Close icon

TAPETY DO KUCHYNĚ A KOUPELNY – TAPETY, KTERÝM NEVADÍ VLHKOST

pátek 4. října 2019

Když přemýšlíte o dokonalé koupelně a kuchyni, představujete si módní obklady a spolehlivou funkčnost? V tomto případě doufáme, že po přečtení našeho příspěvku zjistíte, že tapeta je také vhodná do těchto místností. Mnoho různých tapetových modelů může proměnit vaši koupelnu v luxusní hotelovou wellness zónu a vytvořit dokonalou atmosféru ve vaší kuchyni pro relaxaci. Nemusíte tedy vždy vybírat kachličky, výběrem tapety získáte jedinečný styl a ušetříte peníze!

TAPETY DO KUCHYNĚ NEBO KOUPELNY - NA CO SE ZAMĚŘIT

Když si vyberete tapetu do kuchyně nebo koupelny, měli byste věnovat pozornost jejímu složení materiálů. V zásadě se rozlišuje mezi základnou a materiálem povrchu tapety. Již vybraný základ může rozhodnout o vzhledu a síle ve vlhké místnosti. Můžete si vybrat papír nebo netkanou tapetu. Materiál povrchu tapety nebo povlak také určuje, zda je tapeta vhodná pro instalaci do koupelny nebo kuchyně. Obecně se však nedoporučuje instalovat tapetu v oblasti, která má přímý styk s vodou.

 

KUCHYŇSKÁ A KOUPELNOVÁ PAPÍROVÁ TAPETA

Papírové tapety jsou velmi prodyšné a šetrné k životnímu prostředí. Papír se může při vysoké vlhkosti zvlnit a deformovat, protože nemá vysokou rozměrovou stabilitu. To je patrné již při tapetování, protože proužky papírových tapet mohou být nasáklé a mohou se snadno odtrhnout.

 

IDEÁLNÍ TAPETA PRO VLHKÉ PROSTŘEDÍ (netkané)

Na rozdíl od papíru je netkaná tapeta ideální pro instalaci do koupelny nebo kuchyně. Tapeta se základnou z netkané textilie zajišťuje propustnost vzduchu a páry a je velmi vodotěsná. Kromě toho je netkaná textilie rozměrově stabilní, díky čemuž si tapeta udržuje svůj tvar pod vlivem vodní páry a vlhkosti. Protože je materiál také velmi lehký, tapeta se neoddělí od zdi ani při vysoké vlhkosti.

 

VÝHODY VINYLU

Vinylový povlak může být aplikován na papír i na netkanou podložku. Netkaná tapeta s vinylovým povlakem je jednou z nejtvrdších a nejodolnějších tapet na trhu. Jeho zvláštní výhodou je, že tapeta je odolná proti drhnutí a stříkající vodě. Díky tomu je ideální zejména v kuchyni nebo koupelně.

TAPETY DO KOUPELNY – DĚKUJEME, ŽE VYTVÁŘÍTE PERFEKTNÍ ATMOSFÉRU VE VAŠÍ KOUPELNĚ

Když si vyberete tapetu ze správných materiálů, existuje mnoho vzorů a barev, které z vaší koupelny učiní lázeňskou zónu jako luxusní hotel. Vytvořte si místo, které vám dodá dobrou náladu z dříve funkčního prostoru. Různé vzory, barvy a struktury nabízejí široký výběr. Stačí si vybrat dekor, který vám poskytne maximální relaxaci. Téměř každý styl interiéru lze realizovat pomocí tapety z našeho internetového obchodu v koupelně.

Vyberte si moderní, přirozený vzhled a vykouzlete skandinávskou atmosféru nebo poskytněte exotický pocit díky moderním tapetám typu džungle. Po dokončení ranní koupele nebo sprchy začněte den s dobrým pocitem - tapety jsou perfektním řešením pro relaxační a vkusnou atmosféru v koupelně.

 

ČISTÁ EXOTIKA: KOUPELNOVÉ TAPETY PRO DOVOLENOU

Tropické tapety vám pomohou vytvořit malý ráj ve vaší koupelně. Exotické obrazy a květinové vzory zaručují atmosféru dovolené a jsou ideální pro relaxaci. Tapeta s palmami jako Tapeta 365193 Michalsky Living Dream Again připomíná moře a bílé písečné pláže a poskytuje další pomoc při vytváření příjemné nálady. Modernost při interpretaci geometrických kontrastů a poutavých palmových listů v letních barvách nebo jemných listů na bílém nebo krémovém pozadí - tapeta v exotickém stylu.

PŘÍRODNÍ VZHLED: URBAN A MODERN

Díky přirozenému vzhledu tapety můžete svou koupelnu učinit více než jen funkčním prostorem. Skandinávský styl lze úžasně implementovat pomocí kamenné nebo dřevěné tapety. Purismus a minimalismus, stejně jako světlé barvy, zajišťují klid a pohodovou atmosféru v koupelně. Styl Hygge nabízí klidné barevné spektrum a není jen pro obývací pokoj nebo ložnici. Dánský termín, který se v posledních letech stal absolutním trendem v designu interiéru, znamená harmonii a útulnost. Ty v koupelně přinesou přírodní tapety, jako například tapety 31991-1 A.S. Création Midlands. Při svíčkách je zajištěna útulná atmosféra i v tak uspořádané místnosti.

Kamenná tapeta do koupelny může být velmi moderním doplňkem. Konkrétní tapety z kolekce A.S. Tapeta Création Concrete & More nebo cihla promění vaši koupelnu v autentickou oázu pohody. Mírně tmavší kamenné tapety jsou elegantním kontrastem k jasným keramickým výrobkům. Kamenný vzhled připomíná kombinaci člověka a přírody v koupelně a vyzařuje přirozenost s nádechem elegance a městského kouzla.

 

ZÍSKEJTE MOŘE PROSTORŮ

Jednoduché mořské motivy nebo modely inspirované tímto prvkem jsou také velkým hitem. Dřevěné tapety jako tapeta Tapeta 368571 A.S. Création Il Decoro připomíná romantický večer v domě na pláži, upoutá pozornost každé koupelny. Klid do vašeho interiéru však přinese i klasická tapeta s pruhy nebo mořským tématem, jako jsou kotvy, lodě a kompasy, vlny a racci.

Modrá tapeta je intuitivní barva pro zdobení koupelny, pokud je odstín modré barvy spojen s vodou. Čerstvé pastelové odstíny poskytují mladistvý styl a dodávají eleganci. Diskrétní světle modrá připomínka mraků a oblohy je také skvělá pro dekorativní tapety v koupelně. Tapeta 366312 A.S. Création Linen Style krásně navržená ve vzoru s jeřábem bude krásnou ozdobou na vaší zdi.

KACHLOVÁ TAPETA: ALTERNATIVNÍ MOŽNOST

Instalace dlaždic je nákladná (v závislosti na materiálu) a může být velmi staromódní. Kachlová tapeta je ideální alternativou. V různých barevných variantách a ve všech tvarech a strukturách zaujme kachlová tapeta svým autentickým vzhledem a individuálním stylem. Připomíná to vitráže v orientálním asijském stylu. Tapeta 369231 Livingwalls Metropolitan Stories, vás zve na kreativní vaření lahodné pochoutky. Nechte svou kuchyni, aby se stala útulným místem, kam zveme přátele a příbuzné k vzájemnému vaření. Udělejte ze své kuchyně srdce vašeho bytu.

 

KUCHYŇSKÉ TAPETY - ROZMANITOST NÁVRHŮ

Kromě originální kachlové tapety nabízí náš katalog také mnoho dalších návrhů, které vykouzlí úžasnou atmosféru ve vaší kuchyni. Tapeta s květinovým motivem 527643 Rasch Barbara Home Collection přinese do vaší kuchyně neformální, útulnou atmosféru. Jednoduchá tapeta napodobující vzhled přírodního kamene nebo cihel je ideální do kuchyně a poskytuje moderní nádech. Mladistvý styl se také projevuje v geometrických tapetách v kuchyni. Trojúhelníkové vzory nebo tapety v retro stylu vytvářejí originální akcenty a poskytují skvělou atmosféru pro příjemný večer s přáteli.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům