Close icon

Podlaha do kanceláře? Koberce a kobercové čtverce jsou tou nejlepší volbou!

pátek 25. května 2018

Co se týče vybavení kancelářských prostor, je několik věcí, které je nutné zvážit. Nelze samozřejmě opomíjet design podlahové krytiny, nicméně jsou to spíš technické vlastnosti, které dělají rozdíl napříč nejen textilními podlahami. Dnešní příspěvek na blogu Vám pomůže v ujasnění, proč jsou právě kobercové čtverce, nebo dokonce koberce ideálním řešením podlahy v kanceláři.

Které vlastnosti podlahy jsou v kanceláři důležité?

Nejprve je nutné uvést, na co se musíme vždy zaměřit, a jaké vlastnosti brát s respektem při výběru podlahové krytiny pro kancelář. Na rozdíl od obytných prostorů, tedy domácností zde hrají prim vlastnosti, které se jindy můžou jevit jako druhotné.

Od podlahy, která se položí v kanceláři nebo jiném komerčním prostoru, se vyžaduje zajištění dobré pracovní atmosféry. Podlaha musí vydržet denní nápor v podobě vysokého zatížení a provozu. Za žádných okolností ji nesmí nikdy poškodit kolečkové židle, které jsou v kancelářích standardem. Kromě toho hraje velmi důležitou roli dobrá akustika místnosti, ta zajistí, že za žádných okolností nebudou lidé v místnosti rušení hlukem v pozadí. To je skvělá vlastnost pro tzv. openspace (otevřené prostory).

Balsan Scénario "155 Carraibes"

Další důležitou předností podlah v komerčních prostorech by mělo být antistatické ošetření, jelikož prakticky vždy je na místě nějaká elektronika, a jedině tak si můžete být jistí, že se nic nestane. O zbytečné rušení nikdo nestojí. Kromě toho je vhodné v místnosti zajistit příjemné klima. Koberce a kobercové čtverce zachytávají malé částice z ovzduší, což ocení také alergici a další jedinci citliví na prach. Nezbytným bezpečnostním prvkem je také vysoká odolnost proti ohni.

 

Jak do tohoto popisu zapadají textilní podlahové krytiny?

Jednoduše výborně.  Zapadají. Právě koberce a kobercové dlaždice zpravidla splňují všechny výše uvedené požadavky.

Prakticky všichni výrobci se dnes soustředí na tvorbu odolných koberců a kobercových čtverců s nejvyšší možnou užitnou třídou pro textilní krytiny, což je třída 33. Právě díky tomu je můžete použít v intenzivně navštěvovaných komerčních prostorech. Takové kolekce jsou samozřejmě kompatibilní se všemi druhy kolečkového nábytku. Neexistuje tedy žádná možnost, že byste je mohli nějakým způsobem kolečky trvale poškodit.

Akustika, která se postará o klidné prostředí, je často základ velkých myšlenek, vždy pak příjemného prostředí, kam se lidé budou rádi vracet. Pečlivě vybrané materiály zajišťují mnohem vyšší zvukovou izolaci a snížení nárazového hluku, než tomu je u dřevěných nebo kamenných dlažeb. Role koberců, které je nutné přilepit po celém povrchu, jsou hodnoty zvukové izolace dokonce ještě lepší.

Antistatický povrch chrání Vaše spotřebiče. Do koberců a kobercových čtverců určených pro komerční prostory jsou zabudované malé prvky, které znemožňují generovat elektrický náboj. To může být velmi prospěšné rovněž pro lidi trpící srdečními chorobami.

Schatex Funky Feet "2833 Orange"

Třída požární ochrany se obvykle označuje jako Cfl-s1 nebo Bfl-s1, přičemž obě hodnoty zajišťují minimální hořlavost, a také v případě požáru jen nepatrné šíření netoxického kouře.

Pokud Vás ani tyto přednosti nepřesvědčily, máme pro Vás ještě jednu velmi významnou. Textilní podlahy zlepšují kvalitu vnitřního klimatu, jelikož vážou částice prachu, a tím snižují jejich množství ve vzduchu. Zachyceného prachu v koberci se následně zbavíte standardním vysáváním, které se doporučuje jednou až dvakrát týdně.

 

Nechcete jen kancelářskou podlahu s výtečnými technickými vlastnostmi? Nebojte, koberce nabízí víc

V posledních letech se hodně změnilo i na poli designu. Producenti textilních krytin tím vychází vstříc požadavkům svých zákazníků a dalších potenciálních klientů. Nikdo si nechce vytvořit nudnou kancelář s dokonalými technickými vlastnostmi.

Proto nyní najdete koberce, které nabízí mnoho variant, které se liší barvami, vzory a rozměry. Zejména široké spektrum barev umožňuje vybudovat nádherný interiér.

Pokud si chcete vytvořit zcela originální prostor, který bude odpovídat Vašim individuálním preferencím, měli byste se spolehnout na kobercové dlaždice. Vzhledem k malým, čtvercovým formátům umožňují samoležící moduly téměr nekonečné množství kombinací. S těmito dílci není žádný problém, do podlahy můžete například zakomponovat také logo firmy nebo jiné prvky, kterými se chcete prezentovat. Kvalitní výrobce, kteří nabízejí mnoho čtverců (50x50 cm) s nejrůznějšími strukturami povrchu, najdete v našem online obchodě, např. Balsan a Schatex.

Další výhodou této modulární krytiny je snadná výměna některého z modulů, aniž byste museli rozebrat a znovu pokládat celou podlahu. Tuto možnost využijete v případě nějaké nezvhledné skrvny nebo poškození některé z dlaždic. Další možností je vyjmutí všech kobercových čtverců při stěhování kanceláře. Nemusíte tedy pořizovat novou podlahu, pouze si přenesete stávající a poskládáte si ji třeba do jiného vzoru.

Doufáme, že jsme Vám v tomto příspěveku představili, proč jsou textilní podlahové krytiny nejvhodnější volbou pro kanceláře. Vysoce kvalitní řady podlah pro komerční objekty najdete v našem eshopu. Teď už stačí jen realizovat Vaši představu o ideální kanceláři nebo jiné místnosti.

Máte-li jakékoli dotazy nebo návrhy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Jsme samozřejmě k dispozici také na telefonu nebo e-mailu. Rádi o Vás uslyšíme.

Těšíme se na Vás u dalšího příspěvku, Váš BRICOFLOR team!

Zpět k příspěvkům