Close icon

MODERNÍ KOUPELNA: KREATIVNÍ NÁPADY PRO PODLAHY A STĚNY V KOUPELNĚ

středa 9. října 2019

Koupelna je jednou z nejpoužívanějších místností v domě. Výzdoba v téměř každé koupelně vypadá dnes stejně: kamkoli se podíváte, uvidíte dlaždice. Pokud žijete ve starém domě k pronájmu, je to obzvlášť pravda. Staromódní koupelna je hlavně staromódní svými dlaždicemi se staromódními vzory. Ty v nejhorším případě sahají dokonce i pod strop.

Pokud chcete, aby vaše koupelna byla stylová nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, je to velmi snadné. V tomto článku vám ukážeme různé způsoby a prostředky, jak dát vaší koupelně nový, svěží vzhled. Bez ohledu na to, kterou možnost si vyberete, s trochou času a práce se i nejstarší koupelna může znovu stát skutečnou oázou pohody.

 

MODERNÍ KOUPELNA – ROZLUČTE SE S DLAŽDICEMI A OBJEDNÁVEJTE NOVINKY

Myslíte si, že vaše koupelna je odsouzena k nudným dlaždicím? Nemůžete se více plést. I když jste dříve museli být spokojeni s omezeným výběrem dlaždic, dnes jsou možnosti nekonečné. Kromě klasických obkladů existuje mnoho různých podlahových krytin, které vám umožňují zcela vylepšit vaši koupelnu. Bez ohledu na styl, o kterém sníte, jen pár jednoduchých kroků, které můžete implementovat téměř v každém konceptu obnovy.

Abychom vám poskytli dobrý přehled o spektru možností, ukážeme vám několik kreativních nápadů, jak změnit vzhled vaší koupelny. Tím se nechceme omezovat na jeden produkt, takže naším cílem je představit vám náš bohatý sortiment.

 

KOUPELNA A OBKLADY - VADY TYPICKÝCH KOUPELEN

Pokud plánujete svou budoucí koupelnu, pravděpodobně první věcí, která vám přijde na mysl, jsou dlaždice. Stále dominují obrazu většiny českých koupelen, a to i přes četné a atraktivní alternativy. Dlaždice jsou typickou ozdobou stěny pro místnosti vystavené vlhkosti. Mají však určité nevýhody, na které by se mělo vždy pamatovat.

Na rozdíl od toho, co se říká, dlaždice často nejsou tak snadno udržovatelné. Po sprchování musí být dlaždice v místnosti vysušeny. Většina lidí si myslí, že dlaždice jsou vhodným řešením pro jejich koupelnu, protože se snadno udržují. Pravda je však taková, že takové myšlení vede k zanedbávání správného čištění a dlaždice se rychle stávají ošklivými. Kromě toho jsou velmi křehké. Vzhledem k vlhkosti, a koupelna je extrémně vlhká místnost, není těžké uklouznout. Bohužel, často není poškozen pouze nějaký předmět, ale také dlaždice pod ním. To může způsobit rozbití nebo otlačení, které může být později velmi obtížné opravit. Tak proč nezvolit alternativu k obkladům a dát koupelně zcela nový vzhled.

 

KOUPELNOVÁ ZAŘÍZENÍ - ALTERNATIVNÍ PODLAHY PRO MODERNÍ DEKORACI KOUPELNY

Zejména v oblasti podlah existuje celá řada výrobků, které jsou ideální pro použití v koupelně. Všechny kombinují praktické a technické prvky s působivým vzhledem. Už vás nebaví chladné kamenné dlaždice, které vídáte každé ráno v koupelně? Tímto způsobem objevte jednoduché a krásné způsoby, jak vaší koupelně dát nový život a styl.

 

UŽIJTE SI VŠESTRANNÉ ŘEŠENÍ S VINYLEM

Vinylové podlahy jsou opravdu všestranné. Díky prvotřídním funkcím vybaví jakoukoli místnost tím nejlepším možným způsobem a vydrží jakoukoli zátěž. Podlaha designéra je vyrobena z pružného vinylu a základního nátěru, na kterém je návrh potištěn. Na takovém substrátu mohou být i nejrůznější vzory prezentovány zcela autenticky a přirozeně. Průhledná vrstva proti opotřebení chrání vzor a materiál, díky čemuž je vinylová podlaha extrémně odolná.

Protože vinyl laminát je plastový produkt, je zcela vodotěsný a nezmokne ani ve velmi vlhkých podmínkách. Lepené vinylové panely Gerflor jsou ideální pro použití v koupelně. Díky různým stylům a designům těchto podlah můžete svůj pokoj navrhnout podle individuálních nápadů a integrovat svůj osobní styl.

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ - INOVATIVNÍ KORKOVÉ PODLAHY PRO KOUPELNU

Pokud chcete položit podlahu, která má pozitivní dopad nejen na vás, ale také na životní prostředí, korkové podlahy jsou tím, co hledáte. Přírodní materiál se získává z kůry korkového dubu, který roste hlavně ve středomořské oblasti. Rostlinná tkáň sestává ze shluku buněk obsahujících plyn podobný vzduchu potažených několika překrývajícími se vrstvami celulózy a suberinu. Díky tomu získává korek své charakteristické vlastnosti, díky čemuž je odolný, pružný a také nepropustný pro vodu.

Korkové podlahy Cortex jsou skvělým příkladem kombinace výjimečného vzhledu a bezkonkurenční trvanlivosti. Jsou stejně přátelské k lidem a životnímu prostředí a také nabízejí různé možnosti designu vaší koupelny.

 

JE KOBEREC V KOUPELNĚ DOBRÁ IDEA?

Koberec v koupelně? Může to fungovat. Jediné, co musíte udělat, je vybrat ten správný. Měkký koberec s vysokým vlasem není samozřejmě vhodný pro pokládání ve vlhkých místnostech, ale v koupelně lze použít kamenné koberce. Skládají se z pravých kamenů, které jsou zabudovány do akrylové nebo epoxidové pryskyřice. Díky různým barvám a velikostem může jejich excentrický charakter vypadat pěkně ve většině koupelen. Pokud si však vyberete kamenný koberec, nejprve se ujistěte, že jste správně připravili stávající povrch. Povlak pak může být aplikován v různých tloušťkách vrstvy (obvykle od 6 do 12 mm).

 

DŘEVĚNÁ PODLAHA PRO PŘÍRODNÍ VZHLED

V minulosti bylo pokládání dřevěných podlah v koupelně nemožné. Díky moderním těsnicím technologiím, včetně ochranných těsnění, můžete nyní zakrýt svou koupelnu dřevěnými deskami. Materiál těchto podlah je nyní dobře chráněn proti otokům, takže se nemusíte starat o trvalé poškození, a to ani s větším rizikem vlhkosti. Profesionální instalace je zvláště důležitá. Současně by mělo být použito vodotěsné těsnění, aby byla zajištěna jednotná ochrana proti vlhkosti. To je velmi důležité.

Parkety od Paradoru dodají vaší koupelně zcela přirozené světlo a ohromí širokým výběrem vzorů. Možnosti designu nemají žádná omezení. Díky impregnaci proužků proniká do podlahy ještě méně vlhkosti, takže se nemusíte obávat poškození parket, a to ani při vysoké vlhkosti.

 

TAPETY V KOUPELNĚ – VODĚODOLNÉ, ODOLÁVAJÍCÍ VLHKOSTI

Je těžké tomu uvěřit, ale i tapetu lze nyní nainstalovat na stěnu koupelny. Existují speciální tapety, které jsou odolné vůči výkyvům vlhkosti, páry a vysokých teplot. Nemusíte odstraňovat staré obklady. Tapetu lze snadno vložit na dlaždice. Užijte si hladké a atraktivní stěny s alternativní tapetou pro vaši koupelnu.

Doufáme, že jsme byli schopni poskytnout několik nápadů, jak se vaše koupelna může změnit. Těšíme se na pomoc v projektu obnovy.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům