Close icon

Moderní podlahové krytiny – trendy pro renovace v roce 2020

pondělí 27. ledna 2020

Rok 2020 je tady. Ideální důvod pro renovaci a pozitivní změnu. Co třeba renovace celého podlaží pro váš domov. Designový průmysl se stále více soustředí na přehodnocení zdravotních aspektů výroby. V následujícím průvodci představujeme podlahové krytiny a směry designu, které budou nastavovat trend v roce 2020.

Trend č. 1 – Umělé dřevěné podlahy

Co se Vám vybaví, v případě že přemýšlíte o přírodní podlaze? Je pravděpodobné, že si vybavíte její estetiku a jemnost. Není tedy překvapením, že se trend přibližuje blíže k přirozenosti.

Zejména dřevo vyrobené z dubu odráží kvalitu, dokonalost a sílu, a proto je velmi oblíbené na trhu. Vzhled prken se liší od světlých tonů až po tmavě hnědé tony (ořech) v závislosti na použitém dřevu a také na povrchových úpravách. Mezi povrchové úpravy zde řadíme olejování, lakování nebo ručně zpracovaný povrch. Díky velkému sortimentu si můžete vybrat co je ideální pro váš interiér.

Tvary parketových podlahových desek se od sebe velmi liší. Řadíme zde vše od královských velkoformátových desek až po desky se vzory, které rozzáří váš domov. Zvláštní vlastností parketových prken je robustní a silná vrstva proti opotřebení. U vysoce kvalitních produktů tato vrstva opotřebení bývá nejméně 3,5 mm vysoká. Takovou parketovou podlahu lze brousit dvakrát nebo třikrát brousit, aniž by došlo ke ztrátě jejího vzhledu a kvality.

Ter Hürne Parkety – Ekologicky šetrná elegance vás přesvědčí třemi stabilními vrstvami, díky nimž jsou prkna robustní, rozměrově stabilní a méně citlivá na vlhkost. Díky unikátní úpravě z vybraných dřevin jsou prkna velmi praktická a snadná na údržbu. Speciální zpracování se provádí ručně a odráží se především v jedinečné kolekci ter Hürne Unique Collection. U kolekcí podlah je také velmi důležitý individuální a přirozený charakter dřeva a díky potvrzení „Vyrobeno v Německu“ si můžete být jistí, že za své peníze dostanete tu nejlepší možnou hodnotu.

Pokud máte zájem o životní prostředí a chcete zvolit ty nejlepší volbu, pak je nákup ter hurne podlahy správným rozhodnutím. Výrobce oceňuje hodnotu dřeva, a proto při výrobě používají dřevo z obnovitelných zdrojů. Krátké přepravní vzdálenosti snižují emise CO2 a přísná kontrola ze strany ekologického institutu. Přirozená funkce dubového dřeva poskytuje zdravé životní prostředí, protože podlahy pomáhají optimálně regulovat cirkulaci vzduchu v místnosti, takže doma máte vždy čistý vzduch.

Snadná pokládka dřevěné podlahy se základnou 59.

Dřevěné podlahy se základnou 59. jsou vaším spolehlivým partnerem pro renovace. S působivou tloušťkou až 11 mm. Díky zámkovému systému lze dřevo konstruované na bázi 59. pokládat velmi rychle v několika snadných krocích. V případě že se rozhodnete pro kombinace s podlahovým topením přinesete do svého života ještě lepší zážitek, takže vaše nohy zůstanou vždy v pohodlí a teple.

Trend č. 2: Textilní podlahy

Díky kobercům přinesete do domu teplo a pohodlí. To, co bylo kdysi známé jako nádherné perské koberce, je nyní k dispozici jako lehké, vysoce kontrastní zboží. Koberce jsou v dnešní době prodávané buď v podobě válcového zboží, kobercových dlaždic nebo kobercových podlahových desek. Na rozdíl od skutečné kobercové formy se jiné textilní podlahové krytiny nabízejí jako velkoplošné podlahové krytiny pro uspořádání celé místnosti.

Kromě velikostem přizpůsobeným vaším měřením a znatelně měkkému a příjemnému pocitu, mají koberce další výhody, které vylepšují celkový vzhled ale i pocit ve vašem domově. Přemýšleli jste někdy, proč ve většině hotelových pokojů nebo kancelářích můžete najít koberce buďto ve formě válcových koberců nebo kobercových dlaždic. Odpovědí je akustika. Žádná jiná podlahová krytina nepohlcuje zvuk v místnosti, tak dobře jako koberce. V závislosti na třídě může koberec dosáhnout snížení hluku až o 33 Db.

Další informace o kobercích a akustice

Koberce nejsou jen vhodné pro váš domov ale i pro vaše zdraví. Koberce přispívají k čištění vnitřního vzduchu, vázáním prachu a dalších částic na podlaze. Díky tomu je textilní podlaha velmi vhodnou podlahovou krytinou pro alergiky. Koberce jsou také ideálně kompatibilní s podlahovým vytápěním, a nejen to ale díky jejich izolačním vlastnostem můžete snížit náklady na vytápění až o 12 % ročně!

Polymerová vrchní vrstva jako vysoce kvalitní prvek

Pokud si chcete koupit textilní podlahu, nemůžete si vyhnout výběru povrchového materiálu. Kvalita povrchového materiálu je určena horní (opotřebovací vrstvou). V zásadě se materiály, ze kterých jsou koberce vyrobeny rozlišeny na přírodní vlákna a syntetická vlákna a také kombinace syntetických a přírodních vláken. Mezi syntetická vlákna se řadí polyamidová, polyesterová nebo polypropylenová příze.

Koberce samozřejmě musí být odolný. Z tohoto důvodu je na evropském trhu hitem polyamid 6.6 z nylonových vláken, který je v současné době pravděpodobně nejkvalitnější variantou syntetických vláken, ze kterých mohou být koberce vyrobeny. Tento materiál přesvědčuje také, lepším leskem a zvýšenou trvanlivostí.

Balsan ultra jemné koberce

Francouzský výrobce Balsan, je jeden z hlavních hráčů na trhu textilních krytin a svými výrobky vždy dodržuje nejvyšší standarty kvality. Kolekce Balsan - Ultrasoft Kobrece a Balsan Ultrasoft kobercové dlaždice jsou vyrobeny z pevného bezpečného polyamidu díky servisním třídám 23 a 32 a mohou být použity do silně využívaných místností až po středně využívané komerční prostory. Označení „ultrasoft“ zdůrazňuje povahu vláken, které odpovídají vysoké luxusní třídě 4. Navzdory jejich impozantní odolnosti působí Balsan Koberce nejen atraktivně ale jsou i měkké a útulné.

Rozmanitost barev Balsan Rollware nabízí v roce 2020 přesvědčivé barevné odstíny jako jsou jemné růžové, fialové nebo krémové odstíny. Díky specifickému typu vláken budou dekory vypadat rozdílně v závislosti na dopadu světla, přičemž lehké znečištění je mistrovsky skryté, tak aby vaše koberce vždy vypadali bezchybně a výborně udržované.

Trend číslo 3 – Elastické podlahy

Elastické podlahy nabízejí řadu vlastností, které přesvědčují jak neomezenou možností dekorů, tak i bezchybnou technologií. Díky velmi rozdílným typům podlah je také můžeme použít pro rozdílné oblasti použití. Řadí se sem prkna vyrobená z primárně obnovitelných surovin, jako jsou linoleum, přírodní kaučuk nebo přírodní latexové podlahy, korek a další odolné podlahy vyrobené z omezených surovin jako jsou PVC dlaždice, vinyl, podlahy vyrobené z gumy nebo syntetického kaučuku či latexu.

Vinylové podlahy – nízké emise, zdravé a neškodné

Elastické podlahy se již dlouho potýkají s mnoha předsudky, spojené s životním prostředí. Pravdou ale je, že moderní vinylové podlahy nejsou vůči životním prostředí škodlivé. Vzhledem k tomu, že ochrana životního prostředí je v dnešní době absolutní prioritou, evropští výrobci zohledňují udržitelnou těžbu surovin a recyklaci pro budoucí výrobní postupy. Všechny výrobky podléhají nejpřísnějším kontrolám, pokud jde o výrobu a materiál. Tyto vysoce kvalitní podlahy mají nízké emise a nešíří nepříjemné pachy v domácnosti. Většina vinylových výrobků je antibakteriální a je vhodnou volbou pro alergiky.

Výhody vinylových podlah

Vinylové podlahy získávají své dekory pomocí tištěného dekoračního papíru pomocí digitálního tiskového procesu. Designy sahají od autentických druhů dřeva, dekorů, kamene až po dlaždice.

Vysoká odolnost a nízká instalační výška pro podlahy

Vinylové podlahy mají nízkou celkovou výšku zhruba dva až pět milimetrů. To je ideální pro bezproblémovou instalaci pod dveře. Robustní a stabilní povrchová úprava vinylových podlah činí podlahovou krytinu zvláště odolnou proti poškrábání a jinému poškození.

Podlahy pro vylepšenou akustiku

Díky vysoké hustotě materiálu snižuje vinyl veškerý hluk z chůze, takže si vy i vaši sousedé můžete užívat klid a pohodu. Díky své vynikající akumulační kapacitě lze elastickou podlahu snadno kombinovat s podlahovým vytápěním, takže si můžete kdykoli vychutnat teplo při chůzi naboso.

 

Vhodné pro vlhká místa a rychlou instalaci: Díky voděodolným materiálům jsou pružné podlahy ideální pro pokládku ve vlhkých oblastech. Pokud pokládáte pvc podlahy do kuchyně nebo koupelny, ujistěte se, že jsou nalepeny po celé ploše. Zámkové vinylové podlahy můžete položit doma v několika jednoduchých krocích bez profesionální pomoci díky jednoduchému sytému spojení. ¨

Kvalita první třídy "Vyrobeno ve Francii", Gerflor zámkové vinylové podlahy

Vinylové podlahy Gerflor jsou vyrobeny ve Francii podle nejvyšších evropských standardů a vyznačují se prvotřídní kvalitou. Nové kolekce Gerflor Virtuo Clic 30 zámkové vinylové podlahy a Gerflor Virtuo Clic 55 zámkový vinyl nabízejí jedinečné designové podlahy s četnými autentickými vzory ze dřeva a kamene a silnou vrstvou opotřebení včetně povrchové úpravy PUR (polyuretanová vrstva). Díky tomu se tyto podlahy snadněji čistí a dobře se hodí pro všechny místnosti domova, a dokonce i pro komerční oblasti.

Gerflor je vždy o krok napřed před konkurencí a vybavuje všechny své podlahy novým zámkovým systémem. To znamená, že jednotlivá prkna již nemusí být pokládaná v úhlu 45 °, mohou ale být jednoduše pokládaná přímo proti sobě pomocí tzv. rozevíracího systému.

Doufáme, že vám dnešní článek pomohl a inspiroval Vás pro případné renovace v roce 2020. V případě dotazů nás prosím kontaktujte, náš tým odborníků Vám vždy rád pomůže.

Zpět k příspěvkům