Close icon

LINOLEUM – BIO PODLAHA Z PŘÍRODNÍCH SUROVIN

pátek 12. dubna 2019

Pokud hledáte ekologickou a zdravou podlahu, je linoleum zajímavou volbou. Název již odkazuje na jednu z jeho přírodních složek, lněný olej. Kromě toho obsahuje i další přírodní materiály, jako je korek. Pokud potřebujete podlahovou krytinu, která nemá umělé přísady, je ideální volbou tzv. přírodní krytina. Jak se liší od běžných podlah? Dnešní blog je věnován přírodnímu linoleu, které je dobré pro životní prostředí i Vaše zdraví.

LINOLEUM – EKOLOGICKÉ PODLAHY S TRADICÍ

Podlaha obsahuje pouze přírodní suroviny, jako je lněný olej, přírodní pryskyřice, korek nebo dřevěná mouka a křída. Jako nosný materiál se často používá jutová tkanina. Při použití přírodních surovin získáte přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady. Tyto organické podlahy jsou většinou nízkoemisní, což chrání zdraví Vás i Vašich blízkých. Linoleum je odolné a lze ho odstranit ekologickým způsobem, protože přírodní materiály jsou biologicky odbouratelné. Je vhodné pro domácí i komerční využití a je k dispozici v mnoha provedeních. V současné době se vyrábí nejen barevné linoleum, ale také vzhled dřeva a kamene. Pokud hledáte přírodní alternativu ke své laminátové podlaze, pak bude linoleum tou nejlepší volbou.

Forbo Marmoleum Modular Colour

Linoleum se používá jako podlahová krytina od poloviny 19. století a postupem času neustále roste. Moderní linoleum vyžaduje mnohem menší pozornost, protože je nyní utěsněno povrchovou úpravou. Díky této ochranné vrstvě již nemusí být navoskováno, jak tomu bylo dříve. Snadno ošetřitelnou podlahu lze čistit běžnými domácími metodami, jako je vysávání nebo mytí vlhkým hadříkem. Při používání pravidel buďte opatrní: povrch poškodí, jakmile hodnota pH překročí 9. Podlaha se obvykle lepí po celém povrchu, existují však i varianty, které lze pokládat bez lepidla pomocí plovoucí instalace s metodou kliknutí.

 

PŘÍRODNÍ PODLAHA: INOVATIVNÍ A TRVANLIVÁ

Forbo Marmoleum Click

Kromě toho existují přírodní podlahy, které obsahují přírodní zdroje. Jsou také šetrné k životnímu prostředí, zdraví a nízkým emisím. K dispozici jsou také v mnoha provedeních a lze je použít v bytech, komerčních a průmyslových zařízeních. Jsou také snadno ošetřitelné a trvanlivé. Na rozdíl od již prezentovaných organických podlah jsou obklady v přírodních vzorech variantou vyrobenou výhradně z linolea a vyráběnou společností Forbo, světovým lídrem ve výrobě přírodních podlah.

 

Forbo Marmoleum Click získáte linoleum s nosnou deskou HDF, která je pevná a trvanlivá, s tloušťkou výrobku 9,8 mm a nosnou vrstvou o tloušťce 2,5 mm. Díky kolekcím Forbo Impressa a Forbo Modular nabízí výrobce vysoce kvalitní kolekce, které lze použít v různých oblastech a užívat si krásného vzhledu díky dřevěným a kamenným replikám. Podívejte se na náš internetový obchod a najděte správný produkt pro vaše pokoje s přírodními podlahami Forbo.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům