Close icon

Vinylová podlaha do koupelny – technické vlastnosti ideální pro koupelny

středa 13. listopadu 2019

Pokud jde o renovaci koupelny, podlaha má jednu z nejvíce transformačních schopností. Přestože na trhu existuje mnoho stylových možností, jen několik druhů podlah může poskytnout optimální praktičnost. V tomto blogovém příspěvku Vám vysvětlíme technické vlastnosti, díky nimž je luxusní vinylová podlaha do koupelny tou nejlepší volbou. A také proč vinylové podlahy představují ideálního partnera pro renovaci.

Díky rokům zdokonalování ve výrobním procesu je nyní vinyl kvalitnější, odolnější a stylovější než kdy jindy. Jeho výhody sahají od voděodolných vlastností, až po silnější ochranné povlaky.

Voděodolné provedení s cílem uspokojit ty nejnáročnější požadavky ve vaší domácnosti

Ter Hürne PerForm Stone Choice "Stone Monaco Anthracite"

V případě vinylové podlahy do koupelny jdou výkon a styl ruku v ruce. Jedním z hlavních důvodů, proč jsou luxusní vinylové dlaždice ideální pro vlhké místnosti, je plastová povaha, která vytváří vodotěsné vlastnosti nesrovnatelné s ostatními. I když jsou některé lamináty ošetřeny povrchovou vrstvou odolnou proti vodě, každé zvýšené vystavení únikům vody může způsobit zadržování vlhkosti a poškození. V porovnání s vodotěsnými laminátovými podlahami nebo vinylovými podlahovými rolemi jsou luxusní vinylové desky a dlaždice vynikající, pokud jde o odolnost a robustnost. Vezměte si například kolekci Ter Hürne PerForm, tato prvotřídní řada vinylové podlahové krytiny se vyznačuje pevnou nosnou deskou, která jí umožňuje udržovat silnou rozměrovou stabilitu i při velkých teplotních výkyvech a vystavení vlhkému prostředí.

ZÁMKOVÉ VINYLOVÉ DLAŽBY JSOU VYJÍMEČNĚ SNADNÉ PRO  INSTALACI - DOKONCE I PŘES STARÉ KERAMICKÉ KRYTINY

Existuje několik způsobů jak položit vinylovou podlahu. Mezi způsoby pokládky vinylové podlahy patří lepení vinylu, pokládaní samoležících vinylových dílců a pokládka pomocí zámkových spojůLepená vinylová podlaha má výhodu trvalého a silného přilepení k povrchu. Samoležící dílce umožnují rychlý a jednoduchý proces pokládání. Pokud ale při samopokládce podlahy očekáváte optimální výsledek, pak je zámková vinylová podlaha ideálním partnerem pro vaši renovaci. Zámkové vinylové dlaždice se vyznačují integrovanou technologií click, která sníží čas potřebný na rekonstrukci vaší koupelny na polovinu. V případě použití podlah se zámkovým spojem není potřeba žádného speciální vybavení, dokonce ani lepidla! Pokládka vinylové podlahy je velmi jednoduchá.

Další velkou výhodou zejména tuhých vinylových podlah, je schopnost udržovat silný a konzistentní tvar, což znamená, že můžete své nové vinylové krytiny pokládat na staré keramické dlaždice bez obav z nerovného povrchu.

Protiskluzové podlahy s přídavným ochranným nátěrem

Wineo 800 Stone XL | Click Vinyl "White Marble"

Vinylové podlahy s ohraným povrhem jsou velkým přínosem především do koupelny. Díky povrchové úpravě PUR, která je poslední ochrannou vrstvou nanesenou na nášlapné vrstvě, se vinylové podlahové dlaždice mimořádně snadno čistí pomocí domácích čisticích prostředků. Možnost snadného čištění,  je zvláště ideální pro koupelny, protože vyžadují pravidelné čištění a údržbu. Mnoho luxusních vinylových podlah má navíc protiskluzový povrch. To zajišťuje, že vaše vinylová podlaha v koupelně je pro Vás a vaši rodinu bezpečná a nehrozí možnost uklouznutí.

IZOLACE TEPLA A AKUSTICKÉ VLASTNOSTI VINYLOVÉ PODLAHY

Vinylové podlahy mají vynikající tepelnou vodivost, díky čemuž je vinylová podlaha ideální pro instalaci na podlahové topení. To vytváří luxusní pocit pohodlí a tepla pro vaše nohy, zejména v chladných zimních měsících. Další výhodu vinylové podlahy jsou její skvělé akustické vlastnosti. V závislosti na zvukové izolační vrstvě mají některé vinylové podlahy schopnost redukovat zvukové stopy až o 18 dB.

KRÁSNÉ IMITACE DŘEVA A KAMENŮ

Gerflor Senso Lock 20 "0672 Stone 2"

Gerflor Senso Lock 20 "0672 Stone 2"

Je zřejmé, že existuje mnoho technických prvků, díky nimž se luxusní vinylové podlahy skvěle hodí do koupelen. Velmi důležitý je ale i vzhled. Je pochopitelné, že si chceme náš domov upravit tak, aby odpovídal naším představám a vkusu. S ohledem na to vinylové podlahy přicházejí v obrovském množství stylů a barev, což nám dává možnost dotvářet atmosféru vhodnou pro naši domácnost. Vinylové desky a dlaždice jsou vybavené sofistikovanými technikami ražby a jejich provedení sahá od přírodních dřevěných vzorů, až po krásné rustikální vzory. Možnosti jsou nekonečné, což vám umožní využít svou kreativitu k návrhu koupelny vašich snů.

VINYLOVÁ PODLAHA DO KOUPELNY K DISPOZICI V BRICOFLORU

Doufáme, že jsme Vás přesvědčili o tom, proč je vinylová podlaha pro koupelny,  jedním z nejvíce doporučovaných produktů na trhu. Prohlédněte si řadu kolekcí podlahových krytin z vinylu, které jsou k dispozici v BRICOFLOR, a nechte se inspirovat obrovským množstvím možností designu!

Pokud máte jakékoli dotazy týkající se některého z těchto sortimentu nebo hledáte radu, obraťte se na naše odborníky telefonicky, e-mailem nebo jednoduše vyplňte náš kontaktní formulář a náš tým Vám ochotně pomůže.

Zpět k příspěvkům