Close icon

CLICK VINYLOVÁ PODLAHA – CO BYSTE MĚLI VĚDĚT PŘED NÁKUPEM

středa 25. března 2020

Praktické vinylová podlaha click se stává stále více populární na trhu interiérového designu. Díky svým četným výhodám získává vinyl s click systémem důvěru i u největších kritiků a zdobí podlahu v ​​mnoha místnostech s různými funkcemi. Pro ty z Vás, kteří dosud neví vše o vinylu se zámkovým systémem, uvádíme shrnutí nejdůležitějších informací o tomto typu podlahy.

 

VÝHODY CLICK VINYLU - VÝJIMEČNÉ VLASTNOSTI

Parkety a kamenné dlaždice jsou vyzkoušené a testované podlahové krytiny a víra v jejich kvalitu byla zachována po celá léta. Postupem času se však u klasických podlah objevuje stále více nedostatků. Zatímco parketová podlaha je velmi časově náročná na údržbu, chození po kamenných dlaždicích je mnohdy chladné a nepříjemné. Existuje ovšem podlaha, která dovedně eliminuje tyto nedokonalosti: Click vinylová podlaha.

Tato pružná podlahová krytina nabízí vzhled parket a dlaždic, ale zároveň zakrývá jejich slabosti. Díky neustálému výzkumu v oblasti vinylových podlah se technické vlastnosti vinylu neustále zlepšují. Pokud hledáte podlahu, se kterou nemusíte dělat kompromisy, nejlepší volbou je elegantní vinyl se zámkovým systémem.

 

SNADNÁ INSTALACE - JAK INSTALOVAT CLICK VINYLOVOU PODLAHU

Pokládání vinylových podlah je snazší než u jiných podlahových krytin. Desky jsou vybaveny click systémem, a pokládají se tak jako skládačka, což je potvrzeno cvaknutím. Většina výrobců má své vlastní systémy, ale instalace vždy funguje na stejném principu. Deska je obvykle uzamčena s druhou deskou v úhlu 45 °. Jemným poklepáním gumovým kladivem vytvoří vinyl hladký a pevný povrch.

Některé vinylové podlahy s click systémem mají tzv. rozevírací systém. Podlahu s touto variantou zámku lze položit zcela bez použití nástrojů. Desky lze navzájem kombinovat jak na krátké straně, tak i na dlouhé straně. Chcete-li to provést, jednoduše zatlačte příslušnou desku vodorovně dolů. Rychlá a bezpečná instalace také nabízí lidem s malými zkušenostmi s instalací možnost dosáhnout ještě rychleji konečného účinku. Vinylová podlaha s click systémem zaručuje rychlé a bezpečné pokládání podlahové krytiny.

 

ODOLNÁ PODLAHA – TRVANLIVOST CLICK VINYLU

Padající předměty často zanechávají neatraktivní poškození. V případě dlaždic je snadné takové poškození zavinit, a stejně tak škrábance na parketových podlahách rozhodně nejsou ničím příjemným. S click vinylovou podlahou si již nemusíte dělat starosti s poškozením způsobeným oděrem a poškrábáním. Silná ochranná vrstva chrání dekor před neatraktivním poškozením. Výsledkem je trvale krásný povrch, který vypadá i po letech používání jako nový a bezchybný.

V místnostech intenzivně používaných je snadné najít známky opotřebení. V případě click vinylových podlah je lze ale použít i v oblastech s vysokým provozem, aniž byste se museli obávat známek opotřebení. Užitná třída vinylové podlahy ukazuje, zda je tato podlaha vhodná pro dané zatížení nebo ne. Odolná podlahová krytina může být volena libovolně v závislosti na možné zátěži a dlouhodobě zajišťuje krásný vzhled podlahy.

 

AUTENTICKÉ A RŮZNÉ NÁVRHY

Podobnost click vinylové podlahy s jinými řešeními často vede k neočekávaným chybám. Vzhledem k realistickým povrchům navržené podlahy se často považuje za vysoce kvalitní parkety nebo masivní kamenné dlaždice. Z vizuálního hlediska již nelze podlahové krytiny od sebe odlišovat a autentičnost vinylových podlah neustále roste. Ať už se jedná o imitaci dřeva nebo imitace kamene, přírodní materiály jsou převzaty z pružného vinylu až do nejmenších detailů. Milovníci dřevěné optiky se již nemusí uchýlit k drahému skutečnému dřevu.

Vinylová podlaha je schopna prezentovat dřevěnou strukturu přirozeným a přesvědčivým způsobem. I milovníci dlaždic již nemusí přepravovat těžké obaly. Kámen a betonové materiály jsou také prezentovány s velkou důvěryhodností prostřednictvím vinylové podlahy.

 

NIKDY VÍCE CHLADNÝCH ŘEŠENÍ DÍKY CLICK VINYLU

Ranní procházka do koupelny způsobuje spoustu vzrušení. Bosé nohy na studených dlaždicích vás nutí probudit se a výrazně snížit vaši pohodu. Vinyl nabízí pěknou alternativu, a to pružný materiál poskytující teplo a větší pohodlí při chůzi.

Kromě toho má vynikající texturu. Téměř stejně autentické jako napodobené přírodní podlahové krytiny. Imitace dřeva a kamenné struktury jsou na vinylovém povrchu vyraženy tak, že podlahovou krytinu nelze zřetelně odlišit od původního povrchu.

 

POUŽITÍ V KOUPELNĚ – CLICK VINYLOVÁ PODLAHA

V koupelnách vždy dominovaly pochmurné kamenné dlaždice. Pokud vás to unavuje a chtěli byste navrhnout svou koupelnu tak vzrušující jako zbytek vašich pokojů, pak je vinylová podlaha pro vás tou nejlepší volbou. Moderní vinyl lze snadno instalovat ve vlhkých místnostech. Struktura produktu obratně zabraňuje neatraktivnímu bobtnání v důsledku vlhkosti. Kromě desek imitujících dřevo je vinyl také k dispozici v praktickém formátu dlaždic. Pokud se nechcete obejít bez charakteristického vzhledu dlaždic, ale přesto chcete využívat výhod vinylových podlah, pak nejlepší volbou jsou vinylové dlaždice s click systémem.

Navzdory voděodolným vlastnostem vinylu se doporučuje přilepit dlaždice na celou plochu koupelny. Díky úplnému utěsnění nemá vlhkost šanci usadit se pod podlahovou krytinou nebo mezi svorkami a způsobit tam poškození.

 

VYSOKÁ KVALITA ZA SKVĚLOU CENU

Každý, kdo věří, že podlahová krytina s takovými výhodami musí být drahá, se mýlí. Click vinylová podlaha zaujme koncentrovaným množstvím optických a technických výhod a zároveň je atraktivní cenou. Přestože levná laminátová podlaha je stále mnohem levnější, v dlouhodobém horizontu můžete ušetřit spoustu peněz díky praktickým vlastnostem vinylu. Díky levné výrobě může být laminát poškozen již několik týdnů po instalaci, což způsobuje potřebu zakoupit za poškozený povrch nový. Nákup vinylové podlahy je o něco dražší, ale nabízí krásné, dlouhodobé řešení.

I když je obtížné vidět rozdíl ve vzhledu, click vinyl je stále mnohem levnější než parkety nebo kamenné dlaždice. Dvě tvrdé podlahové krytiny často absorbují většinu rozpočtu na renovaci a nezanechávají žádné peníze na další renovační práce. Kromě toho mají některé nevýhody ve srovnání s click vinylovými podlahami, které nelze snadno opravit. Vinylové podlahy jsou mnohem více doporučovány a jsou vstřícnější k zákazníkům, pokud jde o poměr cena/kvalita.

 

ECO-FRIENDLY VÝROBKY S CLICK VINYLEM

Použití změkčovadel je nezbytné k udržení charakteristické pružnosti vinylové podlahy. Z tohoto důvodu mnozí věří, že vinylové podlahy jsou pro nás škodlivé – to je ale velký omyl. Většina z nich je v podstatě neškodná. Vyhněte se pouze těm, které obsahují ftaláty, protože tato látka se vyznačuje zvýšenými emisemi. Známí výrobci se však dávno vzdali používání ftalátů, aby byly jejich výrobky po celý život zcela zdravé. Ti, kteří si chtějí být jisti dobrým nákupem, vybírají výrobky z Evropy. Podléhají přísným požadavkům a směrnicím, jejichž splnění je zásadní pro distribuci na evropském trhu.

Vinylové podlahy s click systémem od Gerflor, Tarkett nebo Forbo jsou vyráběny v Evropě, a proto neobsahují škodlivá změkčovadla. Výrobci používají vhodné alternativy k tomu, aby byla click vinylová podlaha nejlepší pro naše zdraví. Abychom se neohrožovali, doporučuje se znovu použít místní výrobky z evropské výroby.

 

SLEDUJTE URČITÁ KRITÉRIA

Před zakoupením click vinylové podlahy se doporučuje věnovat pozornost určitým kritériím. Pokud si chcete podlahu užívat po dlouhou dobu, měli byste se ujistit, že preferovaný model odpovídá interiéru, ve kterém bude instalován. Tím se vyhnete nepříjemným chybám a ušetříte spoustu peněz a času.

 

CLICK VINYLOVÁ PODLAHA - UŽITNÁ TŘÍDA PRO RŮZNÉ OBLASTI POUŽITÍ

U vinylových podlah jsou na technickém listu výrobku uvedena malá čísla, která specifikují třídu použití. Tento obrázek ukazuje, jak moc může být podlaha trvale používána. Označuje také oblasti, na které lze podlahu položit.

Užitné třídy pro obytné prostory začínají vždy číslem 2. Tloušťka použitelné vrstvy je od 0,20 mm do 0,30 mm. Vinylová podlaha, která dostala číslo 21, je vhodná pro obytné oblasti s nízkou frekventovaností. Naproti tomu u užitkové třídy 23 lze podlahu použít i na silně využívaných plochách.

Pokud chcete vybavit svou společnost nebo domácí kancelář click vinylovou podlahou, nejlepší volbou je vinyl s užitnou třídou od 31 do 34. Jsou ideální pro komerční prostory s malým a těžkým využitím. Tloušťka vrstvy podléhající opotřebení je mnohem silnější než v obytných prostorech a pohybuje se od 0,30 mm do 0,50 mm.

Click vinylová podlaha, u které začíná užitná třída číslem 4, vydrží nejvyšší zatížení. Opotřebovací vrstva má od 0,70 mm do 1,0 mm a zajišťuje velkou stabilitu i při nejvyšším možném zatížení. Tyto podlahy jsou zvláště vhodné pro průmyslové oblasti.

 

CLICK VINYLOVÁ PODLAHA - VÝBĚR SPRÁVNÉHO DEKORU

Po určení, ve které místnosti byste chtěli nainstalovat click vinylové podlahy a rozhodnutí o výběru vhodné třídy užitku, byste se měli stále rozhodnout o vzhledu podlahy. Aby se vinylová podlaha perfektně hodila do vašeho interiéru, měli byste si vybrat vzor, ​​který dokonale ladí s vaším pokojem. Možnosti jsou nekonečné. Široká škála výrobců a vzorů nabízí vynikající design, který vyhovuje každému vkusu. Kromě klasického vzhledu dřeva jsou nyní k dispozici také kamenné dlaždice z imitace vinylů. Vzhledem k velké autentičnosti je obtížné rozlišit vinylové repliky od jejich optických protějšků.

Chcete-li se vyhnout nepříjemným překvapením po zakoupení velkého počtu dlaždic, vždy si objednejte vzorek předem. Obrázky zobrazené na webových stránkách mohou vždy obsahovat malé rozdíly v barvě a struktuře. Chcete-li se ujistit, že zvolená vinylová podlaha skutečně splňuje vaše očekávání, je vhodné použít vzorky. V BRICOFLOR můžete vždy využít naši ukázkovou službu, abyste mohli pohodlně prohlížet své oblíbené výrobky ve vašem vlastním domě.

 

LEPŠÍ ZVUKOVÁ POMOC - SPRÁVNÉ AKUSTICKÉ IZOLACE

Jedním z nejdůležitějších kritérií při nákupu panelů je výběr základní zvukové izolace. Každý, kdo někdy zažil chůzi na vysokých podpatcích, ví, že správná zvuková izolace je velmi důležitá. Zvuková izolace kroků významně přispívá k lepší pohodě.

Click vinylová podlaha s HDF nosnou deskou má obvykle integrovanou zvukovou izolaci. Je často vyrobena z korku a nabízí nejlepší akustické vlastnosti. U plného vinylu byste obvykle měli zakoupit samostatnou zvukovou izolaci. Takže pokud se rozhodnete pro koupi click vinylu, měli byste věnovat pozornost tomu, zda obsahují zvukovou izolaci.

REZIDENČNÍ POKOJE – CLICK VINYLOVÁ PODLAHA PRO BYT

Click vinylová podlaha od Gerflor vzbuzuje velké nadšení. Kolekce Gerflor Senso Clic 30 a Gerflor Virtuo Clic 30 poskytnou vašemu obytnému prostoru nejlepší možnou elegantní designovou podlahu. Od imitace dřeva po vzhled dlaždic je vše zastoupeno v řadě renomovaných výrobců, aby si každý mohl najít něco pro sebe. Ter Hürne také nabízí click vinylové podlahy pro obytný prostor. Sbírka německého výrobce Wineo 400 navíc zaujme nejvyšší kvalitou a nejlepšími designy, které se hodí k většině konceptů interiéru.

OBCHODNÍ PROSTORY – CLICK VINYL PRO OBCHODNÍ OBLAST

Komerční sektor také využívá komplexní produkty Gerflor. Kolekce Gerflor Senso Clic Premium zaručuje nejlepší možnou životnost ve všech oblastech. Stejně spolehlivá je kolekce Ter Hürne Compact, která si zachovává svůj dobrý vzhled i při velkém zatížení.Použijte naše tipy na click vinylové podlahy a objednejte si praktickou vinylovou podlahu přímo z vašeho domova. V BRICOFLORu jsme již přesvědčeni o hodnotě vinylových podlah.

 

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům