SALE: Až 70% sleva na mnoho kategorií!

Unfortunately, we are currently experiencing technical problems with our product pages. We are working on a fix, we estimate that it will be fixed by 17:00.

Close icon

Dlažba do koupelny: Jaký laminát vybrat?

úterý 18. září 2018

Laminát je zpravidla složený z několika materiálů, které tvoří vícevrstvou konstrukci. Součástí bývá často pevná HDF deska a horní vrstva pak nese potah tištěného papíru s designem. Taková horní vrstva však není vhodná pro mokré ani vlhké prostory. Z toho je asi patrné, že běžný laminát se do kuchyně nebo koupelny prostě nepokládá. Dokonce i rutinní čištění takové podlahy musí být prováděné v podstatě jen na sucho. Mokro krytina prostě nesnesla. Věděli jste ale, že dnes existuje také vodotěsná laminátová podlaha? A takový laminát je naprosto vynikající řešení pro koupelnové podlahy.

Společnostmi, které nabízejí tyto přelomové laminátové podlahy, jsou BerryAlloc a Quick-Step. Obě přicházejí na trh s kolekcemi, které se pyšní speciální vodoodpudivou vrstvou. Ta se postará o to, že voda nemůže za řádných okolností proniknout do podlahy. Tyto řady s voděodolným laminátem jsou proto vhodné pro Vaši koupelnu, kuchyň nebo třeba prádelnu. A nebojte se, to, že je něco funkční, neznamená, že ztrácí na atraktivitě. Laminátové podlahy mají krásné dřevěné dekory v různých odstínech a jsou vhodné do každé místnosti Vašeho domu. Také pokládka zaznamenala velký vývoj, obě firmy používají vlastní click systém, který Vám při položení podlahy výrazně zjednoduší a zrychlí práci.

BerryAlloc laminát

BerryAlloc RIviera "62000170 Dub Chalet"

Společnost BerryAlloc nabízí módní a čistou Skandinávskou bílou, krásné Teakové dřevo, ale i tmavé zbarvení Rialtos černým matným vzhledem. Těmito oblíbenými dekory se může pochlubit populární kolekce BerryAlloc Riviera, kterou lze zhodnotit jako skvělý všestranný a různorodý přírůstek mezi laminátové podlahy. Panely z této kolekce jsou k dispozici v osmnácti dřevěných modelech, které se vyznačují zejména příjemným zrnitým povrchem, jež působí zvlášť autenticky. Další předností tohoto laminátu je, že nemá žádné zkosené hrany, a tak si jeho pokládkou opticky zvětšíte jakýkoli prostor. Mezi další technické přednosti vedle voděodolnosti patří ohnivzdornost, protiskluznost či vhodnost použití pod kolečkovými židlemi, a tudíž v komerčním sektoru.

Quick-Step laminát

Quick-Step Impressive Ultra "IMU1847 Dub klasický béžový"

Laminátová podlaha od belgického výrobce Quick-Step je ve světě považovaná za opravdu profesionální produkt. Přední producent na trh s krytinami přináší hned dvě kolekce, které jsou voděodolné. Základní verzi Quick-Step Impressive ještě posunuli a vytvořili Quick-Step Impressive Ultra. Obě dvě pak obsahují šestnáct stejných designů, rozdíl je pouze v celkové tloušťce prken. Varianta Ultra má zesílenou konstrukci z 8 na 12 mm. Výsledkem toho je, že se lépe hodí do prostor s vysokým provozem. Zatímco, třída zátěže základní verze je 32, Ultra je klasifikovaná do užitné třídy 33. Ačkoli se může zdát, že má firma Quick-Step v nabídce méně barev oproti konkurentům, stále udržuje velké rozpětí, z něhož si snadno vyberete to pravé pro Vás. Zvýšenou odolnost vůči poškrábání a oděru zajišťuje technologie Scratch Guard, vhodnost instalace do vlhkých prostor pak HydroSeal Coating.

 

Laminát však není jediné řešení dlažby do koupelny

Zatímco laminátové podlahy a jejich používání ve vlhkých prostorech je teprve na vzestupu, ve většině koupelen najdete klasickou koupelnovou dlažbu. Velký výběr dlažeb nejen do koupelny najdete například na webu a-keramika.cz. Inspirujte se.

Doufáme, že informace, jaký laminát zvolit při výběru podlahy do koupelny, byly užitečné. Pokud hledáte vhodnou variantu pro Vaše prostory, mrkněte do našeho online obchodu a objevte prvotřídní sbírky populárních výrobců Quick-Step nebo BerryAlloc.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

 

Zpět k příspěvkům