Close icon

PODLAHY V DŘEVĚNÉM VZHLEDU JAKO ALTERNATIVA K PARKETÁM

čtvrtek 2. července 2020

Chtěli byste pro Vaše čtyři stěny přírodní dřevěnou podlahu, která díky své pravosti přináší tomuto prostoru jedinečný vzhled? S tímto záměrem Vás samozřejmě jako první napadne nadčasová parketová podlaha. Ale často je to otázka rozpočtu nebo osobního přístupu ke skutečnému dřevu, které Vám brání zkrášlit Vaše domácí podlahy skutečnými dubovými prkny. V dnešním příspěvku jsme pro Vás připravili přehled nejběžnějších podlahových krytin ve vysoce kvalitních dřevěných vzorech mimo parkety.

LAMINÁTOVÉ PODLAHY – ČISTÝ VZHLED DŘEVA

Quick-Step Creo CR3177 Dub Charlotte Hnědý

Laminát je často považován za malého bratra parket, pokud jde o vzhled dřevěné podlahové krytiny. Hlavní rozdíl mezi těmito dvěma podlahami spočívá v kvalitě povrchu - zatímco parketová podlaha má dýhu vyrobenou ze skutečného, ​​utěsněného dřeva, povrchová vrstva laminátu se skládá z robustní melaminové pryskyřice, pod níž je dekorativní papír s vysokým rozlišením. Díky moderní technologii je optická reprodukce dřeva tak realistická, že v kombinaci s imitací dřeva na povrchu se jen stěží liší od skutečných parket. Laminátová podlaha je navíc velmi stabilní, odolná a snadno se udržuje. Nejste si jisti, zda můžete pod laminát nainstalovat podlahové vytápění? V zásadě to dnes není problém. Click laminát, jako je Berry Alloc Original HPL (High Pressure Laminate), je zvláště vhodný pro instalaci podlahového vytápění horkou vodou. Pokud tedy musíte věnovat pozornost svému rozpočtu, ale nechcete se obejít bez vzhledu a pocitu ze skutečného dřeva, pak se můžete blíže podívat na laminát jako alternativu parket.

Quick-Step Elite UE1492 Dub Zimní Střední

KORKOVÁ PODLAHA – PODLAHY V DŘEVĚNÉM VZHLEDU S PŘÍRODNÍMI VÝHODAMI

Jste milovník přírody a chcete více přírodní síly u Vás doma? Pak by pro Vás mohla být dřevěná korková podlaha vhodná. Korkové podlahy jsou již několik let v popředí trendů designu interiéru. Není divu, protože tato podlaha je udržitelná, robustní, teplá pro nohy, přirozeně pohlcuje zvuk a dobře izoluje teplo. A ačkoli korek, na rozdíl od dřeva, se získává z kůry korkového dubu, a proto nemá typický vzhled dřeva a typické zrno, stále více výrobců, včetně výrobce Hebo, nabízí své podlahy s autentickým dřevěným vzhledem. Je to možné díky moderní technologii digitálního tisku a speciální technologii dýhy, ve které jsou na korkovou plochu připevněny tenké dřevěné dýhy. To Vám poskytne repliku požadovaného dřeva, jako je dub, ořech, třešeň atd. Podlahy v dřevěném vzhledu tak dnes získáte i s korkovou podlahou.

 

PVC A VINYLOVÉ PODLAHY V NOBLESNÍM DŘEVĚNÉM VZHLEDU

Tarkett iD Essential 30 Smoked Oak Light Grey (22,9 x 121,9 cm)

Vinylová podlaha nebo PVC podlaha s dokonalým dřevěným vzhledem kombinují trvanlivost a autentický vzhled s příjemným pocitem chůze. Díky strukturovanému povrchu, který se také velmi snadno udržuje, lze podlahy Gerflor nebo vinylové podlahy Tarkett v mnoha provedeních z přírodního dřeva snadno instalovat nejen do obytných prostor, ale také do kuchyně nebo koupelny. Takovou elastickou krytinu lze také bez problémů použít na povrchy s podlahovým vytápěním horkou vodou nebo umístit v místnostech se silným slunečním světlem. Další výhodou designové podlahy oproti parketám je její výrazně levnější cena, která Vám ušetří několik korun při nákupu i následné údržbě.

 

DLAŽDICE JAKO PODLAHY V DŘEVĚNÉM VZHLEDU? ANO, JDE TO!

Mirage Jurupa JP05 Wild Natur (20 x 120 cm)

Přesvědčte se, že dlaždice s efektem dřeva nejenže vypadají klamně jako skutečné dřevěné podlahy, ale také nemusí být nepohodlné. Podívejte se na výrobky přírodního kamene Mirage Jurupa "JP05 Wild" (20 x 120 cm). Kvalitní obklady a dlažba jsou prezentovány v autentickém tmavém dřevě, které silně připomíná ořech. A nejen vizuálně - díky moderním technologickým postupům výroby můžete cítit skutečnou drsnou strukturu dřeva, zrno a zářezy v moderních dlaždicích. Na rozdíl od skutečné dřevěné podlahy jsou navíc texturované dlaždice často opatřeny speciálním protiskluzovým povrchem. A pokud chcete více tepla pod nohama, pak keramické dlaždice bodují s jejich vynikající tepelnou vodivostí, což v kombinaci s podlahovým vytápěním slibuje příjemný zážitek z tepla. (Tyto keramické dlaždice zatím naleznete pouze na německé verzi webu).

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

 

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR Team!

Zpět k příspěvkům