Close icon

Podlaha do koupelny: Proč byste měli zvolit vinyl?

úterý 17. července 2018

Léta platilo, že pokud jste chtěli podlahu do koupelny, která se snadno udržuje a neplesniví, neměli jste téměř jinou možnost než sáhnout po kachličkách. Jakákoli instalace masivní podlahy z tvrdého dřeva v koupelně, u van, nebo v jiné umývárně nebyla příliš populární.

Ačkoli se dřevěné podlahy vyvíjejí a stávají se více voděodolné, tyto krytiny stále musejí být střeženy jako oko v hlavě. A proto Vám chceme představit bezvadnou alternativu v podobě vinylových podlah ve formátu dlaždic i prken, které se skvěle hodí do koupelen a jiných vlhkých prostor.

Samoležící vinyl (loose-lay) Gerflor Creation 55 X'Press

Teď zůstává otázkou, proč když chcete dřevěnou podlahu byste vlastně měli sáhnout po luxusní vinylové podlaze. Zde Vám předkládáme hned několik důvodů, v čem vinyl hravě předčí skutečné dřevo. Vinylové podlahy jsou odolné proti oděru, a tak ani kolečkové židle nebo jiný nábytek krytinu nijak nepoškodí. Vinyl určený do vlhkých prostor je samozřejmě voděodolný, celkově trvanlivý a protiskluzný, a proto je ideální volbou do koupelen nebo třeba kuchyní. Jedná se navíc o skvělou variantu pro byty, v nichž není možné netlumící dřevěnou podlahu prakticky instalovat. Oceníte to Vy sami i Vaši sousedé.

Moderní vinylové krytiny jsou dostupné v mnoha různých designech, přičemž některé jsou naprosto věrnými kopiemi skutečného dřeva nebo kachliček. Oproti nim se však vinyl daleko snadněji udržuje, a navíc se může použít na systém podlahového vytápění. Pokud pouze uvažujete, kolik do vinylu investovat, doporučujeme u koupelen rozhodně nehledět na cenu jako hlavní měřítko. Vyšší kvalita podlahy Vám zaručí delší životnost produktu a extra odolnost.

5 důvodu, proč byste si měli zvolit vinylovou podlahu do koupelny

  1. Nízké náklady – Ceny vinylových podlah se v našem online obchodě pohybují už od 399 Kč/mdo 1043 Kč/m2, což z nich ve srovnání s dřevěnými krytinami činí podstatně levnější záležitost. Většinu vinylových podlah navíc získáte s minimálně 10letou zárukou výrobce. Nespornými výhodami je také zvýšená odolnost vůči opotřebení a tlumení hluku způsobeného dětmi, domácími mazlíčky nebo podpatky.
  2. Všestranné designy – Ať už toužíte po vzhledu dřeva nebo kamene, klasice či moderně, rustikálním či lesklém stylu, najdete perfektní kolekci, která zapadne do Vaší koupelny, jako by byla stvořená jen pro ni.
  3. Jednoduchá údržba – Ač se to na první pohled nemusí zdát, mít keramickou dlažbu v koupelně, může být trochu nehygienické hned z několika důvodů. Špína se totiž lehce zažere mezi kachličky. Jakmile se navíc spáry jednou zanesou, je velmi těžké obnovit jejich původní vzhled. Skvrny bývají velmi těžko odstranitelné. Vinylové podlahy do vlhkých prostor se velmi snadno zametají, vysávají a čistí mopem. Jakékoli skvrny těmito způsoby vždy odstraníte. Pokud tedy máte rádi podlahu, která nevyžaduje náročnou péči, je pro Vás vinyl správná volba.
  4. Bezpečnost – Tohle je v podstatě příjemné překvapení. Na keramické dlažbě se velmi lehce podklouzne, což přináší riziko nežádoucího úrazu. Mokrá místnost s vinylem neznamená nebezpečí uklouznutí, protože krytina odvádí vodu a její povrch je texturovaný.
  5. Možnosti aplikace – Vinylové krytiny jsou velmi odolné a pevné, a proto je možná jejich instalace v mnoha různých prostředích, vždy s ohledem na užitnou třídu daného produktu. Od rezidenčního použití v obývacích pokojích až po objekty a továrny s vysokým denním provozem. S nadsázkou se dá říct, že vinyl vydrží a snese vše. Kdekoli jej položíte, vinyl to zvládne. A i když se to úplně celoplošně nedoporučuje, je možné vinyl instalovat i na zdi.

Není to žádný hlavolam. Vinyl do koupelny nabízí jednoduchý systém pokládky

V případě, že stále nejste přesvědčení o vinylu jako excelentní volbě pro Vaši koupelnu, prosím zvažte neuvěřitelně snadnou instalaci tohoto produktu. Jedna z největších výhod vinylových podlah je dostupnost čtyř pokládacích metod, a tak si každý vybere tu, která bude nejlépe vyhovovat jeho potřebám.

  • Vinyl s click systémem – Tento systém instalace zahrnuje prkna nebo dlaždice se „zámky“, pomocí nichž lze připojit jednotlivé dílce k sobě. Jedná se o systém, který je velmi intuitivní a ihned jej pochopíte. Nevyžaduje navíc přítomnost žádného pokladače. Pokládku zaklikávacího vinylu zvládne úplně každý. Jde o nejlepší řešení, pokud podlahu instalujete na plochu ohroženou vlhkostí, protože může vytvořit účinnou bariéru.
  • Samolepicí vinyl – Zde potřebujete k pokládce prkna nebo dlaždice s lepicí zadní stranou, která je pokrytá ochrannou fólií, dokud ji bezprostředně před instalací strhnete. Jedná se tedy o trvalé řešení, které ovšem zvládne opět úplný novic. Z každého dílce pouze sejmete obal a můžete jej nalepit na zem. Hledáte-li jednoduchost a praktičnost, volte samolepicí vinylové podlahy.
  • Lepený vinyl – Jak už z názvu vyplývá, tohle je další možnost vinylové podlahy, která zahrnuje použití lepidla, pomocí jehož se podlaha připevňuje k zemi. Jde znovu o trvalé řešení, jež je navíc velmi obtížné odejmout. Nyní však máme k dispozici novou podložku „Viscoh 600“, která proces odstranění podstatně usnadňuje. Po pokládce je vhodné použít válec, kterým se ujistíte, že prkna a dlaždice lepeného vinylu jsou pořádně připevněné k podložce.
  • Samoležící vinyl – V tomto případě se jedná o systém pokládky, při níž se pokládají prkna nebo dlaždice na podložku těsně vedle sebe. Dílce loose-lay podlahy jsou často silnější než u lepeného vinylu, a to z důvodu poskytnutí většího komfortu při chůzi po podlaze. Také zde platí, že pokládka je snadná a zvládne ji kdokoli bez pomoci profesionála.

Příprava podkladu je základ úspěchu

Kolekce Gerflor Creation 30 X'Press má volnou instalaci a patří do užitných tříd 23/31. U nás v onine obchodě BRICOFLOR.cz ji najdete ve 14 barvách.

Každá místnost a každý povrch musejí být skvěle nachystané na novou podlahu. Jedině tak lze dosáhnout nejlepších výsledků. Staré lepidlo z koberců nebo jiných krytin musíte odstranit, jakékoli praskliny musejí být vyplněné a zarovnané odpovídajícím tmelem. Zem před začátkem pokládky musí být rovná, hladká a čistá. Pokud tohle nelze o podloží říct, práce nemůžou začít. Nejprve je tedy nutné dokonale upravit podloží, teprve potom pokládat novou krytinu.

Pokud se chystáte kupovat novou podlahu pro Vaše vlhké místnosti, ušetříte si spoustu času a peněz, pokud svůj výběr rovnou omezíte na vinylové podlahy, které můžou být instalované v mokrých prostorech. Mezi nimi si pak už pouze zvolíte design, který se bude hodit do Vašeho domu a bude odpovídat Vašemu stylu.

Vinylové podlahy do koupelny: Nyní v eshopu BRICOFLOR

Kombinace stylu a praktičnosti. Tak se dají shrnout vinylové krytiny určené do vlhkých prostor. Umožňují obnovení Vašich kreativních tužeb, zatímco se celý proces udrží snadný a jednoduchý. V našem online obchodě BRICOFLOR.cz najdete od úplně nejdivočejších designů vinylu až po klasičtější a tradičnější, mezi nimiž si vybere každý přesně to, co odpovídá jeho potřebám. Všechny produkty nabízíme s nejlepším poměrem cena/výkon na trhu. Prosím kontaktujte nás ještě dnes a řekněte si o svou novou podlahu.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi Vám splníme jakékoli přání.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům