Close icon

TAPETY – VŠEOBECNÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠE STĚNY

čtvrtek 2. května 2019

Mnoho trendů týkajících se interiérového designu rychle přichází a odchází, ale je těžké si představit „konstantní“ módu pro interiérový design. Tapety ve svislých pruzích jsou v posledních letech oblíbeným dekorativním vzorem stěn. Vděčí za svou slávu především optickému efektu, který lze snadno doplnit dalšími vzory nebo barvami. V dnešním blogu vám ukážeme různé typy pruhovaných tapet a také vysvětlíme, jak je nejlépe použít na stěnách pokojů.

PROSTŘEDNICTVÍM PRUHŮ OPTICKÁ ZMĚNA INTERIÉRU

Ve skutečnosti lze pruhovanou tapetu rozdělit do tří hlavních skupin. Pásy mohou být horizontální, vertikální nebo diagonální. Možným řešením je také použití tapety se svislými pruhy v úhlu 90 °, díky čemuž získáme vodorovné pruhy na stěně. Svislé čáry se zdají být vyšší a také opticky zúžené. Stěny s vodorovnými pruhy se naopak zdají být širší a nižší. Diagonální vzor poskytne každému pokoji hravý charakter v moderním stylu. V případě velkých místností je můžete použít na svislé i vodorovné pruhy. U menších místností se doporučuje, aby stěny byly opatřeny úzkými svislými pruhy, aby se opticky rozšířily, ale za žádných okolností je opticky nesníží.

 

KTEROU VERZI TAPETY VYUŽÍT NA VAŠÍ ZDI?

Tapeta Rasch Cato

V současné době je výběr vzorů a barev pro tapety větší než kdy jindy. Dokonce i jednoduché pruhované tapety jsou k dispozici v nesčetných verzích. Takže si můžete být jisti, že najdete dekor, který vyhovuje vašim potřebám. Linky na stěnách jsou zajímavé, často díky zajímavým barvám, ale i kombinací různých tlouštěk pásů.

 

 

Široké, běžné pruhy se nazývají "blokové tyče". Obvykle jsou dvoubarevné, mají jednotnou strukturu a vytvářejí moderní efekt v místnosti. V závislosti na barvě, kterou dáváte přednost, se podívejte na klasiku jako je 56003-2 A.S. Création Essentials. Nicméně, pokud dáváte přednost přilákání pozornosti návštěvníků, černobílé tapety 32990-5 určitě zaujmou každého. Nezapomeňte se vyhnout kombinování pásů bloků s jinými stejně expresivními vzory stěn.

 

Delikátní pásy stejné šířky se nazývají "pruhy". Na rozdíl od blokových tyčí perfektně ladí s jinými motivy a vzory. Žebrované tapety, jako je 32804-5 Esprit Home Esprit 12, mohou být použity pro téměř jakýkoliv interiér díky jejich minimálnímu a elegantnímu charakteru. Nástěnné dekorace s pruhy různých tlouštěk se vyznačují moderností a dynamikou. Umožní vám vnést do interiéru uvolněnou atmosféru.

 

VĚTŠÍ HRAVOST PŘEDSTAVUJÍ ZAKŘIVENÉ TAPETY

Tapeta Rasch Cato

Vzor stěnových tapet nelze vytvořit pouze střídavými kombinacemi různých barev. Důkazem toho jsou tapety jako 32765-2 Esprit Home Esprit 12 nebo 32585-4 A.S. Création Fiore, skládající se z geometrických tvarů a křivek. Zakřivené pruhy jsou zvláště přesvědčivé v moderně zařízených apartmánech.

 

S vlnitým vzorem tapet dodáte svým pokojům útulnou atmosféru. Pruhované tapety s geometrickými tvary jsou vhodné zejména pro zdobení dětského pokoje. Pokud vám však záleží na zachování přirozeného kouzla vašeho interiéru, bude tato tapeta s dřevěným motivem pro vás tím pravým řešením.

 

KTEROU BARVU A STYL ZVOLIT?

Pokud jde o barvu, pruhovaná tapeta nemá prakticky žádná omezení. Můžete si vybrat vzor ze dvou kontrastních barev, které dodají vašemu interiéru silný akcent. Můžete si také vybrat tapetu s pruhy v harmonických barvách - mají uklidňující účinek a lze je snadno kombinovat s jinými dekoracemi. Zvláště nápadné jsou vzory kombinující mnoho barev. Vyzařují pozitivní energii, což je důvod, proč jsou také skvělou volbou pro uspořádání herního koutku pro vaše dítě.

 

Pokud hledáte dekorace na zeď ve stylu Glamour, podívejte se na sbírku A. S. Création Bling Bling pruhované tapety v třpytivých barvách a s expresivními vzory, dávají pocit pravého luxusu. Zajímavým řešením je také pruhovaná tapeta v kombinaci s dalšími silnými vzory, jako jsou například květiny. Pásy v tomto případě tvoří "rám" hlavního motivu a zdůrazňují jeho účinek.

 

VYBRANÉ POKOJE V OBLÍBENÝCH TAPETÁCH

Než si koupíte pruhované tapety, měli byste nejprve analyzovat optické efekty, kterých můžete dosáhnout. V závislosti na vašich preferencích vyberte směr a tloušťku proužků. Doporučuje se také přizpůsobit barvy interiérového designu jeho oblasti použití: teplé a energetické odstíny, jako je žlutá a oranžová, jsou ideální pro jídelnu nebo obývací pokoj. Živé barvy, jako je zelená a modrá pro relaxaci a soustředění, jsou ideální pro ložnici nebo kancelář.

Tapeta A.S. Creation Del Sol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nezapomeňte na barvu svého nábytku. Stojí za to vyhnout se příliš vysokým kontrastům v barvách mezi nimi a stěnami, protože pruhovaná tapeta dává velmi charakteristický vzhled místnosti a taková kombinace může být problematická. Doporučujeme také hrát si s pruhovanými tapetami. Nejlepších vizuálních efektů lze dosáhnout použitím pruhované tapety pouze na jednu stěnu v místnosti, přičemž zbývající stěny zůstanou v plné barvě. Pokud hledáte pruhovanou tapetu ve světlé místnosti s velkými okny, zkontrolujte pokyny výrobce týkající se její odolnosti vůči světlu předem. Zajištění trvanlivosti barvy vám umožní užívat si dekorace na zeď po mnoho let.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům