SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

KORKOVÁ PODLAHA: PROČ JE VŽDY DOBRÝM ROZHODNUTÍM

středa 11. září 2019

Už jste se rozhodli, že korková podlaha je to, co potřebujete? Ale stále chcete vědět víc, než si ji koupíte? V tomto článku jsme pro vás shromáždili informace o korkové podlaze v 5 sekcích:

 

  • Složení a výroba
  • Výhody a nevýhody
  • Vzory
  • Značky
  • Pokládka a údržba

 

Po přečtení našeho příspěvku byste měli přesně vědět, co od korkové podlahy můžete očekávat!

KORKOVÁ PODLAHA - SLOŽENÍ A VÝROBA

Korkovou podlahu tvoří hlavně korek (izolační korková podložka, aglomerovaný korek, dekorativní vrstva). Tento 100% přírodní, recyklovatelný a biologicky rozložitelný materiál se shromažďuje z kůry korkového dubu, který byl poprvé objeven ve středomořské oblasti. Prvními výrobci korku byli - Portugalsko, Španělsko a Alžírsko. Korková podlaha může být také vybavena nosnou deskou HDF (pokud může být připnuta) a ochranným povrchem.

Kůra korkového dubu má zvláštní vlastnost: strom nemusí být řezán, aby získal korek, protože k jeho výrobě se používá pouze mrtvá stromová kůra. První osekávání se koná, když je strom starý 25 let. Pak bude korkový dub osekáván každých 9 let, vždy ručně a bez poškození vnitřní části regenerující kůru.

 

KORKOVÁ PODLAHA - PROBLÉMY A VÝHODY

Korek je materiál s nesčetnými vlastnostmi: jeho použití je speciální nejen v rámci výroby slavného korku, ale také při stavbě ekologických domů, nábytku, všeho příslušenství a dokonce se používá ve vesmírném průmyslu! Korková podlaha také těží z těchto úžasných vlastností, protože korek:

 

  • Poskytuje lepší tepelnou izolaci a ideální teplotu podlahy po celý rok.
  • Poskytuje komfort při poslechu díky zvukově izolačním vlastnostem.
  • Je kompatibilní s podlahovým vytápěním.
  • Korková podlaha je ekologická, protože strom se při sklizni korku neřeže.
  • Je příjemná při chůzi a snižuje napětí a únavu spojenou s chůzí.
  • Je ideální pro renovaci bytových domů, je odolný proti poškrábání, otlakům a nárazům.
  • Je odolný, může sloužit doma po několik desetiletí.
  • Korková podlaha je levnější než přírodní linoleum nebo dřevěné podlahy.
  • Konečně, je to skvělá volba pro lidi s alergiemi kvůli jejich hypoalergenním vlastnostem.

 

Korek má jednu malou nevýhodu - není určen k instalaci ve vlhkých místnostech (koupelna a kuchyň), pokud má podlaha podpěrnou desku HDF.

 

KORKOVÁ PODLAHA - NÁVRHY

Možná si myslíte, že korkové podlahy jsou omezeny na estetiku korkové desky... to ovšem není pravda! Korek přijímá různé vzory, velmi homogenní i rustikální, mlhavé nebo lineární. A v rámci barev nabízí korek bílou, béžovou, zlatou nebo oranžovou barvu. Díky tomu si můžete vybrat mezi mnoha druhy přírodních a teplých dekorací.

Pokud vám záleží pouze na vlastnostech korku, a nikoli na jeho designu, můžete také jít na výrobky se systémem kliknutí od společnosti Cortex, který kombinuje přírodní výhody korku a vinylu a nabízí vzory napodobující dřevěné a kamenné podlahy.

KORKOVÉ PODLAHY - ZNAČKY

Cortex je rodinná společnost založená v roce 1986 v Německu. Dnes je jedním z předních výrobců korkových podlah a prvotřídních nátěrů s korkovou technologií (Corktech). Tato úžasná značka zdůrazňuje původní vlastnosti korku ve svých výrobcích a nabízí širokou škálu řešení pro renovaci již od 551 CZK / m². Základem Cortexu je dokonalá kvalita, využívání obnovitelných přírodních zdrojů a dobré životní podmínky uživatelů. Rychle objevte všechny korkové podlahy v našem internetovém obchodě!

KORKOVÉ PODLAHY - ÚPRAVA A ÚDRŽBA

V závislosti na výrobci a produktu může být korková podlaha lepena nebo fixována (nosná deska HDF má zacvakávací systém).

Kromě toho není nic jednoduššího než udržovat korkovou podlahu. Korková podlaha s povrchovou úpravou vyžaduje pouze běžné čištění nebo pravidelné vysávání a občas vytírání (vylisovaná, v případě potřeby s přidáním saponátu).

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům