Close icon

BRICOFLOR MEETS FORBO – NOVÉ VINYLOVÉ TRENDY 2020

středa 5. června 2019

Tým společnosti BICOFLOR nedávno navštívil holandský závod Forbo Flooring GmbH. Během tréninku se naši kolegové naučili hodně o nových designových podlahách pro domácnost a bydlení a bavili se vzrušujícím a informativním rozhovorem s hlavní designérkou Dorothé Kessels. Samozřejmě, nechceme vás připravit o četné dojmy z této návštěvy.

 

Forbo Flooring GmbH je švýcarský výrobce podlahových krytin a stavebních lepidel mezinárodního významu. Společnost má 24 výrobních a prodejních míst, včetně Coevordenu na německo-holandské hranici. Rozsáhlé portfolio produktů zahrnuje linoleum a kobercové dlaždice, velur Flotex, produkty Coral slip-on a v neposlední řadě vysoce kvalitní vinylové podlahy.

 

TOP-SECRET: ZDE JSOU VINYLOVÉ TRENDY 2020

Forbo Allura Commercial "Charcoal Concrete"

V rámci školení byli hosté z Wuppertalu intenzivně seznámeni s nejnovější kolekcí Forbo Allura Luxury Vinyl Tiles, která bude oficiálně zveřejněna příští rok. Vynikající a prvotřídní sortiment zahrnuje vinylové podlahy v každém představitelném konstrukčním a instalačním systému. Zvláštnost: Odborník poprvé nabízí také modely s netypickými rozměry ve velikosti 182 x 32 cm. Celkově je Forbo Vinyl dostupný v mnoha formátech. Dorothé Kessels, vedoucí designu vinylu u Forbo Flooring, se podělila o své myšlenky a představy o vytvoření kolekce Forbo Allura LVT se zvědavými hosty. Řekla, že dává přednost inspiraci pro nové tvary a barvy při cestování v různých kulturách, při přírodních výletech, při čtení, při návštěvě muzeí nebo na internetu. Pro nejnovější kolekci designových podlah byla ohromena skandinávskými vlivy a asijskými motivy, což se odráží v přírodních materiálech ve formě dřeva, keramiky a kamene.

 

NÁDHERNÝ DESIGN KOMBINOVANÝ S VYSOKÝMI TECHNOLOGIAMI

Zbrusu nová kolekce Forbo Allura LVT byla vyvinuta mezinárodním týmem designérů, a proto má nezaměnitelný vzhled. 14 samostatných reliéfních struktur prken a dlažeb vypadá klamně reálně díky zpětnému získání přírodních textur. Autentičnost je také patrná v pocitu chůze, protože vinylové podlahy mají na povrchu dekorační otisk, který reprodukuje každý detail zrna a uzlů v tištěném obraze přesně a brilantně. Rozměrově stabilní povrchová vrstva nabízí optimální ochranu proti namáhání. Navíc povrchová úprava PUR povrchu usnadňuje čištění a péči a šetří spotřebiteli spoustu času a peněz.

Kromě toho mají vinylové podlahy vyšší rozměrovou stabilitu a flexibilitu. Aby bylo možné tyto vlastnosti zaručit, používá Forbo namísto konvenční optické sítě vysoce kvalitní skleněné rouno. Tím je zajištěno, že klikové vinyly mohou být instalovány prakticky na jakémkoli místě, dokonce i pod okny od podlahy ke stropu, a dokonce i v zimní zahradě.

VÝROBA S OHLEDEM NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Vinylová podlaha Forbo obsahuje až 45% recyklovaného materiálu v základním nátěru. Všechny vinylové výrobky v maximální možné míře splňují současné a budoucí požadavky nařízení REACH pro chemické látky. Všechny vinylové podlahy jsou vyráběny v Nizozemsku a díky efektivnímu systému environmentálního managementu se každý den šetří více CO2!

Forbo stále více využívá přirozenější "organická změkčovadla", která mohou do jednoho roku znovu růst.

KREATIVNÍ SRDCE FORBO - SETKÁNÍ S DESIGNÉRY

Po nahlédnutí do produkce jsme šli do studia designérky Dorothé Kessels.

Paní Kessels byla k účastníkům školení velmi otevřená a přátelská a odpovídala na četné otázky. Jeden z nich zní: "Jak vypadá dům designéra?" Upřímná odpověď pak vycházela ze skutečnosti, že vedoucí designu vlastní tři domy a jejich design závisí pouze na životním prostředí. Takže jeden z jejich domů je velmi malý, minimalistický a pohodlný, zatímco ostatní jsou poměrně velké a barevné.

V reakci na poptávku zákazníků v roce 2019, Dorothé Kessels odhalila, že rustikální návrhy s reliéfními a dubovými dekory byly obzvláště v módě. Vizuálně zákazníci hledají co nejmenší počet opakování vzoru a vysokou hustotu textur. Obecně se v budoucích projektech nesnaží vypadat příliš odlišně. Návrhářka ráda sleduje trendy a díky pozorování a detailní a pečlivé analýze může vytvářet prognózy pro budoucí sbírky a projekty.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům