Close icon

KOMBINACE TAPET – NAŠE NÁPADY PRO TVOŘIVÝ DESIGN INTERIÉRU

úterý 6. dubna 2021

Různé stěny místnosti nemusí být nutně zdobeny stejnou tapetou. Můžete například navzájem vytvořit různé kombinace tapet tak, aby byly poutavé tapety se vzory opticky vyváženy monochromatickými dekory nebo aby naopak jednoduché tapety dostaly zajímavý nádech kombinací s vzorovanou tapetou. Tímto způsobem můžete svému zařízení dát něco speciálního a položit základy moderního a stylového interiérového designu.

KOMBINACE TAPET MODERNĚ A VE STYLU

Tapeta 333712 Architects Paper Alpha

Při navrhování stěny nemusíte vybírat design a zdobit ním všechny stěny místnosti. Místo toho můžete kreativně vypustit páru s designem a navzájem kombinovat různé dekory, abyste vytvořili individuální výtvor. K tomu si můžete vybrat z mnoha možností. Můžete se tedy jednoduše rozhodnout pro dvě nebo více černobílých tapet ve stylových odstínech a navzájem je kombinovat tak, aby vznikl harmonický celkový obraz. Alternativně můžete barevné vzory opticky kompenzovat pomocí odpovídající obyčejné tapety, aby Vaše stěny nevypadaly příliš přeplněně. Pokud chcete, aby to bylo velmi poutavé, můžete samozřejmě také navzájem kombinovat různé tapety se vzorem a vytvořit tak barevnou směs vzorů.

 

KOMBINUJTE RŮZNÉ JEDNODUCHÉ TAPETY NAVZÁJEM

Tapeta 341392 A.S. Création Scandinavian Style

Nemůžete se rozhodnout mezi naší širokou škálou stylových obyčejných tapet? Pak si jich vyberte několik! Jednoduše vyberte dvě nebo více tapet ve Vašich oblíbených barvách a zkombinujte je navzájem. Můžete například kombinovat tmavou tapetu v černé, antracitové nebo tmavě modré barvě s dekorem v jemné barvě, jako je bílá, béžová nebo krémová, aby vznikl vzrušující kontrast. Pro obzvláště harmonický design stěny můžete také zvolit dvě tapety ve stejné barevné škále, ale s různými odstíny, například tmavě modrá tapeta, která je zakončena světle modrým dekorem, nebo tapeta v béžové barvě kombinovaná s přírodním odstínem země. Pokud chcete svou zeď proměnit v barevný poutač, jsou samozřejmě vhodné také dvě tapety v intenzivních barvách, jako je červená, růžová, oranžová nebo zelená.

 

KOMBINACE TAPET V RŮZNÝCH STYLECH

Tapeta 364851 A.S. Création Authentic Walls 2

Pokud je pro Vás kompletní design stěny se vzorovanými tapetami příliš velkým soustem, pak můžete například jednu zeď vyzdobit tapetou se vzorem a zbývající stěny vyzdobit jednoduchou obyčejnou tapetou, aby design stěny nevypadal příliš přeplněně a oko-poutavý vzhled tapety je díky jednoduchosti jednobarevných tapet kompenzován. Nebo naopak - můžete použít obyčejnou tapetu, která jistě bude ladit s vzorovanou tapetou a opticky prostor vylepší. Pro obzvláště harmonický design stěny můžete jednoduše vybrat jednobarevnou tapetu v barvě, která je zahrnuta ve vzorované tapetě, aby byl vytvořen soudržný celkový obraz. Můžete se vrátit k široké škále vzorovaných tapet, takže určitě najdete perfektní tapetu pro Vaše osobní nápady. Můžete se například rozhodnout pro jarní květinovou tapetu nebo zvolit tapetu s geometrickým nebo grafickým vzorem a opticky ji vyvážit barevně sladěnou obyčejnou tapetou.

 

KOMBINACE TAPET - JEDNOBAREVNÁ TAPETA S KVĚTINOVOU TAPETOU ZABEZPEČUJÍCÍ JARO

Pro pocit teplejšího počasí můžete například zvolit hravou květinovou tapetu a zkombinovat ji s obyčejnou tapetou v jemném odstínu, aby se domů mohla nasunout jarní nálada a vizuálně zahřát Váš interiér. Jarní květinové vzory si přijdou na své, když je vyvážíte sladěnou tapetou v jednotné barvě, která podtrhne barevný design květinové tapety.

GEOMETRICKÉ VZORY A KOMBINACE TAPET S JEDNODUCHOU TAPETOU

S tapetou s geometrickým vzorem můžete dát svému prostoru vnitřní strukturu a pořádek. Zejména pokud to zkombinujete s jednobarevnou tapetou v odpovídajícím odstínu, vytvoříte harmonii v designu místnosti a položíte základ pro ucelený celkový obraz v interiéru. Kromě toho lze geometrické vzory kombinovat různými způsoby, takže nejste omezeni designem svého pokoje.

 

ZMĚNTE SVÉ STĚNY DÍKY VZRUŠUJÍCÍM VZORŮM

Tapeta 362975 Livingwalls Cozz

Pokud dáváte přednost poutavějšímu a rozmanitějšímu designu stěn, můžete si samozřejmě také vybrat různé ukázkové tapety, vzájemně je kombinovat a při nastavování kreativně vypustit páru. Pruhované tapety a tapety s tečkami jsou zvláště vhodné pro kombinaci vzorované tapety s jiným vzorovaným obkladem stěny. Můžete si to vybrat například v barevném schématu, které je také zahrnuto v jiné tapetě se vzorem. Díky tomu směs vzorů nebude opticky příliš intenzivní. Pro hravý dotek můžete například zkombinovat dvě tapety s květinovým vzorem.

 

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

 

Zpět k příspěvkům