototapety Tropicana 4 DD114077 Livingwalls Walls By Patel

Pokud jste již našli svou oblíbenou tapetu s barevným a poutavým vzorem, ale žijete v malém prostoru, neměli byste si dělat starosti, protože s několika triky budou i originální tapety perfektní ozdobou v malých místnostech. Také v tomto případě je hlavní motto: nejlepší je zaměřit se spíše na jednu zeď než na tapetování celé místnosti. S velmi poutavými, barevnými a velkoformátovými designy se ujistěte, že zbytek místnosti je diskrétní a používejte spíše uzavřený nábytek než otevřené police. Také byste se měli vyhnout příliš velkému množství dekorace. Měli byste zobrazit, co tapeta představuje.

 

KONTRASTY A OBSAHY TAPETY PRO MALÉ POKOJE

Aby byl malý pokoj trochu prostornější a komplexnější, je dobré zvýraznit jednotlivé oblasti interiéru. Zde můžete použít barevné kontrasty nebo kombinovat různé tapety pro malé pokoje. Také zde byste měli věnovat pozornost harmonické kombinaci barev a vzorů, protože ne všechno do sebe zapadá a příliš ostré kontrasty mohou rychle vyvolat nepříjemný dojem a vytvořit pocit, že místnost je narušena. Ukázalo se však, že kombinace vzorovaných a monochromatických tapet ze stejné kolekce je ideální, protože jejich barevné odstíny jsou obvykle již dokonale sladěny.

 

NASTAVENÍ SPRÁVNÝCH PŘÍSTUPŮ S TAPETAMI V MALÝCH POKOJÍCH

Fototapety Wild Roses 4 DD113912 Livingwalls Walls By Patel

Změnit zeď na kompletní umělecké dílo v malé místnosti netrvá moc dlouho. Například můžete zvolit ohraničení pro vytváření tapet. Nejlepší způsob, jak zaujmout, je tapetovat pouze horní nebo dolní dvě třetiny stěny a poté přidat ohraničení. Zbývající povrch může být pokryt běžnou tapetou, aby se dosáhlo uklidňujícího účinku a zdůraznil se tak vzor tapety.

 

MODRÝ ZÁZRAK PRO VAŠE STĚNY: MODRÉ TAPETY PRO MALÉ POKOJE

Hloubka moře a rozsah oblohy - to je to, co si spojujete s modrou. A právě v této barvě si můžete vybrat tapetu, aby se Vám malá místnost zdála s tapetami větší. Modrá může mít nejen velmi uklidňující a relaxační účinek, ale také poskytuje šířku, otevřenost a průhlednost. Ať už jde o jakýkoliv odstín - různé odstíny modré jsou ideální pro design stěn. Ponořte se do vícerozměrného světa tapet a udělejte si pohodu nejen s velmi vkusným, ale také funkčním designem stěn.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům