Close icon

VINYLOVÁ PODLAHA S CLICK SYSTÉMEM – TIPY A TRIKY PRO POUŽITÍ VINYL LAMINÁTŮ

pátek 14. června 2019

Ti, kteří se zabývají instalací podlahy, která nezpůsobuje žádné problémy, přemýšlejí pouze o mechanismu zakliknutí. Co ale musíte vzít v úvahu při přípravě na montáž a samotný proces montáže? V tomto blogu se touto problematikou budeme zabývat a navrhneme, co je třeba zvážit, abyste mohli plně realizovat celý design podlah. Vinylová podlaha s click systémem je ideálním řešením pro domácí kutily.

KLASICKÝ CLICK MECHANISMUS - VYSVĚTLENÍ NA PŘÍKLADU WINEO CLICK 400

Existují různé způsoby, jak položit vinylový laminát. Nejoblíbenější západkový mechanismus se vyznačuje tím, že se jedná o pákový mechanismus mezi dvěma sousedními panely. Například Wineo click 400. Zvláštní pozornost je třeba věnovat nastavení vinylové podlahy v pravém úhlu a nepoškození spoje. Jedna z desek je jemně zatlačena, dokud neodpovídá druhé. Po dosažení konce skládané řady musí být poslední podlahová deska obvykle zkrácena na délku.

 

PRVNÍ KROKY K INSTALACI

Tarkett Starfloor Click 30 "Cerused Oak Brown"

Než vůbec začnete, musíte se připravit na práci s novou vinylovou podlahou. Především je důležité umístit desky pro aklimatizaci ve vybrané místnosti 24 hodin před plánovanou instalací. Pokud je uložíte v garáži nebo na podobně chladném místě a začnete ihned z tohoto místa renovaci, může dojít k nevzhlednému poškození vinylového laminátu. Vzhledem k tomu, že podlaha PVC se při dodávce tepla mírně rozpíná, může prasknout, pokud není dostatečně zvyklá na pokojovou teplotu. Proto se ujistěte, že jste vinyl připravili tak, aby se mohl přizpůsobit teplotě. Nejlepší je uspořádat panely vedle sebe v malých hromádkách, takže mají dostatek místa pro rozšíření na maximální velikost.

 

MATERIÁLY PRO OPTIMÁLNÍ ÚPRAVU VINYL PANELŮ

Abychom se nemuseli obávat, že by se v poslední chvíli renovace podlahy něco pokazilo, shrneme zde všechny informace o nezbytných položkách pro montáž, vinylový laminát vyžaduje pouze několik nástrojů. K řezání desek potřebujete nůž. To vám umožní nastavit panely na požadovanou délku a uspořádat je v rozích místnosti. Kromě toho byste měli mít na dosah gumové kladivo. Díky jemnému poklepání se desky dokonale spojí. Je také důležité, aby se jednalo o kladivo z pružného materiálu, jinak hrozí nebezpečí poškození vinylu s click systémem. Pravítko s úhloměrem a skládání pomáhají korigovat velikost desek během řezání a nastavení.

Wineo 400 Wood Multi-Layer "Embrance Oak Grey"

VINYLOVÁ PODLAHA S CLICK SYSTÉMEM – VÝBĚR SPRÁVNÉHO TYPU

Pokud je vinylová podlaha s click systémem položena na nerovném povrchu, je důležité se ujistit, že jste pro něj vybrali správný typ. Díky zesílené opěrné desce mohou být některé vinyly snadno položeny na nepravidelné povrchy, jiné nejsou. Při nákupu je důležité tomu věnovat pozornost. V opačném případě se doporučuje před pokládkou podlahu narovnat. V každém případě je třeba dbát na to, aby podklad byl bez nečistot, malých částic nebo předmětů.

 

DÁVEJTE POZOR NA SVĚTLO

Pro dosažení optimálního vzhledu podlahy zvažte rozsah světla v místnosti. Panely by měly být položeny delší stranou směrem k dopadu světla. Poskytují tak harmoničtější atmosféru.

 

ODSTRANĚNÍ OCHRANNÉHO FILMU Z PANELU

Pokud má podlahová deska fólii, odstraňte ji během instalace kus po kusu. Panely by měly být položeny na podlahu bez fólie. Začněte tím, že nejprve vyjmete pouze jeden list filmu najednou, a pak se na něj umístí vinylová podlaha s click systémem. Zbývající část panelu je proto chráněna před poškozením a nečistotami, dokud na ni nepoložíte vinyl laminát.

 

TAKTO PŘIPRAVENI ZAČNĚTE S INSTALACÍ

Nyní můžete začít pokládat click vinyl. Než však desky posunete na okraj stěny, nezapomeňte v každém směru ponechat malou mezeru. Aby se dosáhlo rovnoměrné vzdálenosti od všech stran, mohou být upevněny distanční vložky, ale také zbytky, které vznikly při řezání vinylových podlah, ty jsou pro tento účel ideální. Aby nedošlo k vytvoření velkého posunu v první řadě, stojí za to první a druhou řadu. Chcete-li to provést, posuňte dlouhou stranu desky o 30 stupňů dopředu a lehce stiskněte. Potom je v prvním řádku umístěn další panel. Je důležité, že na krátké straně blokujete podlahovou desku shora, použijte k tomu gumovou paličku. Několik tahů v konektoru stačí k zaklapnutí vinylu. Opakujte, dokud nepokryjete celou místnost vinylovým laminátem. Pokládání nikdy nebylo tak snadné!

Gerflor Senso Lock 20 "0675 Wood 2"

DROP-DOWN LAMINÁTOVÁ INSTALACE - PŘÍKLADY GERFLOR SENSO CLICK PREMIUM!

Ještě jednodušší způsob, než je popsáno výše, nabízí click vinyl od firmy Gerflor. Vyvinul rozevírací systém, který usnadňuje umístění vinylové podlahy. Stojí za zmínku, že click vinyl může být přesunut v obou směrech díky své vysoké flexibilitě. Díky jednoduchému lineárnímu zajištění panelů je směr montáže neutrální. Tento mechanismus je mnohem rychlejší, protože úhel desek proti sobě během instalace již nehraje žádnou roli. Celek lze provést pouze intuitivně. Další výhodou je, že chyby lze snadno kompenzovat opětovným zvednutím desek. Instalace není omezena a lze snadno namontovat i obtížná místa.

 

CO DOPORUČUJE BRICOFLOR?

Pokud chcete, aby Vaše práce byla snazší bez obav o špatnou kvalitu, nejlepší volba bude vinylová podlaha  click systémem od Gerfloru. Jednoduchá vývojová technika je naším jasným favoritem z hlediska pokládání vinylu. I laik může dosáhnout nejlepších výsledků a vytvořit optimální prostor. Instalace je ještě jednodušší a také poskytuje delší výkon. Jednotlivé prvky lze snadno odstranit. Jsou umístěny svisle nad sebou a poklepány měkkým gumovým kladivem.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům